Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Keresik az Év Védőnőjét

A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) 2011 óta oszt díjat az Év Védőnőjének, a jelöltekről szakmai zsűri dönt. Tavaly óta a Sudocrem Facebook oldalán is lehet szavazni a védőnőkre, akik közül valaki közönségdíjat nyer- írja a Médiapiac.

A kampány egyik fő célja, hogy a szakmai elismerés mellett, hogy a szülők kifejezhessék hálájukat.

A védőnők nagyon szerteágazó feladatokat látnak el, családokhoz járnak ki, figyelik a kisbabák fejlődését, hangsúlyt fektetnek a betegségek megelőzésére, iskolákban, kórházakban és szociális intézményekben dolgoznak.

A MAVE elnöke, Csordás Ágnes Katalin szerint a díjjal valóban sikerül a védőnői hivatás társadalmi elismertségét erősíteni. A szervezet figyelemmel kísérte a tavalyi nyertes védőnők életének alakulását, és sok pozitív hatást tapasztaltak, melyek megerősítik az Egyesületet abban, hogy az évenkénti elismerés sokat jelent a nyertes védőnőknek.

Harcsa Péterné Anikó a 2017-es közönségdíj nyertese azt mondta nagyon jól esett neki az a sok kedves komment, felidézett történet, amit a szavazók írtak. "Megerősítették bennem, hogy védőnői hivatásom az életem egyik legfontosabb része. Bár nem könnyű hivatás a miénk, az érzés, amit a szavazás hozott, felülírta a problémákat" - mondta.

A jelöléshez a Magyar Védők Egyesületének honlapján vagy a Sudocrem hivatalos Facebook-oldalán futó applikáció segítségével be kell küldeni egy rövid történetet és egy fotót a védőnőről. A jelölési időszak április 30-ig tart, ezután dönt majd a szakmai zsűri, valamint indul a közönségszavazás.

Médiapiac
Follow hrportal_hu on Twitter