Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 hónapja

Készenléti időnek éjszakára mennyi a reális órabére?

A munkahelyem ügyfélszolgálati support-tal foglalkozik. 7:00-16:30-ig vagyunk az irodában, utána van egy kinevezett ügyeletesünk aki otthonról fogadja az esetleges befutó problémákat, hívásokat. Tehát hétköznap 16:30-tól másnap reggel 7:00-ig illetve hétvégén egész nap ügyelni kell. Az ügyeleti díjat csak reggel 8:00-tól éjfélig fizetnek, óránkénti 400 forintot. Ezt nem tartjuk egészen korrektnek és csak akkor egyeznénk bele, ha ezt munkavégzés törvényeinek megfelelően alakítanák ki illetve fizetnének ki minket. A kérdésem az lenne, hogy ennek a típusú munkavégzésnek mi a neve illetve mi a jogos órabér ilyen esetekre?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A munkavállaló a beosztás szerinti napi munkaidején kívül rendelkezésre állásra kötelezhető. Ennek két formája van az ügyelet és a készenlét. Az Ön által leírtak inkább a készenlét fogalmát merítik ki, mivel a munkavállaló maga határozhatja meg a tartózkodási helyét, és a munkáltató utasítása esetén haladéktalanul rendelkezésre kell állnia. Előkérdésként merül fel, hogy vajon a technológia biztonságos, rendeltetésszerű alkalmazásának fenntartása érdekében van-e szükség az Önök rendelkezésre állására, mivel 4 órát meghaladóan csak ebben az esetben rendelhető el rendelkezésre állás. A rendelkezésre állás tartamát legalább egy héttel korábban, egy hónapra előre közölni kell (a munkáltató, ha gazdálkodásában vagy működésében előre nem látható körülmény merül fel, legalább négy nappal korábban módosíthatja). A munkavállaló kérésére a munkáltató köteles írásban elrendelni a készenlétet.

A készenlét havi tartama a 168 órát nem haladhatja meg, és a heti pihenőnap tartamára legfeljebb 4 alkalommal rendelhető el.

Ami a bérpótlékokat illeti, ha a munkavállaló nem végez ténylegesen munkát a készenlét alatt ez esetben húsz százalékos bérpótlék jár neki. Azonban ha tényleges munkavégzés is történik, akkor a rendkívüli munkavégzés szabályai szerint ötven százalék, munkaszüneti napon száz százalékos bérpótlék jár a munkavállalónak az alapbérén felül.

A másik jogszerű megoldás, ha a felek a készenlét esetén a munkavégzés díjazását és a bérpótlékot is magában foglaló havi átalányt állapítanak meg.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Dr. Fodor T. Gábor

Dr. Fodor T. Gábor sikeres munkajogi előadó mind hazai, mind nemzetközi szinten, munkajogi tárgyú cikkek szerzője magyar és angol nyelven, különböző szaklapokban rendszeresen publikál.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter