Megjelent: 3 éve

Kutyát az irodába

A kaliforniai tech-cégeknél ösztönzik az alkalmazottakat, hogy magukkal vigyék szőrös kedvencüket az irodába - írta a Jobline.

Úgy gondolják, a gazdi sokkal produktívabb lesz és tovább marad a monitor előtt a munkaidő letelte után, ha négylábúja vidáman ott sertepertélhet körülötte.

A Google az egyik legkutyabarátabb munkahely a világon. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a kutyák fontos szerepet töltenek be gazdáik életében, és ha bejöhetnek a munkahelyre, azzal jelentősen javul dolgozóink életminősége. A kutyák természetesen csak megfelelően csipelve, oltva és pórázon léphetnek be létesítményeink területére" - mondja Stacey Sullivan, a világszerte 23 ezer főállású alkalmazottat foglalkoztató vállalat cégkultúra-igazgatója.

Egy Santa Monica-i tech-cégnél, a GumGumnál, amely mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozik, a stresszcsökkentés érdekében látják szívesen a kutyákat. Ophir Tanz vezérigazgató maga jár elöl a jó példával: reggelente kutyája, az amerikai eszkimó Indy köszönti lelkes farkcsóválással a dolgozókat.

„Nagyon nagy a pörgés nálunk, ezért nem árt, ha a kutyák segítenek kicsit ellazulni” - mondja Tanz, akivel azonban nem ért mindenki egyet a vállalatnál. „Eléggé ambivalens viszonyban vagyok a kutyákkal, nem mindig tudok velük megfelelően kommunikálni” - árulja el Nicole Hirsch, a GumGum marketingigazgatója.

A fölösleges feszültség elkerülése érdekében a cégnél kutyamentes helyeket is kialakítottak, ahol azok tudnak ellazulni, akik pont az ebek miatt stresszelnének. A GumGumnál azt tervezik, hogy a kutyák után a macskák és más kedvencek is szabad bejárást kapnak az irodába, de Tanz tudja, hogy ehhez a céges politika alapos újragondolására van szükség. „Rengeteget kell még ezen agyalni, de biztos vagyok benne, hogy ez a gyakorlat egyre népszerűbb lesz” - mondja a vezérigazgató.

karrierplusz.jobline.hu
Fotó: Pixabay
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter