Megjelent: 3 éve

Kutyát az irodába

A kaliforniai tech-cégeknél ösztönzik az alkalmazottakat, hogy magukkal vigyék szőrös kedvencüket az irodába - írta a Jobline.

Úgy gondolják, a gazdi sokkal produktívabb lesz és tovább marad a monitor előtt a munkaidő letelte után, ha négylábúja vidáman ott sertepertélhet körülötte.

A Google az egyik legkutyabarátabb munkahely a világon. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a kutyák fontos szerepet töltenek be gazdáik életében, és ha bejöhetnek a munkahelyre, azzal jelentősen javul dolgozóink életminősége. A kutyák természetesen csak megfelelően csipelve, oltva és pórázon léphetnek be létesítményeink területére" - mondja Stacey Sullivan, a világszerte 23 ezer főállású alkalmazottat foglalkoztató vállalat cégkultúra-igazgatója.

Egy Santa Monica-i tech-cégnél, a GumGumnál, amely mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozik, a stresszcsökkentés érdekében látják szívesen a kutyákat. Ophir Tanz vezérigazgató maga jár elöl a jó példával: reggelente kutyája, az amerikai eszkimó Indy köszönti lelkes farkcsóválással a dolgozókat.

„Nagyon nagy a pörgés nálunk, ezért nem árt, ha a kutyák segítenek kicsit ellazulni” - mondja Tanz, akivel azonban nem ért mindenki egyet a vállalatnál. „Eléggé ambivalens viszonyban vagyok a kutyákkal, nem mindig tudok velük megfelelően kommunikálni” - árulja el Nicole Hirsch, a GumGum marketingigazgatója.

A fölösleges feszültség elkerülése érdekében a cégnél kutyamentes helyeket is kialakítottak, ahol azok tudnak ellazulni, akik pont az ebek miatt stresszelnének. A GumGumnál azt tervezik, hogy a kutyák után a macskák és más kedvencek is szabad bejárást kapnak az irodába, de Tanz tudja, hogy ehhez a céges politika alapos újragondolására van szükség. „Rengeteget kell még ezen agyalni, de biztos vagyok benne, hogy ez a gyakorlat egyre népszerűbb lesz” - mondja a vezérigazgató.

karrierplusz.jobline.hu
Fotó: Pixabay
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter