Megjelent: 3 éve

Lelki sérüléseket szenvedtek a Microsoft moderátorai

Depressziótól és poszttraumás stressztől szenvednek a cég moderátorai, akik be is perelték a munkáltatót, mert nem kaptak a cégtől megfelelő lelki támogatást a munkavégzéshez, amely az erőszakos tartalmak kiszűréséből állt, írja az Origo.

A cég online biztonsági csapatának feladata, hogy eltávolítsa a szexuális bántalmazást, horrorisztikus brutalitást, gyermekmolesztálást, gyilkosságot ábrázoló tartalmakat a digitális térből.

A két pert indító moderátorra olyan lelki nyomás nehezedett a szörnyű képek állandó látványától, hogy egyiküknek pánikrohamai lettek és depresszióval küszködik. Úgy érzik a cég nem figyelmeztette őket a munka veszélyeire, és nem készítette fel őket kellően pszichológiai szempontból.

A Microsoft elutasítja a vádakat. A felperesek a kártérítésen kívül azt is szeretnék elérni, hogy munkahelyi és jogszabályi reformok is bekövetkezzenek az ilyen munkakörökkel kapcsolatban.

Origo
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter