kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Létezik gyógyír az év végi stresszre

Az év vége mindig rohanással telik, nem csak a magánéletben, hanem a munkában is. Bár az ünnepek a csendről és a békéről kellene hogy szóljanak, mire elvánszorgunk december végéig, sokszor már élvezni sem tudjuk őket. És akkor még szót sem ejtettünk arról, hogy sokszor a családi és baráti karácsonyi ebédek és vacsorák sem épp a nyugalom helyszínei. A pattanásig feszült idegek sajnos nem a legjobbat hozzák ki sem belőlünk, sem szeretteinkből.

Létezik gyógyír az év végi stresszre-

Egy újonnan induló magyar vállalkozás, a Mental Spa Életvezetési és Önismereti Központ célja, hogy az ilyen rossz periódusokban is biztosítson segítséget, legyen szó akár munkahelyi, akár magánéleti problémákról. 

Mivel a cég alapítói maguk is komoly HR-vezetői tapasztalattal rendelkeznek, jól ismerik a munka világából eredő lelki problémákat. Ezért elsősorban ezekre kerestek célzott megoldásokat, amiket tapasztalt mentoraik nyújtanak a hozzájuk ellátogató ügyfeleknek.

A lelki wellness is segít feltöltődni

Ahogy Vass Anita, a Mental Spa egyik alapítója és egyben szakmai vezetője fogalmaz: mindenkinek vannak “elakadásai”. Legtöbbünknek ilyenkor szükségünk van külső segítőre, aki támogat minket a problémák feloldásában. 

Az uniformizált megoldások azonban ezen a területen sem működnek, és a módszerek hatékonyságát nagyban meghatározza a személyiségünk. Amíg valaki a csoportos művészetterápiában találja meg önmagát, másnál jobban beválik az autogén tréning, vagy épp a napindító meditáció. 

Amikor egy nehéz nap után veszünk egy forró fürdőt, azonnal képesek vagyunk ellazulni. Ugyanez működik az életünk nehezebb periódusaira vonatkoztatva is, csak ilyenkor már nem elég a fürdőkád, szükségünk van egy egész “lelki wellness központra”. Ez lehet a számunkra megfelelő mentor és módszer. A Mental Spa pedig abban különleges, hogy személyre szabottan segít az ügyfeleinek a hozzájuk legjobban illő mentor kiválasztásában.

A Teszlek Süveg akcióban

Ha sikerül megtalálni a hozzánk leginkább illő foglalkozást, annak hatása nem feltétlenül csak hetek, hónapok után jelentkezik. Akár már egyetlen alkalom is túllendíthet olyan problémákon, amikkel régóta nem tudtunk megbirkózni. Ezért fontos, hogy az első és legfontosabb lépés, az elhatározás után a második lépésnél, vagyis a választásnál már legyen segítségünk.

A Mental Spa egyik kiemelt szolgáltatása a Teszlek Süveg konzultáció. A Harry Potter filmekből ismert fejfedő magabiztosan osztotta be a kis varázslókat a hozzájuk illő házakba. Épp ezt csinálja Vass Anita is, aki több évtizedes HR-es és önismereti tapasztalattal, és persze a Mental Spa mentorainak alapos ismeretével felvértezve ad tanácsot az élethelyzetünkhöz és személyiségünkhöz szabott módszer és mentor kiválasztásában.

Vass Anita, szakmai vezető - Mental Spa
Vass Anita, szakmai vezető - Mental Spa

Ennek a beszélgetésnek a során a jelentkező Anitával együtt dönti el, hogy az egyéni vagy inkább a csoportos foglalkozás a neki való, illetve hogy melyik mentor lesz számára megfelelő. Ha valaki nem mozog rutinosan az önismereti tréningek és foglalkozások világában – márpedig többségünk talán így van ezzel –, akkor ezt a lehetőséget nem érdemes kihagyni. 

Persze érkezhet valaki célirányosan is: a Mental Spa oldalán elérhető a foglalkozások részletes bemutatása és a legközelebbi időpontok egyaránt, amikre online rögtön be is lehet jelentkezni. Egyrészt tehát Anitával való előzetes egyeztetés nélkül is várnak bárkit szeretettel, másrészt így lehetőség nyílik akár csak egy-egy alkalommal belelesni az adott mentor munkamódszerébe, és akár többféle önismereti módszert is kipróbálni, amíg meg nem találjuk a leginkább hozzánk illőt.

Vass Anita, a Mental Spa szakmai vezetője nem csak a mentorokkal, hanem az ügyfelekkel is személyes kapcsolatot ápol. Úgy gondolja, hogy a tőlük érkező visszajelzések segítenek igazán abban, hogy küldetésüket, vagyis a személyre szabott lelki jól-léti szolgáltatásokat így tudják hitelesen és teljeskörűen nyújtani. 

Úgy érzed, az ünnepek előtt vagy alatt neked is szükséged lehet egy lelki wellness kúrára? A Mental Spa következő önismereti foglalkozásainak listáját és a mentorok részletes bemutatkozását megtalálod a mentalspa.hu weboldalon, ahol akár SOS online konzultációt is tudsz majd kérni, ha már úgy érzed elsodort a karácsonyi forgatag.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki... Teljes cikk

Megkéseltek több amerikai vendégoktatót Kínában

Négy amerikai főiskolai oktató sérült meg egy késes támadásban az északkelet-kínai Csilin tartományban - közölte az amerikai média és amerikai... Teljes cikk

Minden tizedik brit dolgozó korábban hagyja abba a munkát a jóidő miatt

Vannak olyan dolgozók, akik a betegszabadságukat is kiveszik, hogy élvezzék a jóidőt. Teljes cikk