Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Magyar Szakszervezeti Szövetség: véget kell vetni a kapzsiságnak

Véget kell vetni a kapzsiságnak, az egyenlőtlenségnek, a dolgozók nagyobb védelméhez hatékony, sikeres szakszervezetekre van szükség - hívta fel a figyelmet a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) a Tisztes Munka Világnapja alkalmából kiadott szerdai közleményében.

A kormányoknak, a vállalkozóknak elemi kötelessége azonos létfeltételeket teremteni az emberek számára - hangsúlyozták. Munkahelyeket, megfelelő munkakörülményeket, tisztes megélhetést biztosító jövedelmet kell biztosítani mindenkinek - jegyezték meg.

Mint írták, a gazdasági válságot és annak utóhatásait, a voluntarista kormányzati és vállalkozói gazdaság- és szociálpolitika terheit milliónyi dolgozó nyögi, de mindössze 7 százalékuk tömörül szakszervezetekbe, miközben százmilliók várják, hogy nagyobb védelemben, biztonságban legyen részük. Ezt a szakszervezetek, a kollektív érdekvédelem nyújthatja csak, ezért létfontosságú, hogy minél több aktív tagja legyen a szakszervezeteknek - emelték ki.

A közleményben kitérnek a MaSzSz programjára a dolgozói szegénység felszámolására, aminek fontos eleme, hogy minden teljes munkaidőben dolgozó legalább a mindenkori létminimumnak megfelelő nettó összegű bért kapja meg.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter