Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Már 260-an keresnek állást az ÁFSZ honlapján

Egyre többen döntenek úgy, hogy kihasználják az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) honlapja által kínált lehetőséget, és elhelyezik álláskereső önéletrajzukat a munkáltatóknak szóló rovatban.

A múlt év novemberében még csak 57 önéletrajz szerepelt a munkáltatóknak szóló kínálatban, most pedig már 260. Többnyire közép vagy felsőfokú végzettségűek közlik adataikat, iskolai és szakmai végzettségüket, azt, hogy eddig milyen területeken szereztek szakmai gyakorlatot, illetve közzéteszik a leendő munkahely iránti anyagi és egyéb irányú elvárásaikat is.

A 260 önéletrajz többségénél pontos elérhetőségi lehetőségek között válogathatnak az érdeklődő munkáltatók, így az álláskereső közli nevét, címét, telefonszámát, email címét. Több önéletrajzközlő viszont rejtett névvel szerepel, feltehetően azért, mert nem akarják jelenlegi munkáltatójukat informálni munkahelyváltási szándékukról.

A honlapon az álláskeresők rovatában a munkáltatók kínálnak álláslehetőségeket. Most 5.265 tétel szerepel az ajánlatok között. Segédmunkásból több százat keresnek, felvennének igen sok adminisztrátort, hegesztőt, kőművest, lakatost, forgácsolót, gyártósori összeszerelőt, jelentős a kereslet gépészmérnökök, mérlegképes könyvelők iránt is.

Az ajánlatban a munkáltató közli az iskolai végzettség, a szakképzettség, a szakmai gyakorlat időtartama iránti igényét, a várható bruttó keresetet, a juttatásokat, a szálláslehetőséget, a foglalkoztatás kezdetét, annak időtartamát, a jellegét, a munkaidő beosztását, a munkavégzés helyét. A munkáltatók többnyire közlik címüket, képviselőjük nevét, telefonszámát is, de az is előfordul, hogy a helyi munkaügyi iroda címét adják meg, igényelve közreműködésüket az előzetes kiválasztásban.

A munkáltatók a honlapról letölthető formanyomtatványon, de még postai úton, vagy személyesen jelenthetik be állásajánlataikat.


Follow hrportal_hu on Twitter