Megjelent: 1 éve

Már a százezerhez közelít az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Az osztrák társadalombiztosítási szövetség 2018 december végén hivatalosan mintegy 95 ezer magyar vendégmunkásról tudott. Januárra új rekordot várnak.

Ugyan Ausztriában az év utolsó hónapjában 34 ezerrel kevesebb személyt foglalkoztattak, mint egy hónappal korábban, a magyarok azon kevesek közé tartoztak, akik körében bővülést regisztráltak - írja a privátbankár.hu. December végén így hivatalosan 94,458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában az ottani társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint. Ez 4304 fővel több, mint novemberben, az egy évvel korábbihoz képest pedig 6136 fős növekedést jelent. Ezzel egyébként egy év alatt is és egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban a statisztikában szereplő országok között.

A mostani adat még nem jelent rekordot, augusztusban ugyanis 97 133 főről tudtak hivatalosan, ám könnyen lehet, hogy januárban új csúcs következik. A jelentős havi növekedés a megszokott szezonális ingadozást is magában foglalja: nyáron és télen mindig jelentősen megnő az alkalmazottak száma, aminek az osztrákoknál megfigyelhető évi két idegenforgalmi szezon a fő oka. A statisztikából természetesen hiányoznak azok, akiket bejelentés nélkül, feketén alkalmaznak nyugati szomszédunknál.

privatbankar.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter