Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 7 éve

Mélység felett van csak magasság

Így indult a karrier

Nádas Tamás, műrepülő világbajnok későn, 29 évesen kezdett repülni, egészen addig kifejezetten tartott a repüléstől. Egy barátját kísérte el, aki egy Cessnával tett pár kört a főváros felett - aztán ez az élmény olyannyira megfogta, hogy még aznap, a repülőtéren oktatót keresett magának. 2001 óta már versenyeken vesz részt, 2008-ban pedig egy olyan repülőgépre sikerült szert tennie, amivel már nemzetközi versenyeken is elindulhatott.

Kósa Erika, a Conseqit pénzügyi tanácsadó és biztosításközvetítő zrt. alapítója pénzügyi karrierje kis kanyarral indult: éveken át óvónőként dolgozott: ezen a pályán 8 év után a fizetése 3800 forint volt. Valami többre vágyott a pedagógusi karriernél, és kíváncsi is volt, hogy mire lenne még képes. Így aztán pályaelhagyóként egy osztrák pénzügyi cégnél kezdett dolgozni a kilencvenes években, akkor, amikor rengeteg új cég indult, és a biztosításközvetítés gyakorlatilag egy vadonatúj, teljesen ismeretlen szervezeti kultúra volt Magyarországon. Hierarchiára épülő rendszerben irányított céget, és amikor kézhez kapta első fizetését, 100 ezer forintot, akkor férje meg volt győződve arról, hogy itt valami tévedés történt - ennyi pénzt tisztességes munkával nem lehet keresni. "Megérintett, hogy mi az a szabadság, hihetetlenül jó érzés volt adni ebből a pénzből másoknak is - nekem itt kezdődött a szárnyalás" - mondta Erika.

Kollár Lajos, hegymászó élete legnagyobb boldogságának azt tartja, amikor átsíelte Grönlandot. "Előtte többször próbáltuk, és amikor végül sikerült, amikor véget ért a jég, azt a pillanatot nem felejtem el soha." Kollár Lajosnak még egy magasságokba repítő pillanat az eszébe jutott: amikor Erőss Zsolttal megalapították a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció sorozatot és aztán összeszedték ennek hátterét - az utolsó percig futkostak támogatók után, és amikor összejött a pénz, akkor a föld felett lebegtek örömükben. "Minden egyes alkalommal a legnagyobb probléma a feltételek megteremtése volt. Minden évben egy Himalája-expedíció emberfeletti kiadás - ehhez képest maga az expedíció általában már semmiségnek bizonyul" - emlékezett vissza az expedíció-vezető.

Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. korábbi vezérigazgatója hat évesen került ebbe a szakmába, édesapja is ezen a területen dolgozott. Gyakran járt vele a munkahelyére, és megesett, hogy egy vezetői értekezleten csupa öltönyös-nyakkendős komoly ember között az édesapja hozzá intézve szavait így kezdte előadását: "Kisfiam..." - ez számára olyannyira pozitív élmény volt, hogy úgy érezte már ekkor eldőlt, hogy mivel fog foglalkozni felnőttként.

A zuhanás

A beszélgetés mind a négy résztvevőjének életében természetesen nem csak az eddig említett pozitív élmények játszottak szerepet. A zuhanások hozzátartoznak az élethez - ezek mibenlétéről, a túlélési technikákról és a miértekről beszéltek ezután a meghívott vendégek.

Kósa Erika szerint az embereket két dolog mozgatja az életben: a vágy és a félelem. "Mindkettőt valamiféle hiány okozza, valamire vágyunk, illetve félünk, mert nincs meg a biztonságérzetünk. Ha ezt fel tudjuk ismerni, akkor könnyebb feldolgozni a mélypontjainkat" - mondta Erika. Amikor valaki visszanéz életének egy nehéz szakaszára, akkor általában már nem tűnik olyan borzasztó nehéznek, már látszanak az előnyei is, hiszen a kudarc nem mindig negatív. Erika élete alakulásában is nagy szerepe volt egy kudarcnak: amikor pedagógusnapon csak ő nem kapott jutalmat az óvodai dolgozók közül, akkor úgy érezte, ideje váltani. Ennek az akkori csalódásnak köszönheti, hogy mára egy másik pályán sikeres lett. Ma már hálás azért, ami akkor pofon volt.

Erika még egy mélypontról mesélt: 13 évvel ezelőtt alapított cégének üzletrészét tavaly eladta, hiszen az üzleti életben is van az úgy, hogy a tulajdonosok más irányba mennének, más lesz a fontos számukra - és van, hogy ilyenkor nincs tovább. A cégből való kiválás olyan volt, akár egy valódi válás, mint a gyerekeken való osztozás. "Három napom volt felocsúdni, hogy most hogyan tovább? Több száz ember ott állt, és azt kérdezték tőlem: mi lesz velünk, 'mama'? Hová megyünk?" Ezután három nap alatt meglett a cég neve és elkezdtek stratégiát építeni. "Felelős vagyok ezekért az emberekért, és bár a kiválás után megfordult a fejemben, hogy ezután pihenni fogok, ott és akkor átértékelődött bennem az, hogy 50 éves vagyok: előre tovább, van még időm nagyot alkotni, nem fogom magam elásni."

Kollár Lajos életének legnagyobb kudarcát idén májusban élte át, amikor Erőss Zsolt azzal jelentkezett be a rádión, hogy itt a vége, nem bírja tovább, nem tud lejönni a hegyről. "Én ilyen magasságot és mélységet még soha nem éltem meg: 2 órával azelőtt még eufórikus állapotban voltunk a siker miatt, majd a hívása egyszerűen letaglózott, soha nem éreztem még ilyet." Talán ez volt benne a legmegrázóbb: hogy a hihetetlen magasságból és eufóriából még nagyobb volt a zuhanás, amit akkor érzett, amikor rájött, hogy Erőss Zsolt soha nem fog lejönni a Kancsendzöngáról. A hegymászó szerint a mélypont maga az egy tapasztalat, az ars poeticája az, hogy a következő lépésre kell koncentrálni - ez ebben az esetben is így történt. Ebben a szakmában ez benne volt a pakliban. A baleset után rengeteg támadás érte őt, szerinte a közösségi oldalak teret adnak a butaság terjedésének. "Pedig a magyarok a világ nyolcezresein példát akart mutatni, az volt a cél, hogy menjenek az emberek kirándulni, biciklizni, futni, csináljanak bármit, amivel a mozgás kerül a középpontba. De más téren is missziót teljesítettünk: a mi expedícióink Shakespeare, Móricz, Racine jegyében teltek, az alaptáborban töltött unalmas és hosszú napok során népszerűsítettük Móriczot, az amerikaiak tőlünk hallottak róla először."

Zsuga János szerint itt most a szakmai mélypontok merültek fel, holott szerinte csak a családi mélypont az, ami számít. Ha a magánélet stabil hátterű, akkor jöhet bármi, jöhet a szakmai mélypont, nem számít - szerinte ez másodlagos. "Ha megroppansz, mint ember, abból a legnehezebb felállni, mert ott saját magad vizsgázol. Ha van miért küzdeni, ha van háttér, akkor könnyebb" - mondta a volt vezérigazgató, aki néhány hónappal ezelőtt maga állt fel székéből, mondván elég volt, elfáradt. Vezérigazgatói pályafutása 10 év után ért véget. Bár a saját döntése volt, azt mondja, ezt nem lehet feldolgozni. De hiába volt az élete az FGSZ, Zsuga János szerint a lényeg abban van, hogy nem a cég építette fel őt, hanem ő - a kollégáival - építette fel az FGSZ-t, ami nagy különbség. "Minden vezetőnek kellenek váltások az életben - ez építi a személyiséget, így tudja más aspektusból nézni az életet. Én már két hónapja nem mentem az épület közelébe sem, és örülök, hogy ez így történt" - fejtette ki Zsuga János.

Nádas Tamás egyetértett Kósa Erikával abban, hogy közel sem biztos, hogy az a valódi mélypont, amit akkor és ott annak él meg valaki. "Lehet, hogy éppen ez lendíti tovább az embert, hogy nagyobb legyen a sikere, de ezt az ember nem így éli meg. Például kap egy pofont az utcán, ezután lemegy edzeni, és ez jó. Így lehet átfordítni a dolgokat pozitívvá" - magyarázta Tamás, aki 2009-ben érkezett el egy komolyabb mélyponthoz. "Addigra már két nemzetközi versenyt nyertem, és azt hittem én vagyok a legjobb. Az Európa Bajnokságon az első számot megnyertem, a második számban lepontoztak, és ettől rettenetesen kibuktam. Akkor megóvtam az eredményt, ma már ezen mosolyognék." Az a verseny végül nem sikerült, de ez olyan makacsságot és erőt adott neki, hogy utólag pozitívumként értékeli az akkori vereséget.

Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy vannak olyan jelek, melyeket észre kell venni ahhoz, hogy megelőzzük a mélypontot. 2010-ben történt, hogy egy bemutatót megelőző héten egyik nap nem indult a repülője, másnap nem volt üzemanyag benne, aztán megint valami nem működött a gépen és végül szombaton, a bemutatón szétesett Nádas Tamás alatta a gép - bár megúszta, de akkor megtanulta: a megelőző hét eseményei jelek volt, melyekre oda kellett volna figyelnie.

  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Képzettebb munkaerő kell - így hat a mesterséges intelligencia a magyar munkaerőpiacra

A MI mintegy 900 ezer munkahelyre lesz hatással 2030-ig, vagyis ennyi ember munkája változik meg tőle. Hogy ez a változás minél zökkenőmentesebb... Teljes cikk

Milyennek kell lennie egy HR vezetőnek? - kulcsképességek és post-covid stratégiák

Fejlődnie kell a HR-nek az adatok elemzési képességében, elengedhetetlen, hogy értse az üzletet és foglalkozzon a belső ügyfélélménnyel. Az... Teljes cikk

Keresik 2021 legjobb vállalati csapatait - kétnapos verseny Siófokon

Már lehet jelentkezni az Event Csoport ma bejelentett programjára. 2021. június 18-20-a között másfél napon át mérik össze három fős, vezetőkből... Teljes cikk