Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 1 hónapja

Mennyit keresnek az értékesítők?

A legjobban az informatikai termékek, szolgáltatások értékesítőit fizeti meg a piac, ám átlag felett keresnek a műszaki területen dolgozók is. Munkakört nézve a legkapósabbak a nagy ügyfelekre specializálódott key account managerek. A Covid-válság hatása: ahol túlhajtották az értékesítőket, onnan könnyebb más cégnek jó szakembert halászni - derül ki a Hays Salary Guide-jából.

Az értékesítőknek is nehezebb körülmények között kellett dolgozniuk az elmúlt időszakban, hiszen a járvány gazdasági megtorpanást is okozott. Így a korábbiaknál is fontosabb erény lett a szakmában a kitartás, és az új ügyfelek behozásának képessége. Sok helyen többletmunka hárult rájuk, hiszen a járvány következtében a cégek megszorítottak, esetleg elbocsátottak vagy nem pótolták a távozó kollégákat. A megnövekedett terhek miatt sokan nyitottabbak a váltásra, mint korábban, és jobban értékelik a stabil munkahelyi hátteret.

A lekeresettebb pozíció: key account manager

Az angol nyelvtudás és a digitális csatornákon való értékesítés készsége is egyre inkább alapelvárás. utóbbi az FMCG (gyorsan mozgó fogyasztási javak – napi fogyasztási cikkek) szektorban is nagyobb súlyt kapott. A Hays szakértői szerint a szektorban a Key Account Managerekre (nagyobb ügyfelekre specializálódott értékesítők) van a legnagyobb kereslet, akik akár 10-20% -os béremelést is kérhetnek, ha céget váltanak.

Az értékesítő pozíciók bérezése 300 ezer forint körüli minimumon kezdődik, nem műszaki területen (FMCG, elektronika, szórakoztatás és média), általában asszisztensi vagy képviselői pozícióban. A támogató területen a specialisták és menedzserek fizetése akár 800 ezer forint per hóig is felmehet, de a tipikus bruttó bér 400 és 680 ezer forint között van. Közvetlen értékesítés esetén a key account managerek tipikus fizetése, vagyis az átlag 700 ezer forint körül van, míg egy értékesítési menedzser már 1 millió forint körül keres.

A kétmillió forintot is elérheti a vezetői bérezés

A sales director fizetésének maximuma elérheti a 2 millió forintot, míg ha regionális pozícióban dolgozik, akkor akár a 2,3 millió forintot is. Ez utóbbi a maximum a nem műszaki területen lévő értékesítésben. 

Műszaki területen a belépő szintek is már magasabban kezdődnek, a támogató, support asszisztencia 400 ezer forintról kezdődik és 600 ezer forintig terjed. Technikai területen egy key account manager 500 ezer és 1,2 millió forint közötti bruttót kereshet meg, a tipikus összeg 700 ezer forint. Míg egy értékesítési igazgató 1,2-1,8 millió forint havi bruttót kap.

Erre tesz rá még egy lapáttal az IT, ahol a sales support 500 ezer forintról indul, ugyanakkor a key account manager és a sales director fizetése, nem különbözik a nem specifikusan IT pozíciókétól. Itt is 500 ezer és 1,2 millió valamint 1,2-1,8 millió forint között lehet keresni.

A legmagasabb fizetés, amit a területen el lehet érni, az a régiós menedzsereké, bruttó 2 millió forintos összeggel. Vagyis ebben az esetben a nem technikai túlteljesíti az IT és technikai pozícióban rejlő lehetőséget.

A fenti és az alábbi táblázatok a bruttó alapbéreket mutatják, minimum, maximum és jellemző kategóriákban.

Letölthető motivációs levél minta junior key account managerek számára.

 

  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter