kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Miért lesz elégedetlen a menedzser?

Egy amerikai karriercoach szerint a megakadás érzését legtöbbször öt rossz szokás okozza. A pozitív gondolatok, az ismeretlentől való félelem leküzdése, a felelősségvállalás, a szabadidő tartalmas eltöltése, a változtatásra való képesség sokat segíthetnek abban, hogy boldogok legyünk a munkahelyünkön és azon kívül is.

Lehet, hogy a megakadás hátterében magánéleti válság van, vagy a menedzser szívesen kezdene önálló vállalkozásba, de nem mer belevágni, valami egész más területen próbálná ki a megszerzett tapasztalatait, de a biztos fizetést, állást nem meri otthagyni, lehet, hogy szívesen feljebb lépne a ranglétrán, de erre nincs lehetőség a cégnél, de lehet, hogy semmi másról nincs szó, csak szürkének érzik eddigi életüket.

"A megakadás érzése sokunk számára ismert. Bár az életünk állandóan mozgásban látszik, valójában ezen mozgások közül csak nagyon kevés visz előre bennünket. Nagyon hasonló ez egy folyón kialakult torlódáshoz. A víz száguld körülöttünk, de mi nem megyünk sehová." - fogalmaz Mary Bailey karriercoach. Hogy miért tudjuk olyan könnyen elveszíteni a víz sodrását? Mi okozza azt az életünkben, hogy úgy érezzük, megakadtunk? Bailey tapasztalata szerint legtöbbször öt rossz szokás okozza a megrekedtség érzését, amely elégedetlenné tesz bennünket. Ha ezeket leküzdjük, akkor az életünk, újra élhető lesz, sőt boldogok leszünk a munkahelyünkön és azon kívül is.

Tegyük rendbe gondolatainkat!

Vizsgáljuk meg a gondolatainkat, és az ezekből táplálkozó hitrendszerünket - tanácsolja Bailey. Lehet, hogy kényes sajnálkozni saját szerencsétlen sorsunk felett, de hosszú távon az tesz boldoggá, ha önmagunkat és környezetünket is pozitív gondolatokkal doppingoljuk.

Ne másokat hibáztassunk a saját körülményeink miatt!

Vannak olyan dolgaink, amelyeken javítani szeretnénk, sőt váratlan helyzetek is adódnak, amelyeket ott és akkor azonnal kezelni kell. Ám többen közülünk képtelenek erre, félre állnak, a főnök majd csak normálisabb lesz, a dolog majdcsak megoldódik magától. Ehelyett felelősségvállalásra, aktivitásra, kezdeményezőkészségre, hatékony kommunikációra van szükség. Mindegyik tanulható, fejleszthető, akár 99 éves korban is!

Ne vegyük túl komolyan az életünket!

A legtöbbünket abban a hitben neveltek fel, hogy a siker kulcsa a kemény munkában van. A multinacionális vállalatok pedig tovább erősítették ezt: ki korán kell aranyat lel - mondta a Világgazdaság Online-nak Zsóka Péter, szociológus. Vagyis, az a jó munkavállaló, aki sokáig bent van a munkahelyén, és nem is dolgozik, hanem robotol. Ahhoz hogy az életünk mozgásban maradjon, időt kell hagyni egy kis bolondozásra, nevetgélésre és kreativitásra. Kell, hogy legyen időnk az élet élvezetére, hogy felfrissüljünk anélkül, hogy emiatt bűnösnek vagy felelőtlennek éreznénk magunkat.

Felejtsük el a középutas életet

Az egyik leggyakoribb ok, ami miatt az emberek élete megakad az, hogy középutas életet folytatnak ahelyett, hogy valamilyen határ felé tartanának. A középutas élet benntart minket a komfort zónánkban: azzal, hogy ugyanúgy cselekszünk ahogy megszoktuk, és ahogy mások elvárják tőlünk. Ám ez azt jelenti, hogy mindenáron el akarjuk kerülni a változtatást és a spontaneitást az életünkből. Az amerikai karriercoach és a magyar szociológus egyaránt azt javasolja, próbáljon ki olyasvalamit, amit még egyáltalán nem, vagy pedig nagyon régen tett! Ennek az lehet az eredménye, hogy elkezd kinyílni és áramlani az életünk.

Ne féljünk az ismeretlentől!

A legtöbbünk idegeskedni kezd, ha nem tudja, mi vár rá a következő sarkon. Pedig néha az, hogy kimozdítsuk az életünket a megszokottból, szükség van egy-egy lépésre az ismeretlen felé. Hogy esélyt adjunk ezen álmok megvalósulására, szembe kell néznünk azon félelmeinkkel, amik visszatartanak bennünket ezek megvalósításától, és bíznunk kell önmagunkban és az álmainkban.

Világgazdaság

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek