Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 2 hónapja

Miért életveszélyes a túlmunka?

Egy állás sem éri meg a szívroham vagy agyvérzés kockázatát. A 2000 és 2016 között 30%-kal - 745 ezer emberre - nőtt a túlmunka halálos áldozatainak száma a WHO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (WHO) jelentése szerint. És ebbe a Covid-év még nincs is benne, amikor a vírushelyzet okozta stressz mellett szintén sokan hajszolták magukat extra munkaórákba.

„Volt egy pont, amikor nem ettem, nem zuhanyoztam, nem csináltam semmi mást csak dolgoztam reggeltől, éjfél utánig.” – írta a Goldman Sachs egyik fiatal elemzője egy belső, a munkakörülményeket érintő felmérésben, a 2021 első negyedévben kitört botrány során. A WHO és az ILO első világméretű elemzése szerint 2016-ban a hosszú munkaórák következtében kialakult agyvérzés következtében 398 ezren, míg szívrohamban 347 ezren haltak meg. Ezeknél a haláleseteknél közös jellemző volt, hogy legkevesebb 55 órát dolgoztak az érintettek hetente. A szívroham miatt bekövetkezett halálesetek száma 2000-hez képest 42%-kal nőtt, míg az agyvérzésben elhunytaké 19%-kal emelkedett.
A betegségek jelentősen nagyobb arányban érintik a férfiakat (72%), közülük is elsősorban a középkorú vagy idősebb populációt. A legtöbb halálesetet 60 és 79 éves kor között regisztrálták, olyanoknál, akik 45 és 74 éves koruk között legalább 55 órát dolgoztak hetente.A túlmunka az egyik legnagyobb rizikófaktor a foglalkozási betegségek szempontjából. Aki 35-40 óra helyett 55 vagy több órát dolgozik hetente, annak szívbetegségre 17%-kal, míg stroke-ra 35%-kal nő meg az esélye.

A koronavírus tovább növelte munkaterheket

Jelenleg a globális népesség 9%-kát érinti a túlmunka, a trend azonban növekedést jelez. A WHO jelentése figyelmeztet, hogy a koronavírus-járvány megmutatta, hogy nehéz kordában tartani a munkaórákat és a munkamennyiséget, ami a tendenciák szempontjából nem jó jel. A WHO igazgatója jelezte, hogy a világon nagyon jelentősen megnőtt a távmunkában online elvégzett munka aránya, a COVID19 miatt, ami mint lehetőség persze üdvös a járvány megfékezése szempontjából, ugyanakkor elmosta a határokat a munkaidő és a magánélet között. Valamint mivel sok cég kényszerült leépítésekre, a megmaradó munkaerőre még több feladat hárult, megnövelve ezzel a munkaterhelést.
Mint Tedros Adhanom Ghebreyesus kiemelte: „egy állás sem éri meg a szívbetegség vagy az agyvérzés kockázatát”. Ezért felhívta a kormányzatok, munkáltatók és munkavállalók figyelmét, hogy együtt kell kialakítaniuk a határokat, amelyek segítik a dolgozók egészségének megőrzését.

Munkahelyi bántalmazás a mértéktelen munka?

Nem csoda, hogy a Goldman&Sachsnál heti 100 óránál is többet dolgozó fiatal bankárok egyenesen munkahelyi bántalmazásnak élik meg ezt a munkamennyiséget, ami miatt fel is lázadtak, és az egész világon komoly visszhangot keltett az ügy. Az elemzők egy tízes skálán kettest adtak a munkahelyi elégedettségre, és azt is kijelentették, hogy aligha maradnak hat hónapnál tovább a cégnél, ha a munkakörülmények nem változnak. Olyan személyes tapasztalatokat osztottak meg, mint: „Volt egy pont, amikor nem ettem, nem zuhanyoztam, nem csináltam semmi mást csak dolgoztam reggeltől, éjfél utánig.” vagy „A fizikai fájdalmat éreztem, és mentálisan egy nagyon sötét helyre kerültem.” – írták. A hosszú munkaórákon túl a dolgozók nehezményezték a teljesíthetetlen határidőket, a mikromenedzsmentet, amelyek mind jelentős stresszforrást jelentenek, írta a New York Times.

Nincs értéke az emberi életnek?

Jeffrey Pfeffer, a Stanford Egyetem professzora már évek óta kongatja a vészharangot a megbetegítő túlmunkával kapcsolatban. A fenti hír kapcsán a professzor ezt írta a LinkedIn-en: „Ezek az adatok is bizonyítják, ami a Dying for a Paycheck („Meghalni a fizetésért”) üzenete, hogy a munkakörnyezet meghatározó az egészség és a jóllét, valamint a halálozás szempontjából is. Ami meglep a tanulmány kapcsán, hogy a túlmunka káros hatásairól (…), ha nem is ilyen szinten és részletesen, de évek óta lehet tudni, és ezen rendelkezésre álló tudás ellenére nagyon kevés gyakorlati cselekvés történt ennek a gazdasági és emberi „árnak” a csökkentése érdekében. A tettek hiánya pedig arra utal, hogy nem értékeljük igazán az emberi életet. Ha kormányok és a vállalatok számára fontos lenne az emberi élet, (különösen annak fényében, hogy nem igazán van rá bizonyíték, hogy a hosszú munkaidő növelné a produktivitást), akkor tennének a megelőzés érdekében.”

A Stanford Egyetem professzora egy korábbi interjújában jelezte, hogy a munkahelyek szerinte egyre kevésbé humánusak, a rengeteg túlóra, a stressz, az elbocsátások, a gazdasági bizonytalanság és a munkahely-magánélet egyensúlyának hiánya miatt. Mindennek pedig „társadalomszennyező” hatása van végeredményben, ugyanis ennek következtében házasságok bomlanak fel, a gyereknevelés szenved csorbát és egyáltalán a családi élet szenved hátrányt, pedig ez az, ami komoly hátországot, támogatást jelenthet az egyénnek. Így a vállalatoknak nem csak a környezet, hanem a társadalmi fenntarthatóságukra is figyelemmel kellene lenniük. Mindez ráadásul gazdaságilag is nagyon sokba kerül az államoknak és a munkáltatóknak is.

Ugyanis a fejlett világban az egészségügyi rendszerekre a krónikus betegségek róják a legnagyobb terhet, amelyek kialakulásában a túl sok evésen, a kevés mozgáson, a túlzott alkoholfogyasztáson túl a stressz játszik a legnagyobb szerepet. A stressz pedig elsősorban a munka, a munkahelyi megterhelés következménye. Sok munkavállaló kerül kórházba ennek a stressznek köszönhetően, illetve nem tudnak teljes hatékonysággal munkát végezni, mert betegek. Vagy éppenséggel felmondanak ezen okokból, ez pedig a vállalatoknak is sokba kerül a végén, legyen szó akár a toborzási költségekről, akár a produktivitásról.

Mindebből az következik, hogy ezek a halálesetek, káros hatások megelőzhetők lennének. Sőt az elmúlt években több kutatás is bizonyította, hogy a rövidebb munkaórák, munkahetek nemhogy csökkentenék, sokszor inkább növelik a hatékony munkavégzést.

  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így dolgozhatunk hatékonyan a meeting-rengetegben

5+1 tipp az egyensúly megteremtésére a megbeszélések és saját, egyéni teendőink között. Teljes cikk

Miért életveszélyes a túlmunka?

Egy állás sem éri meg a szívroham vagy agyvérzés kockázatát. A 2000 és 2016 között 30%-kal - 745 ezer emberre - nőtt a túlmunka halálos... Teljes cikk

Ezért éri meg karrierváltó anyukákat alkalmazni

Nagyon fókuszáltan dolgoznak, időmenedzsment területén verhetetlenek és nincs számukra lehetetlen. Ez a munkába visszatérő anyák szuperereje a Green... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek