kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Mikortól jár cafetéria az új munkatársaknak?

Gyakori kérdés a juttatások kiadásával kapcsolatban, hogy a frissen érkezett munkavállalók mikor, mennyit kapjanak először ezekből. Milyen jogszabályi kötöttségek vonatkoznak erre, mi szükséges az optimális adminisztrációhoz? Fata László cafetériaszakértő válaszol.

Mikortól és mennyi juttatás kapjanak a frissen érkezett munkavállalók? Milyen jogszabályi kötöttségek vonatkoznak erre, és mi szükséges az optimális adminisztrációhoz?

Ha a jogszabályok oldaláról vizsgáljuk a kérdést, akkor nagyon kevés iránymutatást találunk - mondja Fata László juttatási szakértő.

Egyrészről az egyenlő bánásmód szabályai szerint az azonos munkakörben, felelősségi körben dolgozóknak hasonló juttatási értékekkel kell rendelkezniük. Emellett azonban az önkéntes pénztárakról szóló törvény is tartalmaz egy időkorlátot.

Eszerint – ha adunk önkéntes pénztári hozzájárulást – nem zárható ki ebből az a munkavállaló, aki legalább 6 hónapja munkaviszonyban van.

Ez azt jelenti, hogy ha alkalmazunk ilyen juttatást, akkor legkésőbb 6 hónap után biztosítani kell ezt vagy az ezt tartalmazó cafetériakeretet a munkavállalóknak.

Ha nem adunk ilyet, akkor az egyenlő bánásmód kereteit figyelembe véve akár hosszabb időszakra is kitolhatja a munkáltató az első juttatás kiadását.

Emberi erőforrás gazdálkodás oldaláról egyensúlyt kell találni a később adott juttatás miatt keletkező megtakarítás és a munkavállaló megtartása közt. Minél előbb élvezi a munkavállalónk a kedvezményeket, annál hamarabb alakulhat ki a teljes értékű kötődése a céghez - véli a szakember.

Érdemes arra is figyelni, hogy olyan ütemezést vállaljon a munkáltató, amit képes ellátni a munkáltató adminisztrációja, így érdemes egy kis haladékot adni a munkáltatónak és munkavállalónak is a belépést követően.

izonyos juttatások megvalósításához ráadásul rendelkeznie kell a munkavállalónak az ehhez kapcsolódó kártyával, számlákkal, szerződésekkel. A munkáltatónak pedig fel kell dolgozni ezek adatait a szabályos kifizetéshez, feltöltéshez.
 

A leggyakoribb megoldás talán az, hogy a belépést követő harmadik hónap után indul a juttatások kiadása – foglalja össze a tapasztalatokat Fata László. Így lesz elegendő ideje az adminisztrációnak felkészülni, viszont nem dolgozik feleslegesen a próbaidő alatt kilépő munkavállalókkal.

 
Ha a munkáltató a teljes együttműködés időszakára biztosítaná a juttatásokat, akkor megteheti, hogy a késleltetett induláskor kiadja a belépéstől eltelt időszakra eső összeget is. Így mondjuk a 3. hónap után egy 3 hónapos keretet nyújt egyszerre a munkáltató az új munkatársának.

Ez külön motiváció lehet a munkavállaló számára, hogy a próbaidő után fenntartsa a munkaviszonyát. 

  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Adómentes juttatás, fenntartható alternatíva: saját autó helyett autómegosztás

Bár a wigo a Wallis Autómegosztó megújult carsharing alkalmazása, a flotta, a szolgáltatási zóna és a csapat maradt a régi. 2022/23-ban radikálisan... Teljes cikk

3+1 dolog, amit a családbarát munkahelyi juttatásokról tudni kell

A családokat támogató munkahelyi juttatásokra jelentős igény mutatkozik, és erre a szervezetek is egyre inkább igyekeznek reagálni. Hogy milyen... Teljes cikk

Országgyűlés előtt az új cafeteria szabályok!

Benyújtották október 31-én az Országgyűlés elé a jövő évi adótörvényeket módosító javaslatcsomagot. A 187 oldalas dokumentum a 2024-es... Teljes cikk