Megjelent: 2 hónapja

Mikortól jár cafetéria az új munkatársaknak?

Gyakori kérdés a juttatások kiadásával kapcsolatban, hogy a frissen érkezett munkavállalók mikor, mennyit kapjanak először ezekből. Milyen jogszabályi kötöttségek vonatkoznak erre, mi szükséges az optimális adminisztrációhoz? Fata László cafetériaszakértő válaszol.

Mikortól és mennyi juttatás kapjanak a frissen érkezett munkavállalók? Milyen jogszabályi kötöttségek vonatkoznak erre, és mi szükséges az optimális adminisztrációhoz?

Ha a jogszabályok oldaláról vizsgáljuk a kérdést, akkor nagyon kevés iránymutatást találunk - mondja Fata László juttatási szakértő.

Egyrészről az egyenlő bánásmód szabályai szerint az azonos munkakörben, felelősségi körben dolgozóknak hasonló juttatási értékekkel kell rendelkezniük. Emellett azonban az önkéntes pénztárakról szóló törvény is tartalmaz egy időkorlátot.

Eszerint – ha adunk önkéntes pénztári hozzájárulást – nem zárható ki ebből az a munkavállaló, aki legalább 6 hónapja munkaviszonyban van.

Ez azt jelenti, hogy ha alkalmazunk ilyen juttatást, akkor legkésőbb 6 hónap után biztosítani kell ezt vagy az ezt tartalmazó cafetériakeretet a munkavállalóknak.

Ha nem adunk ilyet, akkor az egyenlő bánásmód kereteit figyelembe véve akár hosszabb időszakra is kitolhatja a munkáltató az első juttatás kiadását.

Emberi erőforrás gazdálkodás oldaláról egyensúlyt kell találni a később adott juttatás miatt keletkező megtakarítás és a munkavállaló megtartása közt. Minél előbb élvezi a munkavállalónk a kedvezményeket, annál hamarabb alakulhat ki a teljes értékű kötődése a céghez - véli a szakember.

Érdemes arra is figyelni, hogy olyan ütemezést vállaljon a munkáltató, amit képes ellátni a munkáltató adminisztrációja, így érdemes egy kis haladékot adni a munkáltatónak és munkavállalónak is a belépést követően.

izonyos juttatások megvalósításához ráadásul rendelkeznie kell a munkavállalónak az ehhez kapcsolódó kártyával, számlákkal, szerződésekkel. A munkáltatónak pedig fel kell dolgozni ezek adatait a szabályos kifizetéshez, feltöltéshez.
 

A leggyakoribb megoldás talán az, hogy a belépést követő harmadik hónap után indul a juttatások kiadása – foglalja össze a tapasztalatokat Fata László. Így lesz elegendő ideje az adminisztrációnak felkészülni, viszont nem dolgozik feleslegesen a próbaidő alatt kilépő munkavállalókkal.

 
Ha a munkáltató a teljes együttműködés időszakára biztosítaná a juttatásokat, akkor megteheti, hogy a késleltetett induláskor kiadja a belépéstől eltelt időszakra eső összeget is. Így mondjuk a 3. hónap után egy 3 hónapos keretet nyújt egyszerre a munkáltató az új munkatársának.

Ez külön motiváció lehet a munkavállaló számára, hogy a próbaidő után fenntartsa a munkaviszonyát. 

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook