kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Milyen változásokra számítson a Facebooknál 2021-ben?

Bár a Facebook eddig is sokat és folyamatosan változott, sohasem volt hiány innovációban, a legtöbb módosításnál nem volt szükség a teljes online marketing stratégia újratervezésére.


A Facebook oldalak sikerességét lájkokban mérték, ezért sokan éles küzdelmet folytattak a lájkok megszerzéséért, sőt még olyan - nem túl etikus - módszereket is bevetettek, hogy bizonyos tartalmakat csak lájkért cserébe mutattak meg.

A Facebook azonban nemrégiben úgy döntött, hogy bizonyos helyeken teljesen megszünteti a lájk funkciót, a követést erősíti meg inkább. Az ezzel kapcsolatos és egyéb változásokat gyűjtöttük össze ebben a cikkben.

Lájk helyett követés


A Facebook Pages (Oldalak) funkciója jelentősen megváltozott, amelyet 2021. januárjában jelentettek be, és érinti mindazokat az oldalakat, amelyek nem személyes profiloldalak. A hangsúly áthelyeződött a lájkolókról a követőkre, a lájkok számát nem is jelzik az oldalaknál. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy valósabb képet kapjon mindenki az oldalak kedveltségéről, a követők száma ugyanis jobban jelzi a rajongótábor nagyságát. Az új Pages egyszerűbb, átláthatóbb és puritánabb. A szimpla lájkvadászat értelmét veszti, legfeljebb a hirdetések célközönségének meghatározásához lehet jó néhány esetben. 

Valójában ez az újítás is arra szolgál, hogy a fizetős hirdetések irányába terelje az oldalak üzemeltetőit, hiszen az organikus elérés növekedése csak a követőtábor jelentős növekedésével következik be. Érdemes tehát a korábbi rajongókat arra buzdítani, hogy kövessék az oldalunkat, tegyék a hírfolyam elejére, mert így értesülhetnek leggyorsabban és első kézből a legfrissebb hírekről. Ez leginkább akkor hatásos, ha a kérdéses személy nem követ túl sok oldalt. 

Egyéb változások 2021-ben


Az egyik legfontosabb ezek közül a dedikált hírcsatornák megjelenítése az oldalakon, melyek révén új kapcsolatokat lehet létesíteni, ha a javasoltakat elfogadjuk. Lemorzsolódnak azok a látogatók, akik egyetlen egyszer lájkoltak valamit az oldalon, megmaradnak a sokkal értékesebb követők. 

Bár látszólag úgy tűnhet, hogy gátolják az oldalaink elérését, valójában inkább arról van szó, hogy bejegyzéseink később (hátrébb) jelennek meg a hírfolyamon belül. 

Másik újdonság a Kérdezz-felelek típusú interakciók elhelyezésének a lehetősége, melyekkel interaktív párbeszédeket lehet lebonyolítani és több értelmes információt lehet kinyerni velük, mint a szimpla szavazásokkal.

Az oldalai - az új szempontoknak jobban megfelelő - hirdetéséhez kérje a Toptarget Online Marketing Ügynökség szakembereinek segítségét.

Ezek tehát az eddig közzétett legfontosabb 2021-es változások, melyek - amint az a fentiekből látható - új nézőpontot, a marketing stratégia átalakítását követelik meg. Továbbra is lényeges a rajongók száma, de a számok mögött mostantól értékesebb rajongók állnak.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
68 évig dolgozott ugyanabban a boltban, most elbocsátották

Az angol Jill Cornick bolti dolgozó 1956-ban, mindössze 14 évesen kezdett el dolgozni a Blandfordban található Clarks cipőboltban. Közel hét évtizeden... Teljes cikk

Emelkedett Gazdag és Sallói fizetése - így lehet keresni az észak-amerikai profi labdarúgóligában

Ismét emelkedett Gazdag Dániel és Sallói Dániel fizetése az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS). Teljes cikk

Vakáció vagy infláció? Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők... Teljes cikk