Megjelent: 2 éve

Milyen változásokra számítson a Facebooknál 2021-ben?

Bár a Facebook eddig is sokat és folyamatosan változott, sohasem volt hiány innovációban, a legtöbb módosításnál nem volt szükség a teljes online marketing stratégia újratervezésére.


A Facebook oldalak sikerességét lájkokban mérték, ezért sokan éles küzdelmet folytattak a lájkok megszerzéséért, sőt még olyan - nem túl etikus - módszereket is bevetettek, hogy bizonyos tartalmakat csak lájkért cserébe mutattak meg.

A Facebook azonban nemrégiben úgy döntött, hogy bizonyos helyeken teljesen megszünteti a lájk funkciót, a követést erősíti meg inkább. Az ezzel kapcsolatos és egyéb változásokat gyűjtöttük össze ebben a cikkben.

Lájk helyett követés


A Facebook Pages (Oldalak) funkciója jelentősen megváltozott, amelyet 2021. januárjában jelentettek be, és érinti mindazokat az oldalakat, amelyek nem személyes profiloldalak. A hangsúly áthelyeződött a lájkolókról a követőkre, a lájkok számát nem is jelzik az oldalaknál. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy valósabb képet kapjon mindenki az oldalak kedveltségéről, a követők száma ugyanis jobban jelzi a rajongótábor nagyságát. Az új Pages egyszerűbb, átláthatóbb és puritánabb. A szimpla lájkvadászat értelmét veszti, legfeljebb a hirdetések célközönségének meghatározásához lehet jó néhány esetben. 

Valójában ez az újítás is arra szolgál, hogy a fizetős hirdetések irányába terelje az oldalak üzemeltetőit, hiszen az organikus elérés növekedése csak a követőtábor jelentős növekedésével következik be. Érdemes tehát a korábbi rajongókat arra buzdítani, hogy kövessék az oldalunkat, tegyék a hírfolyam elejére, mert így értesülhetnek leggyorsabban és első kézből a legfrissebb hírekről. Ez leginkább akkor hatásos, ha a kérdéses személy nem követ túl sok oldalt. 

Egyéb változások 2021-ben


Az egyik legfontosabb ezek közül a dedikált hírcsatornák megjelenítése az oldalakon, melyek révén új kapcsolatokat lehet létesíteni, ha a javasoltakat elfogadjuk. Lemorzsolódnak azok a látogatók, akik egyetlen egyszer lájkoltak valamit az oldalon, megmaradnak a sokkal értékesebb követők. 

Bár látszólag úgy tűnhet, hogy gátolják az oldalaink elérését, valójában inkább arról van szó, hogy bejegyzéseink később (hátrébb) jelennek meg a hírfolyamon belül. 

Másik újdonság a Kérdezz-felelek típusú interakciók elhelyezésének a lehetősége, melyekkel interaktív párbeszédeket lehet lebonyolítani és több értelmes információt lehet kinyerni velük, mint a szimpla szavazásokkal.

Az oldalai - az új szempontoknak jobban megfelelő - hirdetéséhez kérje a Toptarget Online Marketing Ügynökség szakembereinek segítségét.

Ezek tehát az eddig közzétett legfontosabb 2021-es változások, melyek - amint az a fentiekből látható - új nézőpontot, a marketing stratégia átalakítását követelik meg. Továbbra is lényeges a rajongók száma, de a számok mögött mostantól értékesebb rajongók állnak.
  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sikkasztó pénzszállító bukott le

Néhány hónap alatt közel 10 millió forintot emelt ki bankjegyautomaták pénzkazettáiból az a pénzszállító, aki ellen sikkasztás miatt emeltek... Teljes cikk

Fanyar humorral és mémekkel keres tanárt egy budapesti iskola

A többféle pedagógust is kereső általános iskola Bud Spencer-es mémeket is elhelyezett az álláshirdetésben. Teljes cikk

Álrendőrt vettek őrizetbe a XIII. kerületben

Csalás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés kísérlete miatt őrizetbe vettek szombaton egy férfit, aki magát rendőrnek kiadva... Teljes cikk

Facebook