Megjelent: 2 éve

Milyen változásokra számítson a Facebooknál 2021-ben?

Bár a Facebook eddig is sokat és folyamatosan változott, sohasem volt hiány innovációban, a legtöbb módosításnál nem volt szükség a teljes online marketing stratégia újratervezésére.


A Facebook oldalak sikerességét lájkokban mérték, ezért sokan éles küzdelmet folytattak a lájkok megszerzéséért, sőt még olyan - nem túl etikus - módszereket is bevetettek, hogy bizonyos tartalmakat csak lájkért cserébe mutattak meg.

A Facebook azonban nemrégiben úgy döntött, hogy bizonyos helyeken teljesen megszünteti a lájk funkciót, a követést erősíti meg inkább. Az ezzel kapcsolatos és egyéb változásokat gyűjtöttük össze ebben a cikkben.

Lájk helyett követés


A Facebook Pages (Oldalak) funkciója jelentősen megváltozott, amelyet 2021. januárjában jelentettek be, és érinti mindazokat az oldalakat, amelyek nem személyes profiloldalak. A hangsúly áthelyeződött a lájkolókról a követőkre, a lájkok számát nem is jelzik az oldalaknál. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy valósabb képet kapjon mindenki az oldalak kedveltségéről, a követők száma ugyanis jobban jelzi a rajongótábor nagyságát. Az új Pages egyszerűbb, átláthatóbb és puritánabb. A szimpla lájkvadászat értelmét veszti, legfeljebb a hirdetések célközönségének meghatározásához lehet jó néhány esetben. 

Valójában ez az újítás is arra szolgál, hogy a fizetős hirdetések irányába terelje az oldalak üzemeltetőit, hiszen az organikus elérés növekedése csak a követőtábor jelentős növekedésével következik be. Érdemes tehát a korábbi rajongókat arra buzdítani, hogy kövessék az oldalunkat, tegyék a hírfolyam elejére, mert így értesülhetnek leggyorsabban és első kézből a legfrissebb hírekről. Ez leginkább akkor hatásos, ha a kérdéses személy nem követ túl sok oldalt. 

Egyéb változások 2021-ben


Az egyik legfontosabb ezek közül a dedikált hírcsatornák megjelenítése az oldalakon, melyek révén új kapcsolatokat lehet létesíteni, ha a javasoltakat elfogadjuk. Lemorzsolódnak azok a látogatók, akik egyetlen egyszer lájkoltak valamit az oldalon, megmaradnak a sokkal értékesebb követők. 

Bár látszólag úgy tűnhet, hogy gátolják az oldalaink elérését, valójában inkább arról van szó, hogy bejegyzéseink később (hátrébb) jelennek meg a hírfolyamon belül. 

Másik újdonság a Kérdezz-felelek típusú interakciók elhelyezésének a lehetősége, melyekkel interaktív párbeszédeket lehet lebonyolítani és több értelmes információt lehet kinyerni velük, mint a szimpla szavazásokkal.

Az oldalai - az új szempontoknak jobban megfelelő - hirdetéséhez kérje a Toptarget Online Marketing Ügynökség szakembereinek segítségét.

Ezek tehát az eddig közzétett legfontosabb 2021-es változások, melyek - amint az a fentiekből látható - új nézőpontot, a marketing stratégia átalakítását követelik meg. Továbbra is lényeges a rajongók száma, de a számok mögött mostantól értékesebb rajongók állnak.
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. VEZETŐI BEST PRACTICE FÓRUM ELKÖTELEZETT MUKAERŐ - MEGSZERZÉS, FEJLESZTÉS, MEGTARTÁS A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása. Részletek Jegyek
  • 2022.03.073 Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A TikTok sztárja jobban keres ,mint a legnagyobb vállalatok vezetői

A 17 éves Charli D'Amelio több mint 10 milliárd követővel rendelkezik, és a Starbucks vezérigazgatójánál is többet visz haza. Teljes cikk

Nagy visszhangot keltett a Mentőszolgálat új munkaruháit bemutató videója

Néhány óra alatt több mint 100 ezren tekintették meg a videót, ami a mentősök új munkaruháját mutatja be. Teljes cikk

Bűnösnek találták Elizabeth Holmest, akár 20 évet is kaphat csalás miatt a Szilícium-völgy volt ürdvöskéje

Elizabeth Holmes volt a Theranos alapítója, azé a cégé, amely forradalmi előrelépést ígért a vérvizsgálatok terén. A startup egyetlen csepp... Teljes cikk