kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Minden, amit a digitális aláírásról tudni kell

Nagyobb létszámú vállalatoknál minden HR-es rémálma az év eleji nyilatkozatok tömeges aláírása és kiosztása. Digitális aláírással azonban egyszerűen, a jogszabályoknak megfelelve, biztonságosan kezelhető ez a feladat.
Az aláírást igénylő adminisztráció, például az M30 és a járulék igazolások év eleji aláírása ezzel a megoldással leveszi a terhet a HR-szakemberek válláról: az adminisztráció gyorsabban, könnyebben, papír- és érintésmentesen intézhető!

nexon-

De mi is az a digitális aláírás?

Az elektronikus aláírás egy fajtája.  A digitális aláírás a legszigorúbb jogszabályi előírásoknak is megfelel és a lehető legnagyobb mértékben szavatolja az aláíró digitális identitását. Tehát ez a legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb elektronikus aláírás, mely központilag bejegyzett bizalmi szolgáltatók által kerül kiállításra személyes vagy videóazonosítási folyamaton keresztül.

Előnye, hogy védett és egyedi

A megbízhatóság és jogszabályi megfelelés mellett a digitális aláírás legfontosabb tulajdonsága és előnye más elektronikus aláírásokkal szemben, hogy védett. Tartozik hozzá egy megmásíthatatlanságot igazoló, digitális lenyomat, mely igazolja, hogy az aláírt dokumentum az aláírás pillanatától tartalmilag nem változott. 

Egyedi, mert egy privát, digitális kulccsal történik az aláírás. Minden aláíró fél saját kulccsal rendelkezik, mely személyazonossághoz rendelt. Egy publikus kulccsal könnyen ellenőrizhető az érvényessége akár az Adobe Reader programmal is.

A digitális aláíráshoz tartozó tanúsítvány egy bizalmi szolgáltató vállalat által kerül kiállításra. A bizalmi szolgáltatók olyan cégek, amelyek különféle biztonságos azonosítási és tranzakciós szolgáltatásokat, köztük tanúsítványhitelesítési szolgáltatásokat kínálnak. A NEXON a NETLOCK-kal áll szerződésben.

Hogyan működik az e-aláírás a NEXON rendszereiben?

A NEXONbér által legenerált, aláírandó pdf dokumentumok pl. M30, egy titkosított csatornán keresztül jutnak el a NETLOCK felhőszolgáltatásába. Az ügyintéző a felhőbe bejelentkezve, a tanúsítványt kiválasztva kijelölheti a dokumentumokat és az aláírás gombot megnyomva már létre is jön az aláírás.

Ekkor a digitálisan aláírt példányokat a NEXON_PORT rendszerbe visszajuttatja a felhőszolgáltatás, és az aláírt dokumentum megjelenik a munkavállaló önkiszolgáló felületén.
Ilyen egyszerű.

Hogyan ellenőrizhető a digitális aláírás érvényessége?

A pdf dokumentum bal, felső részére kattintva látható egy ceruza piktogram, arra kattintva ellenőrizhető az aláíró tanúsítványa.
Az aláírás tulajdonságaiban látható, hogy meddig érvényes az aláírás – ez az úgynevezett időbélyeg. Szintén itt ellenőrizhető, hogy az aláírás esetleg módosításra került-e.

A részletekért nézze meg YouTube csatornánkon szakértőnk magyarázatát az e-aláírásról:  

Csatlakozzon Ön is ahhoz a többszáz vállalathoz, ahol NEXON ügyfélként már csak egy gombnyomás a nyomtatványok digitális aláírása és publikálása!

Vegye fel velünk a kapcsolatot! 

 

 

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk