Megjelent: 6 hónapja

Minimálbér: a 4 százalékos emelés a legvalószínűbb

Ma megszülethet a döntés a 2021-es minimálbér és a garantált bérminimum összegéről. 4 százalékos emelésben egyezhetnek ki a felek, ezt a kormányzat is elfogadhatónak tartaná.

Ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a munkáltatók és a munkavállalók képviselői a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF), hogy megegyezzenek a minimálbér és a garantált bérminimum idei összegéről.

A tavalyi tárgyalások kudarcba fulladtak, mert a felek nem tudtak megegyezni egymással. Arra van a legnagyobb esély, hogy 4 százalékkal nőnek a legkisebb bérek - értesült a Portfólió.

A portál úgy tudja, ezt az emelést a kormányzat is elfogadhatónak tartaná.

Korábban a munkáltatók 3, a munkavállalók 5,5-6 százalékos emelést javasoltak.
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter