Megjelent: 3 éve

Motiválatlan a magyar munkaerő

Bár a béremelések elkezdődtek ez önmagában nem oldja meg azt, hogy a magyar munkavállalók jelentős része motiválatlan, derült ki a GKI Gazdaságkutató elemzéséből, írja a Kamara Online.

images

A kutatás közel 1000 céget kérdezett meg, amelyek közül azok, amelyek létszámbővítést terveznek, de nehezen találnak munkaerőt, ennek elsődleges okaként a munkaerő motiválatlanságát nevezték meg.

A motiválatlanság következtében romlik a munkamorál, a hatékonyság és növekszik a fluktuáció.

A megfelelő munkaerő-felvétel kudarcának másik oka a megfelelő szakképzettség hiánya. Harmadikként a szakmai alkalmatlanságot, majd az alacsony fizetéseket nevezték meg.

A Gazdaságkutató elemzése szerint ez a szakképzés súlyos hiányosságaira mutat rá, mert nem képez a rendszer olyan szakmákra, amelyekre igény lenne, másfelől akiket képez, azoknak nem megfelelő a tudásszintje.

Szektormegoszlását tekintve a motiválatlanság a legjellemzőbb a kereskedelemben, a könnyűiparban, a gépiparban és az élelmiszeripar terén, ahol gyakran több műszakban, alacsony fizetésért dolgoznak az emberek.

Kamara Online
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter