Megjelent: 1 éve

Munkaadói és munkavállalói érdekek, avagy álláskeresés napjainkban

A munkaerőpiacon számos elvárás, érdek, kompetencia és igény találkozik, amelyeknek mindkét oldalon elégedettséget kell kiváltaniuk. Ez nagyon egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban egy hosszas folyamat vezet el idáig. Egyre többen használják azokat az állásinformációs portálokat, amelyek lerövidítik ezt a folyamatot.

images

Munkaadói és munkavállalói érdekek, avagy álláskeresés napjainkban

A következő pár sorban most tisztázzuk, hogy ki mit vár el a másik szereplőtől és hogy hogyan hozzák közelebb őket az efféle online felületek.

Álláskeresési aggodalmak

Amikor munkát keresünk valahogy mindig stresszesek vagyunk, főleg ha arra gondolunk, hány százan, ezren vannak még hozzánk hasonló képességekkel jelen a piacon. Az OzdAllas.hu lehetőségei sokak számára nyújtanak segítséget, s egyre inkább bebizonyosodik, hogy az ilyen újgenerációs állásportálok nélkül aligha boldogulnánk. Miért is?

Talán azért, mert ezek garantálják a leggyorsabb és a leginkább személyre szabott megoldásokat. Nézelődhetünk a weboldalak karrier menüpontjában, a közösségi médiában, de így sokkal kisebb az esélye annak, hogy hozzánk illő pozíciót találunk.

Ezzel szemben az álláskereső portálokon kategóriákra bontva találjuk meg a munkalehetőségeket, s részletes leírást adhatunk meg magunkról is. A listázott találatokra pedig szinte azonnal jelentkezhetünk, így nem csak ücsörgünk és várakozunk.

A munkaadók legfőbb elvárásai

Itt most nem arról van szó, hogy milyen végzettséggel vagy nyelvtudással rendelkezünk, hiszen ezek az adott hirdetésben tekinthetők meg. Sokkal inkább azokat a tulajdonságokat kell kiemelnünk, amelyek eltűnőben vannak a munkaerőpiacon.

A foglalkoztatók szeretik a talpraesett embereket, vagyis azokat, akik jó problémamegoldó képességgel rendelkeznek. A kreativitás, az egyedi elgondolás mindig beválik, tehát ha az adott jelöltnek vannak saját elképzelései, komoly és céltudatos, akkor látni fognak benne potenciált.

A cégek képviselői egyre gyakrabban tesznek közzé speciális hirdetéseket is. A felesleges köröket szeretik elkerülni, így kötelezővé teszik a videós előszűrést. Ennek keretén belül a pályázók rövid válaszokat fogalmazhatnak meg, amelyeket felvesznek és továbbítanak az érintett cég számára. 

Állásportál, ami összeköt

Egy állásportál a közvetítő szerepét tölti be. A jelentkező és a hirdető is regisztrálja magát az oldalon, majd a jelentkezést követően elindul a folyamat. Ha minden stimmel, akkor sor kerül a személyes interjúra is.

A megbízható felületeken bizonyos régiókra konkrétan rákereshetünk, tehát ha például valaki kifejezetten Ózd környékén szeretne elhelyezkedni, akkor ezt a területet tudja megcélozni a keresések során.

A állásinformációs weboldalakon tehát a munkaerő-toborzás egy újfajta módja jelent meg, amely számos előnyt biztosít mind a jelentkező, mind a munkaadó számára.

 

 

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk

Ajándékötletek nyugdíjba készülő kollégáknak

Ha egy olyan kollégánk vonul nyugdíjba, aki különösen kedves számunkra, természetes hogy szeretnénk őt meglepni valamivel. De mi lehet a megfelelő... Teljes cikk