Megjelent: 1 éve

Munkaadói és munkavállalói érdekek, avagy álláskeresés napjainkban

A munkaerőpiacon számos elvárás, érdek, kompetencia és igény találkozik, amelyeknek mindkét oldalon elégedettséget kell kiváltaniuk. Ez nagyon egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban egy hosszas folyamat vezet el idáig. Egyre többen használják azokat az állásinformációs portálokat, amelyek lerövidítik ezt a folyamatot.

images

Munkaadói és munkavállalói érdekek, avagy álláskeresés napjainkban

A következő pár sorban most tisztázzuk, hogy ki mit vár el a másik szereplőtől és hogy hogyan hozzák közelebb őket az efféle online felületek.

Álláskeresési aggodalmak

Amikor munkát keresünk valahogy mindig stresszesek vagyunk, főleg ha arra gondolunk, hány százan, ezren vannak még hozzánk hasonló képességekkel jelen a piacon. Az OzdAllas.hu lehetőségei sokak számára nyújtanak segítséget, s egyre inkább bebizonyosodik, hogy az ilyen újgenerációs állásportálok nélkül aligha boldogulnánk. Miért is?

Talán azért, mert ezek garantálják a leggyorsabb és a leginkább személyre szabott megoldásokat. Nézelődhetünk a weboldalak karrier menüpontjában, a közösségi médiában, de így sokkal kisebb az esélye annak, hogy hozzánk illő pozíciót találunk.

Ezzel szemben az álláskereső portálokon kategóriákra bontva találjuk meg a munkalehetőségeket, s részletes leírást adhatunk meg magunkról is. A listázott találatokra pedig szinte azonnal jelentkezhetünk, így nem csak ücsörgünk és várakozunk.

A munkaadók legfőbb elvárásai

Itt most nem arról van szó, hogy milyen végzettséggel vagy nyelvtudással rendelkezünk, hiszen ezek az adott hirdetésben tekinthetők meg. Sokkal inkább azokat a tulajdonságokat kell kiemelnünk, amelyek eltűnőben vannak a munkaerőpiacon.

A foglalkoztatók szeretik a talpraesett embereket, vagyis azokat, akik jó problémamegoldó képességgel rendelkeznek. A kreativitás, az egyedi elgondolás mindig beválik, tehát ha az adott jelöltnek vannak saját elképzelései, komoly és céltudatos, akkor látni fognak benne potenciált.

A cégek képviselői egyre gyakrabban tesznek közzé speciális hirdetéseket is. A felesleges köröket szeretik elkerülni, így kötelezővé teszik a videós előszűrést. Ennek keretén belül a pályázók rövid válaszokat fogalmazhatnak meg, amelyeket felvesznek és továbbítanak az érintett cég számára. 

Állásportál, ami összeköt

Egy állásportál a közvetítő szerepét tölti be. A jelentkező és a hirdető is regisztrálja magát az oldalon, majd a jelentkezést követően elindul a folyamat. Ha minden stimmel, akkor sor kerül a személyes interjúra is.

A megbízható felületeken bizonyos régiókra konkrétan rákereshetünk, tehát ha például valaki kifejezetten Ózd környékén szeretne elhelyezkedni, akkor ezt a területet tudja megcélozni a keresések során.

A állásinformációs weboldalakon tehát a munkaerő-toborzás egy újfajta módja jelent meg, amely számos előnyt biztosít mind a jelentkező, mind a munkaadó számára.

 

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kirúgták a légiutas-kísérőt, dühében szétvert egy reptéri üzletet - videó

A stewardess átszámítva körülbelül 580 ezer forintos kárt okozott. Teljes cikk

Kiszámolták: ennyivel jár rosszabbul egy szülő egy gyerektelenhez képest

A szülők a nem szülőkhöz képest bő két és félszer több saját erőforrást áldoznak a társadalom fenntartására, a gyereknevelésre fordított... Teljes cikk

Meghirdette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj idei pályázatát az MTA

Meghirdette Bolyai János Kutatási Ösztöndíj-pályázatát a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a támogatást 2024-ben is 155 kiváló kutató nyerheti... Teljes cikk