Megjelent: 6 éve

Nincs mit mondania az utolsó munkanapján? - tippek a búcsúlevélhez

Mint írja, körbeküldhetünk külön a kollégáknak, és külön a vezetőknek egy-egy e-mailt, de csak akkor, ha olyan mondanivalónk van, ami a jövőre nézve is pozitív.

A sértődöttségből írt levelek nem segítenek rajtunk hosszútávon, a pillanatnyi elégtétel érzete pedig gyorsan elillan, és egyébként a karrierünknek sem tesz jót, ha hisztis, kicsinyes emberként búcsúzunk. - Ha nem érzed úgy, hogy szívesen írnál szép szavakat, inkább ne írj semmit, csak köszönj el szóban, csak azoktól, akik tényleg fontosak neked - szól a blogoló jó tanácsa.

A kollégáknak szánt levélnél az alábbi témákból érdemes válogatni:

- Ez az utolsó napunk

- Érdemes megköszönni nekik, hogy segítettek, és reméljük, hogy mi is segíthettünk nekik

- Az elmúlt x év alatt mennyi mindennel lettünk több általuk, reméljük, mi is értékes tapasztalatokkal gazdagítottunk másokat stb.

- Lehet írni a jövőbeli terveinkről is. Ha például egy saját vállalkozást indítottunk, ami a jelen cégünknek nem versenytársa, akkor egy mondatban kitérhetünk erre. Hiszen az is lehet, hogy ők vagy ismerőseik lesznek az első ügyfeleink.

- Ajánljuk fel segítségünket a jövőbeli munkájukhoz!

- Adjuk meg privát elérhetőségeidet, Linkedin profilunk linkjét!

- Kívánjunk sok sikert a további munkához!

- Egy ilyen levélben akár név szerint is meg lehet szólítani embereket, akiknek külön megköszönhetünk valamit. Például annak, aki az első itt töltött napjainkban segített.

- Ha egy búcsúpohárra is összeülnénk a kollégákkal, adjuk meg a helyszínt és az időpontot.

Vezetőknek pedig a következőt írhatjuk búcsúlevelünkben:

- Köszönjük meg a lehetőséget, hogy x évig itt dolgozhattunk, és az ehhez nyújtott támogatásukat. (Iróniának itt nincs helye. Ha nem akarunk semmit megköszönni, akkor ne tegyük.)

- Ajánljuk fel a jövőbeli együttműködés lehetőségét (ha van)!

- Ajánljuk fel segítségünket a jövőbeli tevékenységükhöz!

- Kérjük meg őket, hogy vállalják a referenciaszemély szerepét, ha szükséges!

- A Linkedin profil, privát elérhetőségek megadása itt is jó ötlet.

- Kívánjunk sok sikert a további munkához!

Ha őket is szívesen látjuk a búcsúpoharazásnál, nekik is adjuk meg a helyszínt és az időpontot.

HR Blog
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.03.07Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter