Megjelent: 1 éve

Rossz egészségügyi állapotuk miatt féltik állásukat az 50 felettiek

Egy friss felmérésből kiderült, hogy az 50 év feletti munkavállalók egyharmada úgy gondolja, hogy rossz egészségügyi állapota miatt a tervezettnél korábban kell nyugdíjba mennie - írja a Pénzcentrum.

A válaszadók 37 százaléka úgy érzi, hogy a jelenlegi munkahelye rossz hatással van az egészségére, de ezt főnökük felé nem jelzik. A brit, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az Aviva megbízásából készült felmérésben 2500 munkavállalót kérdeztek, ebből az is kiderült, hogy a legtöbb dolgozó előbbre helyezi a munkát az egészsége megőrzésénél - írják.

Az 50 év feletti válaszadók 35 százaléka egyébként leginkább a pénzügyi problémái miatt aggódik. A válaszadók a fizetés mellett a munkahelyi stresszt jelölték meg, mint olyan tényező, ami rossz hatással van egészségükre.

Miközben az 50 év feletti válaszadók abban bíznak, hogy munkaadójuk megoldja a problémát, nem jelzik főnökük felé a gondjaikat. "Ha nyíltabban lehetne ezekről a dolgokról beszélni, ha a munkahelyen jobban odafigyelnének az alkalmazottak egészségi állapotára és arra, hogy érzik magukat, különösen azok, akiknek nincs sok hátra a nyugdíjig, az segítene, hogy ne kelljen sokaknak idő előtt nyugdíjba vonulniuk, és így nem veszne kárba az értékes munkatapasztalatuk, tehetségük és képességeik" - nyilatkozta a felmérést végző cég egyik munkatársa.

Fotó: Pixabay
Pénzcentrum
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter