Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 hónapja

Rossz egészségügyi állapotuk miatt féltik állásukat az 50 felettiek

Egy friss felmérésből kiderült, hogy az 50 év feletti munkavállalók egyharmada úgy gondolja, hogy rossz egészségügyi állapota miatt a tervezettnél korábban kell nyugdíjba mennie - írja a Pénzcentrum.

A válaszadók 37 százaléka úgy érzi, hogy a jelenlegi munkahelye rossz hatással van az egészségére, de ezt főnökük felé nem jelzik. A brit, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az Aviva megbízásából készült felmérésben 2500 munkavállalót kérdeztek, ebből az is kiderült, hogy a legtöbb dolgozó előbbre helyezi a munkát az egészsége megőrzésénél - írják.

Az 50 év feletti válaszadók 35 százaléka egyébként leginkább a pénzügyi problémái miatt aggódik. A válaszadók a fizetés mellett a munkahelyi stresszt jelölték meg, mint olyan tényező, ami rossz hatással van egészségükre.

Miközben az 50 év feletti válaszadók abban bíznak, hogy munkaadójuk megoldja a problémát, nem jelzik főnökük felé a gondjaikat. "Ha nyíltabban lehetne ezekről a dolgokról beszélni, ha a munkahelyen jobban odafigyelnének az alkalmazottak egészségi állapotára és arra, hogy érzik magukat, különösen azok, akiknek nincs sok hátra a nyugdíjig, az segítene, hogy ne kelljen sokaknak idő előtt nyugdíjba vonulniuk, és így nem veszne kárba az értékes munkatapasztalatuk, tehetségük és képességeik" - nyilatkozta a felmérést végző cég egyik munkatársa.

Fotó: Pixabay
Pénzcentrum
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk

Munkaerő-piaci alternatívák kistelepülésen élőknek

Kistelepülésen élni vagy egy választás következménye, vagy oda születtünk. Nagyvárosból sokan költöznek vidékre teljes életmódváltással, de... Teljes cikk

Évi 358 milliárd eurójába kerül a közép- és kelet-európai vállalkozásoknak a munkaerőhiány

A megkérdezett cégek negyedének a szakképzett munkaerő hiánya évente több mint 5%-os bevételkiesést jelent. Teljes cikk