Megjelent: 13 éve

Szívesen jönnek hazánkba a külföldi menedzserek

A külföldi menedzserek számára egyre vonzóbb területnek számít a kelet-európai régió s benne Magyarország, mivel itt a gazdaság sokkal nagyobb ütemben fejlődik, mint nyugaton, ezért a környezet a vállalatoknak is jobb növekedési lehetőségeket kínál -derül ki a Világgazdaság összeállításából.

A hazánkban dolgozó külföldi menedzsereknek csak kis hányada van magyar tulajdonú cégeknél; ők többnyire hosszabb távra terveznek Magyarországon, s le is telepednek. A többség multinacionális cégek hazai leányvállalatait irányítja, többnyire három, öt vagy hét évre meghatározott időtartammal. A helyi vezető kiválasztását az adott leányvállalat pillanatnyi körülményei határozzák meg: egy átszervezés előtt álló, nehéz pénzügyi helyzetben lévő leány élére az adott szektort jól ismerő, a válságmenedzsmentben jártas, jó szervezőkészségű személyt neveznek ki.

Egy stabil helyzetben lévő termelő gyár vezetéséhez részben más képességekre, készségekre van szükség. A multinacionális vállalatok internetes adatbázist működtetnek, ebben szerepel a menedzserjelöltek értékelése. A cégek azoknak a munkatársaknak teremtenek külföldi munkalehetőséget, akik korábban már jelezték, hogy nyitottak országhatáron kívüli feladatok ellátására - olvasható a Világgazdaságban.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter