Megjelent: 13 éve

Szívesen jönnek hazánkba a külföldi menedzserek

A külföldi menedzserek számára egyre vonzóbb területnek számít a kelet-európai régió s benne Magyarország, mivel itt a gazdaság sokkal nagyobb ütemben fejlődik, mint nyugaton, ezért a környezet a vállalatoknak is jobb növekedési lehetőségeket kínál -derül ki a Világgazdaság összeállításából.

A hazánkban dolgozó külföldi menedzsereknek csak kis hányada van magyar tulajdonú cégeknél; ők többnyire hosszabb távra terveznek Magyarországon, s le is telepednek. A többség multinacionális cégek hazai leányvállalatait irányítja, többnyire három, öt vagy hét évre meghatározott időtartammal. A helyi vezető kiválasztását az adott leányvállalat pillanatnyi körülményei határozzák meg: egy átszervezés előtt álló, nehéz pénzügyi helyzetben lévő leány élére az adott szektort jól ismerő, a válságmenedzsmentben jártas, jó szervezőkészségű személyt neveznek ki.

Egy stabil helyzetben lévő termelő gyár vezetéséhez részben más képességekre, készségekre van szükség. A multinacionális vállalatok internetes adatbázist működtetnek, ebben szerepel a menedzserjelöltek értékelése. A cégek azoknak a munkatársaknak teremtenek külföldi munkalehetőséget, akik korábban már jelezték, hogy nyitottak országhatáron kívüli feladatok ellátására - olvasható a Világgazdaságban.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter