Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 9 éve

Sztrájktörvény, ahogyan a bírák látják

A még elégséges szolgáltatással, a sztrájkfelhívással, valamint a munkáltató, illetve az állampolgárok megfelelő, időben történő tájékoztatásával kapcsolatos kérdések megoldását szorgalmaznák elsősorban a munkaügyi bírák.

A munkabeszüntetés jogosságának elbírálása során ők is rendszeresen szembesülnek azokkal a problémákkal, amelyek miatt időről időre felmerül a sztrájktörvény módosításának szükségessége. De, kétharmados törvényről lévén szó, nehezen remélhető a változtatás. Az is igaz, hogy a hazai bírói gyakorlat is egységesebb, egyértelműbb lehetne, ekként támogatva a munkaviszony alanyait és az érdekképviseleteket a jogszerű sztrájk alkalmazásában - mondta Kulisity Mária, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság bírája. Hozzátette: a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) sztrájkra vonatkozó állásfoglalásai nagymértékben segíthetik ezt a folyamatot.

Nálunk a legtöbb gondot a még elégséges szolgáltatás megítélése okozza, pontosabban az, hogy annak hiányában is jogszerű lehet a sztrájk a Legfelsőbb Bíróság irányadó döntése értelmében. Némely törekvés szerint a törvény egyértelművé tehetné, hogy jogellenes a munkabeszüntetés, ha nincs megállapodás a még elégséges szolgáltatásban. Mások úgy vélik, hogy a megkívánt szolgáltatást nem közvetlenül a sztrájkot megelőzően, az egyeztetések során kellene rögzíteni, hanem jóval korábban.

Kulisity Mária utalt arra, hogy Nyugat-Európában rendszerint a munkaadók és a munkáltatók közötti időben született megállapodások, kollektív szerződések írják elő az elégséges szolgáltatás mibenlétét, valamint eleve rendeznek több, a sztrájkkal öszszefüggő kérdést, így például azt, mikor kell meghirdetni a munkabeszüntetést. Ezek kötik a feleket, és tartalmukat vita esetén a bíróságok is figyelembe veszik.

Magyarországon sokszor a sztrájkfelhívás sem egyértelmű, nem tudni, mit is céloz. Kérdéses, hogy a munkavállalók megmozdulásai csak az adott munkáltatót érinthetik, vagy beférnek-e azokba általános szociális és gazdasági követelések is. Nem tisztázott, már a sztrájk kilátásba helyezésével kérhető-e jogszerűségének vagy jogellenességének megállapítása.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter

Így foglalkoztathat szüreti munkára - az egyszerűsített foglalkoztatás lehetőségei

A munkaerőpiacot sújtó munkaerőhiány valamennyi szektorban jelentkezik, különösképpen kedvezőtlenül érinti a mezőgazdaság területét. Tekintettel arra, hogy az ősz a mezőgazdasági, szezonális (idény) munkák fő időszaka, érdemes így áttekinteni az egyszerűsített foglalkoztatásban rejlő lehetőségeket. Ez az atipikus foglalkoztatási forma ugyanis adminisztratív és közteherviselési egyszerűségével megoldást jelenthet a szezonális foglalkoztatás munkaerő-szükségletének kielégítésére. Lássuk az alapvető szabályokat.tovább..

További cikkek
Új vezető a Telenor HR-divíziójának élén

November 1-től HR igazgatóként Kiss Judit irányítja a Telenor Magyarország humánerőforrás divízióját. Elődje, Németh Zoltán HR... Teljes cikk

Visszatért a képernyőre az M1 pityókás riportere

Letelt három hónapos képernyőről való eltiltása Bencze Péternek, az M1 riporterének - írja a HVG. Teljes cikk

Letartóztatta a rendőrség az Agrokor volt vezetőit

Nagyszabású akcióban letartóztatta a rendőrség Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalata, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor volt vezetőit Teljes cikk

Így foglalkoztathat szüreti munkára - az egyszerűsített foglalkoztatás lehetőségei

A munkaerőpiacot sújtó munkaerőhiány valamennyi szektorban jelentkezik, különösképpen kedvezőtlenül érinti a mezőgazdaság területét.... Teljes cikk

Új hotelmenedzser a The Ritz-Carlton Budapest élén

Engelbrecht Kinga személyében új hotelmenedzsert neveztek ki a budapesti The Ritz-Carlton élére, aki a szállodaigazgatói posztot is betölti az új... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár