Megjelent: 6 éve

Tíz szereplő fedi le a bérszámfejtési piac csaknem 90 százalékát

Az IDC Hungary a közelmúltban publikálta azt a tanulmányát, amely a magyar bérügyviteli piac összehasonlításáról, trendjeinek kutatásáról nyújt átfogó képet. Az eredmények azt mutatják, hogy a NEXON a bérügyviteli piac legstabilabb és meghatározó szereplője.

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik. Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban


- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ:

images

Az IDC tanulmánya rámutat, hogy a koncentráltnak tekinthető magyar piacon is egyre inkább az informatika élvonalába tartozó, legkorszerűbb megoldásokra mutatkozik igény. A vezetői információs, adatelemzési és lekérdezési igények iránti igény is érezhetően növekszik - újabb fejlesztési irányt nyitva meg a bérügyviteli alkalmazásoknak. Mindezek következtében középtávon a termékfejlesztés elsősorban a HR menedzsment funkciók fejlesztését, a webes felhasználói funkciók kialakítását és az alkalmazások mobil elérését foglalják magukba.
A bérszámfejtési alkalmazások piaca koncentráltnak tekinthető. Az IDC tanulmány adatai szerint a tíz legnagyobb szereplő lefedi a piac 88,4 százalékát. Mind az árbevétel (33,9 százalék), mind a bérszámfejtett létszám (35,8 százalék) tekintetében a NEXON piacvezető szerepe megkérdőjelezhetetlen.

A nagyon nagy vállalatok (1,000+ fő) között a NEXON csaknem 63 százalékos részesedéssel rendelkezik. míg a nagyvállalati (250-999 fő) és a közepes vállalati (50-249 fő) szegmensekben 36,8 százalék illetve 18,4 százalék.

A NEXON pozíciója vertikumok szerinti bontásban is rendkívül stabilnak mondható 24 - 29 százalék közötti piaci részesedéssel a legtöbb szegmensben. Ez alól kivételt képez a kereskedelem és a közszféra, ahol a cég még ennél is erősebb pozíciókkal rendelkezik (40 százalék és 77 százalék).

Habár a piaci verseny érezhetően növekszik, a még házon belül bérszámfejtő cégek magas aránya - 63,3 százalék a közepes vállalatok esetében, illetve 80 százalék nagy- illetve nagyon nagy vállalatoknál jelentős növekedési potenciált rejt a bérügyviteli outsourcing szolgáltatók számára.

A nemzetközi HR-informatikai trendek (mobilitás, üzleti HR menedzsment, webes dolgozói és vezetői önkiszolgáló rendszerek, SaaS alapú megoldások) iránt Magyarországon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. A piac magas penetrációja miatt növekedési lehetőségeket elsősorban ezen új szolgáltatások kialakítása jelentheti a bérügyviteli alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó szereplőknek – derül ki az IDC tanulmányából.

http://www.hrportal.hu/download/IDC_infografika.pdf
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter