Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 6 éve

Toborzás után futóversenyre készül a csapat - így telik a Randstad toborzási vezetőjének egy napja

Patai Krisztina, a Randstad toborzási vezetőjének minden napja másképp alakul: van, hogy egész napos konferencián van Budapesten, viszont vannak olyan napjai, amikor csak ügyfelekkel tárgyal külső helyszíneken és olyan is akad amikor a belső egyeztetésekkel telik a nap. És van, hogy az egész csapat futóverseny-lázban ég.

Nem vagyok korán kelő, sosem voltam az, 7 óránál hamarabb egyszerűen nem tudok felébredni. Szerencsére közel lakom a munkahelyemhez, így bőven marad időm a reggeli készülődésre és egy egészséges reggelire. Ez az utóbbi években lett fontos számomra, mióta vezetőként dolgozom, mert a benti pörgésben nem igazán jut idő rá és bizony jelen kell lenni az első perctől, hogy betoppan az ember.

Reggeli ébresztőnek a kávém mellett elolvasok egy cikket vagy egy oldalt épp abból a könyvből vagy magazinból, ami nyitva van az asztalomon. Szokásom, hogy párhuzamosan olvasok 2-3 könyvet és a kedvenc újságaimból (Magyar konyha, Nők lapja, Forbes) is párat.

7.30 és 8.15 között reggelizem a párommal és felöltözöm, általában 9-re beérek a munkahelyemre, ez a forgalomtól is függ.

9-re beérek az irodába és az általam most bemutatott napon onnan indultunk az egyik üzleti találkozóra Budapest mellé. Mindig nagy izgalommal tölt el az ügyféltalálkozó, mert új cégeket és új embereket tudunk megismerni, illetve az ügyfélhez vezető út alatt a kollégákkal is többet tudunk beszélni akár üzletről, akár magánéletről, ami egymás jobb megismerését eredményezi.

Egy-egy találkozó 1-1,5 órát vesz igénybe, itt ennél a cégnél úgy érzem nagyon jó hangulatban telt a megismerkedés, sok közös pont volt és fél 12-kor indultunk vissza Budapestre. Szerencsére a forgalom gyors volt, így 12.15-re már bent voltunk az irodában.

Félórás ebédszünet után 13.00-tól 14.00-ig megválaszoltam az aznap beérkezett emailek egy részét és a nem fogadott hívásaimat intéztem. Van belőlük bőven.

14.00-tól - 14.30-ig az egyik gyakornokunkkal karriertervezési megbeszélést tartok. Nagyon tehetséges és arról beszélgettünk, hogy mikor végez az egyetemen, milyen lehetőségei vannak nálunk konkrétan, milyen módja van annak, hogy teljes állásban felvételt nyerjen a csapatba, illetve a gyakorlati lépéseket is megbeszéltük, hogy hogyan ütemezzük a csatlakozását, ha minden ideálisan alakul.

14.30-tól - 15.30-ig heti teljesítményértékelő megbeszélésem volt az egyik tanácsadóval a csapatból, amit heti rendszerességgel ismétlünk. Ezen rendszerint arról beszélgetünk, hogy hogy alakulnak a keresések, amin dolgozik, a tanácsadó hogyan haladt előre, részletesen beszélünk a konkrét pályáztatott jelöltekről, ügyfelekről, akciótervet egyeztetünk a következő hétre, illetve azt is megbeszéljük, hogy hol és miben kéri pontosan a segítségemet.

15.30-tól - 16.00-ig ismét foglalkoztam volna a levelezéseimmel, viszont sokszor jönnek oda más kollégák is az asztalomhoz tanácsért vagy egy ügyet megbeszélni és ezek a spontán megbeszélések, tanácskozások is gyakoriak a napi munkamenetben.

16.00-tól egy jövőbeni gyakornokkal interjúztam, ami már második körös volt, tehát más kollégám már egyszer találkozott a jelölttel és csak egy rövidebb megismerkedő jellegű interjút folytattam vele 30 percben.

16.30-tól - 17.30-ig az asztalomon lévő aláírásra váró szerződéseket és dokumentumokat szignóztam és láttam el pecséttel, illetve egy árajánlatot készítettem elő és küldtem át az egyik potenciális ügyfelünknek.

Fél 6-kor indultam haza, ugyanis a nap nem ért véget, mert a csapatommal egy közös koktélozós estére mentünk az egyik tanácsadóhoz 7 órára, aki a lakásán szervezte a programot nekünk. Ilyen jellegű események minimum havi rendszerességgel történnek a csapatban. Sok a közös ebéd is, mert folyamatosan változó mértékben, de mozgó csapat vagyunk: 7 tanácsadóból és 2 asszisztensből legalább 2-3 külső helyszínen dolgozik projekt alapon és ezért kiemelten fontos, hogy találkozzunk, lássuk egymást, megosszuk hogy kivel mi történt, kinek hol tart az élete, milyen izgalmakon van túl, vagy éppen az utazási beszámolókat hallgatjuk, mert abból is akad bőven.

Illetve a vasárnap megrendezésre került futóverseny részleteit is megbeszéltük: majdnem a teljes csapat indul ezen, én a szurkolók táborát fogom erősíteni. Egyébként erre az eseményre még a koktélparti előtt néhányan közösen edzettek.

Ilyenkor este 11 előtt kicsivel érkezem haza és éppen arra marad időm, hogy alvás előtt lezuhanyozzam, de ha sikerül 6 után hazaérnem, akkor gyakran főzök, mert a főzés az egyik hobbim és szenvedélyem, van is egy blogom, amin a legközelebbi ismerőseimmel osztom meg a flow élményeimet a konyhában.

  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A HR vezető egy napja: Heiszmann Henrietta, az eMAG és az Extreme Digital HR igazgatója

Heiszmann Henrietta több mint három éve dolgozik az Extreme Digitalnál, tavaly óta együttesen felel HR igazgatóként az eMAG Magyarország és az... Teljes cikk

A sokszínűség és az esélyegyenlőség hatékonyabbá teszi a cégeket

Üzleti és HR szempontból is sokkal sikeresebbek azok a vállalkozások, amelyek sokszínűek, odafigyelnek az esélyegyenlőségre és dolgozóikat... Teljes cikk

Előítéleteink akaratlanul is befolyásolják a döntéseinket - interjú Friedl Zsuzsával, a Magyar Telekom Chief People Officerével

Fel kell venni a harcot a tudattalan megkülönböztetés ellen már az onboarding idején. Mit jelent az anyasági deficit, amit le kell küzdeni? A... Teljes cikk