Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 5 éve

Toborzás után futóversenyre készül a csapat - így telik a Randstad toborzási vezetőjének egy napja

Patai Krisztina, a Randstad toborzási vezetőjének minden napja másképp alakul: van, hogy egész napos konferencián van Budapesten, viszont vannak olyan napjai, amikor csak ügyfelekkel tárgyal külső helyszíneken és olyan is akad amikor a belső egyeztetésekkel telik a nap. És van, hogy az egész csapat futóverseny-lázban ég.

Nem vagyok korán kelő, sosem voltam az, 7 óránál hamarabb egyszerűen nem tudok felébredni. Szerencsére közel lakom a munkahelyemhez, így bőven marad időm a reggeli készülődésre és egy egészséges reggelire. Ez az utóbbi években lett fontos számomra, mióta vezetőként dolgozom, mert a benti pörgésben nem igazán jut idő rá és bizony jelen kell lenni az első perctől, hogy betoppan az ember.

Reggeli ébresztőnek a kávém mellett elolvasok egy cikket vagy egy oldalt épp abból a könyvből vagy magazinból, ami nyitva van az asztalomon. Szokásom, hogy párhuzamosan olvasok 2-3 könyvet és a kedvenc újságaimból (Magyar konyha, Nők lapja, Forbes) is párat.

7.30 és 8.15 között reggelizem a párommal és felöltözöm, általában 9-re beérek a munkahelyemre, ez a forgalomtól is függ.

9-re beérek az irodába és az általam most bemutatott napon onnan indultunk az egyik üzleti találkozóra Budapest mellé. Mindig nagy izgalommal tölt el az ügyféltalálkozó, mert új cégeket és új embereket tudunk megismerni, illetve az ügyfélhez vezető út alatt a kollégákkal is többet tudunk beszélni akár üzletről, akár magánéletről, ami egymás jobb megismerését eredményezi.

Egy-egy találkozó 1-1,5 órát vesz igénybe, itt ennél a cégnél úgy érzem nagyon jó hangulatban telt a megismerkedés, sok közös pont volt és fél 12-kor indultunk vissza Budapestre. Szerencsére a forgalom gyors volt, így 12.15-re már bent voltunk az irodában.

Félórás ebédszünet után 13.00-tól 14.00-ig megválaszoltam az aznap beérkezett emailek egy részét és a nem fogadott hívásaimat intéztem. Van belőlük bőven.

14.00-tól - 14.30-ig az egyik gyakornokunkkal karriertervezési megbeszélést tartok. Nagyon tehetséges és arról beszélgettünk, hogy mikor végez az egyetemen, milyen lehetőségei vannak nálunk konkrétan, milyen módja van annak, hogy teljes állásban felvételt nyerjen a csapatba, illetve a gyakorlati lépéseket is megbeszéltük, hogy hogyan ütemezzük a csatlakozását, ha minden ideálisan alakul.

14.30-tól - 15.30-ig heti teljesítményértékelő megbeszélésem volt az egyik tanácsadóval a csapatból, amit heti rendszerességgel ismétlünk. Ezen rendszerint arról beszélgetünk, hogy hogy alakulnak a keresések, amin dolgozik, a tanácsadó hogyan haladt előre, részletesen beszélünk a konkrét pályáztatott jelöltekről, ügyfelekről, akciótervet egyeztetünk a következő hétre, illetve azt is megbeszéljük, hogy hol és miben kéri pontosan a segítségemet.

15.30-tól - 16.00-ig ismét foglalkoztam volna a levelezéseimmel, viszont sokszor jönnek oda más kollégák is az asztalomhoz tanácsért vagy egy ügyet megbeszélni és ezek a spontán megbeszélések, tanácskozások is gyakoriak a napi munkamenetben.

16.00-tól egy jövőbeni gyakornokkal interjúztam, ami már második körös volt, tehát más kollégám már egyszer találkozott a jelölttel és csak egy rövidebb megismerkedő jellegű interjút folytattam vele 30 percben.

16.30-tól - 17.30-ig az asztalomon lévő aláírásra váró szerződéseket és dokumentumokat szignóztam és láttam el pecséttel, illetve egy árajánlatot készítettem elő és küldtem át az egyik potenciális ügyfelünknek.

Fél 6-kor indultam haza, ugyanis a nap nem ért véget, mert a csapatommal egy közös koktélozós estére mentünk az egyik tanácsadóhoz 7 órára, aki a lakásán szervezte a programot nekünk. Ilyen jellegű események minimum havi rendszerességgel történnek a csapatban. Sok a közös ebéd is, mert folyamatosan változó mértékben, de mozgó csapat vagyunk: 7 tanácsadóból és 2 asszisztensből legalább 2-3 külső helyszínen dolgozik projekt alapon és ezért kiemelten fontos, hogy találkozzunk, lássuk egymást, megosszuk hogy kivel mi történt, kinek hol tart az élete, milyen izgalmakon van túl, vagy éppen az utazási beszámolókat hallgatjuk, mert abból is akad bőven.

Illetve a vasárnap megrendezésre került futóverseny részleteit is megbeszéltük: majdnem a teljes csapat indul ezen, én a szurkolók táborát fogom erősíteni. Egyébként erre az eseményre még a koktélparti előtt néhányan közösen edzettek.

Ilyenkor este 11 előtt kicsivel érkezem haza és éppen arra marad időm, hogy alvás előtt lezuhanyozzam, de ha sikerül 6 után hazaérnem, akkor gyakran főzök, mert a főzés az egyik hobbim és szenvedélyem, van is egy blogom, amin a legközelebbi ismerőseimmel osztom meg a flow élményeimet a konyhában.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Vezetőként sem hátrány a három kisgyermek - a Praktiker HR vezetőjének egy napja

Márton Katalin idén év elején lett, 20 év után újra, a Praktiker HR vezetője. Élete azóta sokat változott, hiszen közben három kisgyermek... Teljes cikk

Személyesen vesz részt a tehetséges fiatalok kiválasztásában - a Vodafone HR Vezérigazgató-helyettesének egy napja

Tóth Zsuzsanna 2015 szeptembere óta dolgozik a Vodafone Magyarország Zrt.-nél, mint HR Vezérigazgató-helyettes. A legtehetségesebb frissdiplomások... Teljes cikk

Nőként divatcégnél dolgozni ajándék

Szabó Szilvia 2001 óta dolgozik a Deichmann Kft. személyzetfejlesztési vezetőjeként. A közel ezer főt foglalkoztató cégnél öt fős csapatot vezet.... Teljes cikk