Megjelent: 6 éve

Top öt ok, amiért a csapatok sikertelenek

A kiegyensúlyozatlan csapatok öt előre látható formában jelennek meg, szerencsére viszont mindre van megoldás vagy új emberek behozatalával, vagy ha egyszerre túl sokan töltenének be egyes szerepeket, az emberek újraallokálásával.

1. Mindenki vagy éppen senki sem felelős

A csapatoknak szüksége van egy vagy két emberre, akik természetes módon vállalják a vezetői szerepeket, a munka megszervezését, szerepek tisztázását, feladatok elosztását és az eredmény értékelését. Anélkül, hogy valaki felvállalná az irányítást, a csapatok hajlamosak elsodródni céljaiktól. Túl sok ilyen csapattag megléte azonban belső harcokat eredményezhet.

2. Nem jönnek ki jól egymással

Nem számít, hogy milyen jók egyesével a csapat tagjai, ha nem tudnak együtt dolgozni az nem sok jót fog eredményezni. A kapcsolat-orientált csapattagok fontosak a csoporton belüli kohézió építésében.

3. A nagy ötletek hiányoznak

A nagyvállalatok nehezen innoválnak – általában kockázat kerülők, szokások rabjai, valamint akadályozza őket a bürokrácia és belső politika. A vállalatok kicsi, kreatív csapatokra bízzák, hogy ígéretes ötleteket vigyenek piacra, a csapatok pedig innovatív egyénekre, akik ontják az ötleteket.

4. Az ötletek nem fejlődnek ki

A csapat nagy ötlete nem szolgál senkit, ha nem soha nem jut el a piacra. A produktivitás, szervezettség és a határidők betartása pedig a csapat olyan tagjaitól függ, akik természetes módon a folyamatra fókuszálnak.

5. Senki sem játssza az Ördög ügyvédjét

Minden csapatnak szüksége van egy jó pragmatikus gondolkodású emberre – aki gyakorlatias, mondhatni keményfejűen értékel ötleteket és gondolatokat. Támogatják a realista megközelítéseket, és nem zavartatják magukat, csupán a harmónia és innováció megőrzésének szükségessége miatt.

A megfelelő kompetenciákkal, tapasztalatokkal és személyiséggel rendelkezők összeállítása a kulcsa egy produktív csapat építésének.

Assessment Systems blog
HR Blog
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter