Megjelent: 2 éve

Új adómentes cafeteria elem jöhet 2018-ban

A jövő évi cafeteriát tervezgető munkáltatók több kedvező újdonságra is számíthatnak - írja a CafeteriaTrend szakértője.

images

EHO csökkenés

Egyrészről az egyes meghatározott juttatások esetén a juttatások adója 43,66 százalékról 40,71 százalékra csökken. - Ennek következtében egy 200.000 forintos éves keretből ilyen juttatásokat választva közel 3.000 forinttal többet költhet el a munkavállaló - mutat rá Fata László cafeteria szakértő.

Magasabb keret

Persze jobban jár a munkáltató és munkavállaló is, ha az adómentes juttatások köréből választ. 2018-ra ezen a téren két újdonsággal is meg kell ismerkednünk. Már 2017-ben bekerült az adómentes juttatások közé a mobilitási célú lakhatási támogatás, melynek keretében a távolabb lakók albérletét támogathatja a munkáltató. 2018-ban tovább bővülnek az ehhez kapcsolódó lehetőségek. Jövőre nem csak a határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatott munkavállalók kaphatják ezt a támogatást, hanem a határozott idejű munkaszerződéssel rendelkező munkavállalók is részesülhetnek ebből. Ráadásul a juttatás maximális értékhatára a minimálbér 60 százalékáig is terjedhet a foglalkoztatás első két évében az idei 40 százalékos maximum helyett.

Egy új adómentes juttatás


2018-ban a munkáltató adómentes támogatást adhat a munkavállalója számára az ő diákhitelének térítéséhez. - A juttatás a munkavállalót terhelő diákhitel törlesztés előírt kötelező összegéig, de havonta legfeljebb a minimálbér 20 százalékáig lehet adómentes - ismerteti az új szabályokat Király Ágnes okleveles adószakértő. Mivel a juttatás adómentes, és a diákhitellel rendelkezők esetén egy rendszeresen jelentkező költségre adhat fedezetet, ezért várhatóan népszerű lesz a 2018-as cafeteriában.

CafeteriaTrend
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter