Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Üzleti karrier sportolóknak

A Nemzeti Sportszövetség és az AXA Zrt. szervezésében került bemutatásra az AXA karrier programja aktív és inaktív sportolók számára, melyben neves sportolók személyes megjelenésükkel és tapasztalataik közre adásával tették hitelessé az immáron két éve működő programot. A jól működő program mára szinte az egész ország területén, illetve nagyvárosaiban lehetőséget biztosít minden sportolónak sportpályafutásuk befejezése után a megvalósítható üzleti karrierre.

images

Walter Tauchner, az AXA Biztosító Zrt. elnök- vezérigazgatója nyitó szavaiban kiemelte, hogy az NSSZ-el közösen két éve indult együttműködés bebizonyította, hogy érdemes volt elindítani ezt a karrier programot, hiszen a sportolók motiváltsága, sikervágya garanciát jelent számukra, hogy a sport után az üzleti életben is sikeresek legyenek. Igyekeznek a megfelelő háttérrel (ami stabil és definiált), tréning lehetőséggel segíteni munkájukat, sok bizalmat kapnak a cégtől, és ezt tökéletesen használják, de vissza nem élnek vele. Az AXA szlogenje: "pénzügyi biztonság" nemcsak az ügyfelek számára, hanem a programra, és az abban dolgozó mostanra már közepes méretű, stabil sportolói csapat tagjaira is igaz. Ezért tovább fejlesztik ezt a programot és országos szinten is kiépítenek helyi igazgatóságokat.

Példa a fiataloknak is
Szántó Éva, az NSSZ főtitkára megerősítette az elhangzottakat és felhívta a jelen lévők figyelmét, hogy ez egy pozitív példaállítás is a fiatal sportolók számára, hiszen a sportban megszerzett képességeket maximálisan tudják majd az életben is hasznosítani. Egyben tökéletes lehetőség a biztos megélhetésre, és azok a sportolók, akik az NSSZ által kibocsátott és a sportági szövetségek által használt regisztrációs kártyával rendelkeznek, valamint az NSSZ ajánlásával kerülnek ebbe a programba, azok számára a tréning ingyenes.

Bődy István szerint a pénzügyi tervezői képzés folyamatos, hiszen a piaci trendeket, változásokat folyamatosan követni kell. A jelentkező sportolók a tréning után kb. fél éves alapképzésben vesznek részt, hiszen ez számukra egy teljesen új szakma, ahol többek között értékesítési készséget is el kell sajátítaniuk, valamint a cég termékcsoportjainak ismeretét is (befektetés, egészség-, és nyugdíjpénztár, biztosítás, stb.). Azok a sportolók, akik nem tudják elképzelni magukat pénzügyi tervezőként, számos más lehetőség közül választhatnak még (irodai, háttér munka).

Az AXA sajtótájékoztatóján megjelent élsportolók mindegyike felsőfokú végzettséggel rendelkezik, saját, tanult szakmájukban nem vagy csak nehezen tudtak elhelyezkedni, és a szerencsés véletlennek (!) köszönik, hogy ez a karrier lehetőség megtalálta őket. A sportmúltjukból hozott és az üzleti világban kiválóan használható tulajdonságok, mint akaraterő, kitartás, kudarctűrő képesség és az egy feladatra való fókuszálás képessége jelenti számukra a legnagyobb szakmai gyakorlatot, egyben a siker zálogát. Sportolók, akik az "AXA színeiben" is sikeresek: Bődy István üzleti igazgató (kézilabdázó), Tamás Gábor (kézilabdázó), Boros Zoltán (kosárlabdázó) és Horváth Péter (úszó). És akik sikeresek, de távol maradtak most: Stift Edit (evezős), Miletics Csaba (jégkorongozó).

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A nevelőszülőség, több mint egy munka

A gyermekvédelmi törvény előírja, hogy minden 12 éven aluli, a saját családjából valamilyen ok miatt kikerült gyereket nevelőszülőnél kell... Teljes cikk

Kásler Miklós szerint csökkent az orvoselvándorlás

Az emberi erőforrások minisztere szerint csökkent a külföldön munkát vállaló orvosok száma, jelenleg hatezerrel több orvos dolgozik az... Teljes cikk

35 hazai szervezet és közel 1000 szakember vett részt a Hableány mentési munkáiban

A Terrorelhárítási Központ adatai szerint 35 hazai szervezet és közel 1000 hazai szakember dolgozott a dunai hajóbaleset mentési munkálataiban. Ebben... Teljes cikk