Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 14 éve

Work-Life-Balance - A teljesítményfokozás elfeledett építőkockája

A 'Work-Life-Balance' a munkáltatók egyik legfontosabb 'építőkockáját' jelenti - illetve kéne, hogy jelentse. A nagyvállalatokon kívül azonban elvétve akad olyan közép-, vagy kisvállalkozás, mely kellő figyelmet fordítana a munkavállalók harmonikus életvitelére. Ezt tükrözi az a legfrissebb felmérés, melynek során a müncheni Comteam személyzeti tanácsadó kérdezett meg 297 német topmenedzsert jelenlegi állásuk kapcsán. Mindannyian több mint három éve töltenek be felsővezetői pozíciót, gyakran heti 47,5 óránál több munkaidő mellett.

A megkérdezett felsővezetők kétharmada vélekedik úgy, hogy munkahelyi terhelésük "magas", vagy "nagyon magas" szintű és ezért elégedetlenek munkaadójukkal. Az átfogó felmérés szerint a német vállalatok többsége nem invesztál eleget a 'Work-Life-Balance' gyakorlati megvalósításába annak ellenére, hogy manapság a fiatal menedzserek számára komoly nehézséget jelent a magánélet és a munka közötti egyensúly megtalálása. Mint arról Lorenz Forchhammer a Comteam igazgatója beszámolt, "egyáltalán nem ritka a heti 60 órás munkaidő, ám ennek ellenére ritkaságszámba megy azon cégek száma, melyek az óriási teljesítményelvárás mellett a magánéletre is tekintettel vannak". Az eredmény: a vállalatok kockáztatják dolgozóik elvesztését.

Forchhammer szerint további probléma, hogy a munkáltatók olyan bevételi célkitűzéseket, kimutatásokat, csapatvezetést stb.-t várnak el fiatal topmenedzsereiktől, amelyre egyáltalán nincsenek felkészítve. A fokozott stressz mellett pedig egyenesen lehetetlen a harmonikus életvitel.

Persze vannak kivételek. Ilyen például a Commerzbank is, mely a 80-as évek végén az első németországi bank volt, ahol
családbarát munkahely kialakítására törekedtek. Részmunkaidős állásokat vezettek be, majd később egész nap igénybe vehető gyerekmegőrzőket és óvoda rendszerű gyerekfoglalkoztatókat hoztak létre. A dolgozók nem kis megelégedésére ezekre a szolgáltatásokra évi 1 millió, majd 1,7 millió eurót költött a bank. Barbara David, a Commerzbank személyzeti vezetője úgy látja, hogy "a gyerekközpontúság és a családtámogatás egyre fontosabb szerepet játszik a diplomások munkába történő bevezetése során, ráadásul egyre több fiatal férfi is érdeklődik az ilyen állások iránt".

A Commerzbank-hoz hasonlóan a BMV is segíti dolgozóit a magánélet és a munka összehangolásában. "Csak akkor maradnak a dolgozóink a cégnél, ha kiegyensúlyozott magánélet áll a háttérben." Mindenekelőtt a fiatal, értékes munkaerő tekintetében figyelnek leginkább a 'Work-Life-Balance' fontosságára. Az elmúlt év során 4000 otthoni munkahelyet hoztak létre -1300-al többet mint az azelőtti évben- olyan módon, hogy minden nap legalább egyszer meg kell jelenniük munkáltatójuknál. A fejlesztés bejött!

A teljesítményfokozás elengedhetetlen feltételeként alkalmazandó munkáltatói szemléletet sajnálatos módon még mindig rendkívül kevés cég alkalmazza. Mindenesetre reményt ad az a tény, hogy "ma már az állásinterjúkon a férfiak is mernek beszélni a családjukról, vagy családtervezésükről anélkül, hogy hátrány érné emiatt őket" - mondja Barbara Hartmann a Heidrick&Struggles személyzeti tanácsadója.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
149 tanuló végzett az Audi Hungaria szakképzési rendszerében

149 szakmunkástanuló tett sikeres záróvizsgát az AUDI HUNGARIA Zrt. és partneriskolái duális szakképzésében. Jelenleg 15 különböző szakmában... Teljes cikk

További támogatás a kkv-k munkahelyteremtésére

Mintegy 100 vállalkozás nyert el másfélmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő... Teljes cikk

6 magyar egyetem került a világ legjobb 1000 felsőoktatási intézményének listájára

Hat magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as összesített világrangsorára: a magyar felsőoktatási intézmények közül a legjobb... Teljes cikk