Megjelent: 9 éve

"A minimálbért még mindig fel lehetne függeszteni"

images

images

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a változások extrém módon fognak sokkolni bizonyos térségeket és társadalmi csoportokat, és a legfontosabb kérdés, hogy mennyire sikerül megértetni a társadalommal, hogy a tervezett intézkedéseket végre kell hajtani. Ha ez nem sikerül, nagy bajban leszünk.

"Mintegy egymillió olyan ember él ma Magyarországon, aki életkora, egészségi állapota tekintetében alkalmas lenne a munkavégzésre, de nem teszi. Nincs képzettsége, nincs munkakultúrája. A munkahelyteremtés kulcskérdése a felnőttképzés reformja. De bárhogy is alakítjuk át a képzést, az kétségtelen hogy a következő időszakban nagyon fájdalmas változások következnek, amelyek hasonlítanak majd a Dzurinda-kormány által végrehajtott reformokra. Ezek Szlovákia bizonyos térségeit és társadalmi csoportjait extrém módon sokkolták, viszont megmozdították a szlovák munkaerőpiacot" - fogalmazott Parragh, aki szerint az extrém sokk a kelet-szlovákiai éhséglázadásokhoz hasonlóakat is jelenthet.

Parragh szerint a minimálbért még mindig fel lehetne függeszteni, vagy térségek szerint differenciálni annak érdekében, hogy minél többeket kényszerítsenek vissza a munkaerőpiacra. Ahhoz, hogy itt valami megmozduljon, a segélyek és a munkajövedelmek között legalább 30-40 százalékos különbségnek kell lennie - véli Parragh.

"Csak azt tudom, hogy ha nem sikerül végrehajtani ezeket a változtatásokat, akkor nagyon nagy bajban leszünk. Nem látok más utat, és szerintem a mai magyar közgazdász társadalom sem lát más utat" - teszi hozzá.

Napi Gazdaság/hirszerzo.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter