Megjelent: 9 éve

"A miskolci alkalmazottakat megilleti a cafeteria"

A borsodi megyeszékhely gazdasági állapota katasztrofális, amely nem orvosolható egyik napról a másikra. Ezt azonban nem szenvedhetik meg azok, akik Miskolcon és Miskolcért dolgoznak, ezért jár nekik cafeteria - adta hírül szerda délutáni közleményében Kriza Ákos fideszes polgármester.

images

Kriza Ákos elrendelte a munkáltatói döntésen alapuló illetmények és a cafeteria-juttatások kifizetését 2011. április 1-jétől a korábbi, szocialista vezetés által megszokott feltételekkel. A polgármester mérlegelte a lehetőségeket és a Miskolc 2011-es költségvetésének egyeztetése során megfogalmazott javaslatokat. Hosszas egyeztetést követően azt a döntést hozta, hogy az illetmény-kiegészítés és a cafeteria-juttatások fedezetét az intézményeknek költségvetésük terhére kell kifizetniük, ami egész éves költségvetésük egy százalékát sem éri el.

Az ország harmadik legnagyobb városának polgármestere az intézményvezetőktől azt várja, hogy kreatívan, támogató hozzáállással, határozottan hajtsák végre a feladatot, miután az alkalmazottaknak a jövőképét nem szabad lerombolni. Az áprilisi végrehajtás kezdete után pedig a vezetők aktív részvételére számít, ugyanis ez a döntés a következő időszakra nem jelenthet többletterhet az intézmények költségvetésére nézve. Kriza állítja: Miskolcot nem a cafeteria megvonása húzza ki a slamasztikából, hanem a lakosság számára is követhető, tudatos politizálás a megoldás.

Magyar Nemzet
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter