Megjelent: 9 éve

A Paci Doki Alapítványnál segédkeztek a Raiffeisen dolgozói

A Paci Doki Alapítványnál végeztek önkéntes munkát május 27-én a Raiffeisen Bank dolgozói. A pénzintézetnél már nagy hagyománya van az ilyen jellegű önkéntes tevékenységnek, számos helyen nyújtottak már nélkülözhetetlen segítséget.

A Paci Doki Alapítvány lassan 10 éve foglalkozik a ceglédi kistérségben halmozottan fogyatékos gyermekek lovasterápiás kezelésével, fejlesztésével térítésmentesen. Gyógytornász adatok szerint a térségben 200 fő felett van azon gyermekek száma, akik ezzel a fejlesztéssel eredményesen kezelhetőek lennének.

Az alapítvány a kezelések ingyenességével enyhít az amúgy is nehéz helyzetben lévő szülők terhein, hiszen egy halmozottan fogyatékos gyermeket nevelő család költségei a betegségből adódóan (kezelésekkel, szállítással, gyógyszerekkel együtt) havonta a több százezer forintot is meghaladhatják, nem is beszélve arról, hogy sok esetben az egyik szülő keresete az otthonápolás következtében kiesik.

Domina Imre, az alapítvány megálmodója és létrehozója

Imre közel tíz éve foglalkozik halmozottan fogyatékos gyermekek lovasterápiás kezelésével. A lovak már gyermekkora óta fontosak az életében, ezért tökéletesen ismeri a lovaglás minden jótékony hatását az emberi szervezetre. Jó néhány évvel ezelőtt, személyes érintettsége miatt is kezdett behatóbban foglalkozni a lovasterápiával, tanulmányozva az ezzel kapcsolatos orvosi és szakirodalmat. Folyamatosan fejleszti tudását, amelynek egyik eredményeként egy speciális járógépet tervezett és kivitelezett a mozgássérült kisbetegek számára. Jelenleg egyedül - néhány önkéntes segítségével - végzi a terápiákat.

Egyedül nem megy...

A Paci Doki Alapítványnál 2011. május 27-én a Raiffeisen Bank dolgozói végeztek önkéntes munkát, ahol már nagy hagyománya van az ilyen jellegű önkéntes tevékenységnek - számos helyen nyújtottak már nélkülözhetetlen segítséget.
Az alapítvány tevékenységei:
Az oxigénhiánnyal született gyermekek korai fejlesztéséhez kialakított lovasterápia és a járógép alkalmazása. Lovasterápia alkalmazása a fogamzás elősegítésében. Ezzel a módszerrel idáig 5 gyermek születését sikerült elősegíteni. A ceglédi kórház pszichiátriai osztályával közösen létrehozott új módszerük a kórházi osztályon ápolt, depressziós betegek csoportterápiája a ló közreműködésével.


A résztvevők nagy munkát vállaltak: a karám rendszer háncsozását, csiszolását és lefestését. Az érkezést, eligazítást és helyben sült reggelit követően nagy lelkesedéssel fogtak bele a nem kis kihívást jelentő feladatoknak. A délelőtt során remekül haladt a csapat, nem csoda, hogy a déli paprikás krumpli ebédre igencsak meg is éheztek. Az Alapítvány területén nőtt bodza alapanyagú házi szörpöt kortyolgattak az árnyékban egy kis pihenő gyanánt a majd 30 fokos melegben. A rövid felfrissülést követően nem lankadó energiával, remek hangulatban folytatták pontosan ott, ahol abba hagyták. A 23,5 fős kis csapat (egy önkéntes gyermek is csatlakozott édesanyjához - hiszen nem lehet elég korán kezdeni...) meglepően korán végzett a nagy feladattal, így maradt idő egy kis kikapcsolódásra is. Kipróbálták a terápiáztatást, lovagoltak és lovas szekéren járták be a gyönyörű alföldi tájat. Hihetetlen lelkesedés, jó kedv, érdeklődés és aktivitás kísérte ezt a csodás napot.

A Paci Doki Alapítvány szívből reméli, hogy átérezték munkájuk fontosságát, hogy nem csak az értékmegőrzésben segítettek, hanem valóban hozzájárultak a terápiák sikerességéhez, hiszen a csinos környezet mindenkire - szülőre és gyermekre egyaránt jótékony hatást gyakorol.

Nagy büszkeséggel tölti el az Alapítványt, hogy egy ilyen nagy cég egy pici alapítványt választott és tisztelt meg a programmal. Bízom benne, hogy ezzel nemes példát mutatván a többi vállaltnak - a magyar tulajdonban lévőknek is, terjedjen el és épüljön be ez a mindennapokba - ki-kinek a maga szintjén, környékén, tevékenységéhez igazodva. Mikor is lehetne ez aktuálisabb téma, mint idén 2011-ben, az Önkéntesség Évében. Hallják meg, lássák meg a lehetőségeket és éljenek vele magánemberként szintúgy. Tudjanak róla, beszéljenek róla. Mert nagyon sok a gond, a baj, de közös erővel minden megvalósítható, sokkal könnyebb - egyedül nem megy - mondta Buzás Zsuzsanna, a Paci Doki Alapítvány munkatársa.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Újabb gyáregységet épít a Vajda-Papír Dunaföldváron

Újabb gyáregységet épít Dunaföldváron a Vajda-Papír. A vállalat 16 milliárd forint értékű beruházásához, amely 600 munkahelyet véd meg és 50... Teljes cikk

Kiakadtak a Facebook moderátorai, veszélyben érzik az életüket

Home office-t, veszélyességi pótlékot és pszichológiai támogatást kérnek a moderátorok Mark Zuckerbergtől. Teljes cikk

Ők nyertek tanulmányutat és mentorprogramot az ExxonMobil energetikai-innovációs pályázatán

A biogáz-használat technológiai problémáit csökkentő projekt nyerte a világ egyik vezető energetikai cége, az ExxonMobil magyar felsőoktatási... Teljes cikk