Megjelent: 10 éve

A Paci Doki Alapítványnál segédkeztek a Raiffeisen dolgozói

A Paci Doki Alapítványnál végeztek önkéntes munkát május 27-én a Raiffeisen Bank dolgozói. A pénzintézetnél már nagy hagyománya van az ilyen jellegű önkéntes tevékenységnek, számos helyen nyújtottak már nélkülözhetetlen segítséget.

A Paci Doki Alapítvány lassan 10 éve foglalkozik a ceglédi kistérségben halmozottan fogyatékos gyermekek lovasterápiás kezelésével, fejlesztésével térítésmentesen. Gyógytornász adatok szerint a térségben 200 fő felett van azon gyermekek száma, akik ezzel a fejlesztéssel eredményesen kezelhetőek lennének.

Az alapítvány a kezelések ingyenességével enyhít az amúgy is nehéz helyzetben lévő szülők terhein, hiszen egy halmozottan fogyatékos gyermeket nevelő család költségei a betegségből adódóan (kezelésekkel, szállítással, gyógyszerekkel együtt) havonta a több százezer forintot is meghaladhatják, nem is beszélve arról, hogy sok esetben az egyik szülő keresete az otthonápolás következtében kiesik.

Domina Imre, az alapítvány megálmodója és létrehozója

Imre közel tíz éve foglalkozik halmozottan fogyatékos gyermekek lovasterápiás kezelésével. A lovak már gyermekkora óta fontosak az életében, ezért tökéletesen ismeri a lovaglás minden jótékony hatását az emberi szervezetre. Jó néhány évvel ezelőtt, személyes érintettsége miatt is kezdett behatóbban foglalkozni a lovasterápiával, tanulmányozva az ezzel kapcsolatos orvosi és szakirodalmat. Folyamatosan fejleszti tudását, amelynek egyik eredményeként egy speciális járógépet tervezett és kivitelezett a mozgássérült kisbetegek számára. Jelenleg egyedül - néhány önkéntes segítségével - végzi a terápiákat.

Egyedül nem megy...

A Paci Doki Alapítványnál 2011. május 27-én a Raiffeisen Bank dolgozói végeztek önkéntes munkát, ahol már nagy hagyománya van az ilyen jellegű önkéntes tevékenységnek - számos helyen nyújtottak már nélkülözhetetlen segítséget.
Az alapítvány tevékenységei:
Az oxigénhiánnyal született gyermekek korai fejlesztéséhez kialakított lovasterápia és a járógép alkalmazása. Lovasterápia alkalmazása a fogamzás elősegítésében. Ezzel a módszerrel idáig 5 gyermek születését sikerült elősegíteni. A ceglédi kórház pszichiátriai osztályával közösen létrehozott új módszerük a kórházi osztályon ápolt, depressziós betegek csoportterápiája a ló közreműködésével.


A résztvevők nagy munkát vállaltak: a karám rendszer háncsozását, csiszolását és lefestését. Az érkezést, eligazítást és helyben sült reggelit követően nagy lelkesedéssel fogtak bele a nem kis kihívást jelentő feladatoknak. A délelőtt során remekül haladt a csapat, nem csoda, hogy a déli paprikás krumpli ebédre igencsak meg is éheztek. Az Alapítvány területén nőtt bodza alapanyagú házi szörpöt kortyolgattak az árnyékban egy kis pihenő gyanánt a majd 30 fokos melegben. A rövid felfrissülést követően nem lankadó energiával, remek hangulatban folytatták pontosan ott, ahol abba hagyták. A 23,5 fős kis csapat (egy önkéntes gyermek is csatlakozott édesanyjához - hiszen nem lehet elég korán kezdeni...) meglepően korán végzett a nagy feladattal, így maradt idő egy kis kikapcsolódásra is. Kipróbálták a terápiáztatást, lovagoltak és lovas szekéren járták be a gyönyörű alföldi tájat. Hihetetlen lelkesedés, jó kedv, érdeklődés és aktivitás kísérte ezt a csodás napot.

A Paci Doki Alapítvány szívből reméli, hogy átérezték munkájuk fontosságát, hogy nem csak az értékmegőrzésben segítettek, hanem valóban hozzájárultak a terápiák sikerességéhez, hiszen a csinos környezet mindenkire - szülőre és gyermekre egyaránt jótékony hatást gyakorol.

Nagy büszkeséggel tölti el az Alapítványt, hogy egy ilyen nagy cég egy pici alapítványt választott és tisztelt meg a programmal. Bízom benne, hogy ezzel nemes példát mutatván a többi vállaltnak - a magyar tulajdonban lévőknek is, terjedjen el és épüljön be ez a mindennapokba - ki-kinek a maga szintjén, környékén, tevékenységéhez igazodva. Mikor is lehetne ez aktuálisabb téma, mint idén 2011-ben, az Önkéntesség Évében. Hallják meg, lássák meg a lehetőségeket és éljenek vele magánemberként szintúgy. Tudjanak róla, beszéljenek róla. Mert nagyon sok a gond, a baj, de közös erővel minden megvalósítható, sokkal könnyebb - egyedül nem megy - mondta Buzás Zsuzsanna, a Paci Doki Alapítvány munkatársa.
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ilyen szakemberekre lesz szükség a Rheinmetallnál Zalaegerszegen

Korántsem csak az autóipar területéről várja majd szakemberek jelentkezését a Rheinmetall hadiipari cég. A termelés felfutásakor 300 munkatársra... Teljes cikk

Járványgóc alakult ki az Airbus hamburgi üzemében

Otthoni karanténba kényszerült az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban, miután az üzem 21 munkatársának pozitív lett a koronavírustesztje. Teljes cikk

Akár 974 100 forintig terjedő bruttó bérrel díjazza a munkavállalói lojalitást az ALDI

Az áruházvezetők kezdőbére az idei év elejétől bruttó 603 400 forintra nőtt. Teljes cikk