Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A pályakezdőktől is elvárják a gyakorlatot a cégek

Előnnyel indul a munkaerőpiacon az a pályakezdő, aki főiskolai, egyetemi évei alatt gyakornokoskodott valamely cégnél, állami intézménynél - írja a Népszabadság.

images

A hónap végéig lehet jelentkezni a Pannon, május negyedikéig pedig a Magyar Telekom gyakornoki programjára. A diploma előtt álló fiataloknak számos vállalkozás és állami intézmény kínál hasonló lehetőséget. A mostanában sorra kerülő állásbörzéket ebből a szempontból is érdemes feltérképezni.

Lukács Zsolt fejvadász, a Telkes Tanácsadó társaság egyik tulajdonosa szerint ma már nem elsősorban az iskolában, inkább a gyakorlatban lehet megszerezni azt a tudást, amit a munkaerőpiac igényel. Mint mondta, a felsőoktatás nem minden esetben tudja követni a piac változásait.

A szakmai tapasztalat nagyon sokat nyom a latban, amikor a munkaadók döntenek, kit vesznek fel - teszi hozzá. Az állásinterjún azonnal van egy komoly téma, amelyről fesztelenül lehet beszélgetni. Az sem elhanyagolható, hogy a diákok már a diploma megszerzése előtt megtapasztalhatják milyen a vállalati környezet, hogyan zajlanak a megbeszélések, hogyan néz ki egy jó prezentáció. Az ilyen életközeli helyzetben lehet gyorsan, sokat tanulni - állítja. Előnye még a gyakornokoskodásnak, hogy a legjobbakat általában alkalmazzák is a cégek - mondta. Lukács Zsolt szerint az a jó gyakornoki program, amely legalább fél évig tart - olvasható a Népszabadságban.
Follow hrportal_hu on Twitter