Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

A sikerhez a "jövő kompetenciáin" keresztül vezet az út

Egyre több munkakörbe épülnek be olyan készségek és képességek, amelyeket akár a "jövő kompetenciáinak" is nevezhetnénk, hiszen napjainkban minden szervezetben és pozícióban létjogosultságot nyertek, ugyanis magát a sikert is jelenthetik, áll a lapunknak eljuttatott anyagban.

Napjainkban, a munka világában a szakmai felkészültség mellett elengedhetetlen feltétel, hogy rendelkezzünk az adott munkahelyhez, illetve munkakörhöz szorosan kapcsolódó kompetenciákkal - hangsúlyozza Dr. Nemeskéri Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet igazgatója. A már megszerzett tudás mellett érdemes tehát a folyamatos fejlődést szem előtt tartva nyitni olyan lehetőségek felé, amelyek kiegészíthetik, vagy éppen újdonságokkal színesíthetik már meglévő készségeink palettáját.

Kompetencián általában a dolgozóknak olyan tulajdonságait értjük, amelyek meghatározzák a munkateljesítményét, amelyek mindig valamilyen megfigyelhető viselkedésen keresztül nyilvánulnak meg. A kompetenciákat a gyakorlatban minden esetben csak egy adott munkára vonatkozóan lehet meghatározni - tudjuk meg a szakembertől.

A kreativitás, az együttműködésre való hajlam, a vezetői-, illetve döntésképesség hozzátartoznak azon kompetenciák köréhez, amelyeket folyamatos fejlesztés mellett szakmai előrelépést és magát a sikert is jelenthetik

A DFT-Hungária Egynapos kompetenciafejlesztő programsorozatának 2010. május 10-i programja - a "Kompetenciák rendszerének átalakulása" - minden munkaszervezetből egy fő számára térítésmentesen biztosított.

Bővebb információkat a www.dft-hungaria.hu/egynaposprogramok oldalon olvashat vagy a 06-1-266-7601 telefonszámon kaphat.
Follow hrportal_hu on Twitter