Megjelent: 8 éve

A sokféleség a női siker kulcsa - öten az AmCham Női Kiválóság Díj 2013 döntőjében

A negyedik alkalommal meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjra bárki jelölhetett olyan sikeres női vállalkozókat, akik példaképül szolgálhatnak mások számára, és akik segítenek megmutatni, mire van szüksége ma egy nőnek a sikerhez. Közel 60, a legkülönfélébb területeken eredményes hölgyet jelöltek az elismerésre barátaik, munkatársaik, családtagjaik, írják közleményükben a szervezők.

Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek a sokféle sikertörténettel megismerkedve: többszöri tanácskozásra volt szükségük a legjobb öntés meghozatalához. Ennek eredményeképp kiválasztották azt az öt vállalkozónőt, akik a november 13-i díjátadón izgulhatnak a győzelemért.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara idén negyedik alkalommal meghirdetett, Eredményes Női Vállalkozók alcímű megmérettetésére bárki benevezhette sikeres női vállalkozó ismerőseit. Az ország minden szegletéből, számos településről érkeztek jelölések, összesen közel hatvan. A benevezett hölgyek a legkülönbözőbb területeken tevékenykednek sikerrel: futballedző, dizájner, blogger, babaúszás-oktató, ügynökségvezető, borász és IT szakember is volt a mezőnyben. Ahogy az indulók szakterületei, úgy kompetenciái, erősségei is igen sokfélék, így az már világosan látszik, hogy egy mai, sikeres nőnek a sokszínűség a legnagyobb erőssége.

A zsűri személyesen találkozott a jelöltekkel, majd több körös egyeztetést követően választotta ki az igen erős mezőnyből az öt legjobbat. Bátorság, kreativitás, kitartás, elszántság, újító szellem: sok-sok erény, amivel követendő példaként lehet elöl járni. A döntőbe jutott hölgyek - Dr. Gyovai Viola, a BiolaBiokozmetikai Kft. ügyvezető tulajdonosa, Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó Kft. tulajdonosa és stratégiai és marketingigazgatója,Porst Réka, a Meska.hu Kft. társalapítója, vezetője, Vida Ágnes Anna, pszichológus, vállalkozó, blogger, valamint Zwack Izabella a Dobogó Pincészet és Zwack IzabellaBorkereskedés tulajdonosa - olyan kivételes értékekkel és ezek által elért sikerekkel büszkélkedhetnek,amellyel egész biztosan rengeteg nőtársukat inspirálják hasonló eredmények elérésére.

Hogy közülük ki nyeri el 2014-ben az AmCham Női Kiválóság Díját, "Eredményes Női Vállalkozók" témában, az november 13-án, a budapesti Marriott hotelben, a hetedik, éves Esélyegyenlőségi konferenciát követően derül majd ki. A díj nyertesének Vágó Réka magyar dizájner, a zsűri tagja, a Díj kreatív partnere tervez és készít egyedi REKAVAGOtáskát, de természetesen oklevél és a szakmai elismerés is jár a győztesnek.

A döntősökről:

Dr. Gyovai Viola


Ügyvezető, tulajdonos, BiolaBiokozmetikai Kft.
A JATE-n toxikológiai témakörben egyetemi doktori fokozatot szerzett hölgyaz MTA Szegedi Biológiai Központ Biokémiai Intézetének vendégkutatójaként, majd az FVM Szőlészeti és Borászati Kutató Intézete, Kecskemét Mikrobiológiai Osztályának vezetőjeként dolgozott. Hét szabadalmi bejelentés kidolgozásában vett részt, valamint 72 magyar és idegennyelvű tudományos publikációt írt.1999-ben az MTA kandidátusa lett. Vállalkozása, a BIOLA Biokozmetikai Kft, Magyarországon, mint első és jelenleg is egyetlen biokozmetikum és DEMETER-es minősítésű kozmetikumgyártó, jelenleg 1200 m2-nyi üzemi felületen, 27 alkalmazottal állítja elő egyedülállóan komplex és hatékony természetes hatóanyagú termékeit.Viola mindemellett a SZÉPÍTÉSZ szaklap, a BIO TREND természetes életmód magazin rendszeres szakmai cikkírója.


Katona Ildikó


Tulajdonos, stratégiai és marketingigazgató, Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A szegedi József Attila Tudományegyetemen programozó matematikusi, majd programtervező matematikusi diplomát szerző Ildikó kezdetben programozással, rendszertervezéssel foglalkozott, majd 20 évvel ezelőtt férjével közösen saját vállalkozásba kezdett, melynek csődje után sem esett kétségbe. 2000-ben az olvasás évében úgy döntött, tenni szeretne azért, hogy a gyerekek visszataláljanak az olvasás élményéhez, így született meg jelenlegi cége, melynek ügyeithárom gyermeke mellett, aktív életmódot folytatva menedzseli. Saját bevallása szerint szűnni nem akaró, újítás iránti igénye hajtja előre az életben.


Porst Réka


Társalapító, vezető, Meska.hu Kft.
A Széchenyi István Főiskolán közlekedésmérnöki, majd a Budapest Műszaki és GazdaságtudományiEgyetem, MBA szakán, humánmenedzsmentszakirányon végző Réka népibőrműves és népikézművesjátszóházvezetői képesítéssel is bír, illetve technikai II szintűbarlangásztanfolyamot is végzett, érdeklődése tehát igen sokrétű. Három gyermek édesanyja. Kézműves portálján több ezer kézműves, iparművész és hobbialkotó kap lehetőséget, hogy munkáit pénzzé tegye, és mára havi több mint félmillió látogató válogat a piactéren. Az oldalból származó minden bevételt visszaforgatnak fejlesztésre és marketingre.


Vida Ágnes Anna


Pszichológus, vállalkozó, blogger
A Kismamablog.hu-t elindító Ágnes érettségi után a budapesti Goethe Intézetben tanult, majd felvételt nyert a németországi Fernuniversität GH Hagen Egyetemre magatartástudomány és pedagógiaszakra, melyet az ELTE 2002-ben pszichológiai tanulmányait a texasi Central Western University diplomájával egészítette ki.2007-ig pszichológusként, újságíróként és szerkesztőkéntdolgozott, ekkorindította el saját 2 éves és 4 hónapos kisfia mellől terhességgel, szüléssel, gyermekneveléssel foglalkozó blogját, amely elsősorban pszichológiai oldalról közelíti meg az anyákat foglalkoztató kérdéseket. Blogját mára naponta átlagosan 8000-en olvassák, hírlevelét 80 ezer anyuka követi figyelemmel, online tanfolyamain évente közel 4000 anya vesz részt. A blog 2011-ben elnyerte a HVG Goldenblog verseny Legjobb Szakértői Blog díját. 2011-ben megjelentBabapszichológiacíműkönyve bestseller lett.


Zwack Izabella


Tulajdonos,Dobogó Pincészet és Zwack Izabella Borkereskedés
A néhai Zwack Péter, a Zwack Unicum Zrt. vezetőjének és Anne Marshall író és újságíró lánya apja nagyköveti megbízása miatt amerikai iskolában érettségizett, majd Firenzében diplomázott, irodalomból és filozófiából. Ezután Ausztráliától kezdve, Új-Zélandon és Kalifornián át Franciaországig több országban tanult borkészítést és bormarketinget. A családi vállalkozáshoz 2003-ban csatlakozott. Célja, hogy a családi hagyományokat tiszteletben tartva tovább építse a vállalat hírnevét, sikereket érjen el a magyar és a nemzetközi piacon. Emellett az általa vezetett tokaji Dobogó Pincészettel is évek ótakimagasló sikereket ért el az igen rangos Decanter World WineAwardon. Munkája mellett aktív támogatója több alapítványnak és elkötelezett nagykövete a családi vállalkozások értékteremtő szerepének.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy év alatt 4 százalékkal emelkedett a fizikai dolgozók átlagos órabére

Többek között az építőiparban és a vendéglátásban az átlagosnál nagyobb mértékben ugrottak meg a bérek. Teljes cikk

A kkv-k többsége már nem számít súlyos járványhelyzetre

A K&H kutatásában megkérdezettek 41 százaléka szerint a járvány hatására a foglalkoztatás is átalakult. Teljes cikk

Maximum 12 perce van egy betegre a háziorvosoknak

Minden tizedik praxis betöltetlen az országban, megyei szinten Borsod-Abaúj-Zemplénben a legnagyobb a hiány háziorvosokból. Teljes cikk