Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

A Suzuki újabb felmondást postáz a szakszervezeti vezetőnek

A Magyar Suzuki Zrt. visszautasítja a LIGA valótlan állításait, és továbbra is fenntartja azon álláspontját, hogy a munkavállalók valótlan tényállítással nem csorbíthatják a munkáltatók jó hírnevét, még akkor sem, ha szakszervezeti tisztséget töltenek be.

A társaság MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint Párma Zsoltnak, az Esztergomi Gépkocsigyártók Független Szakszervezete elnöke munkaviszonya korábbi megszüntetésének a munkáltató jó hírének megsértése volt az oka, a szakszervezeti tisztségviselés abban szerepet egyáltalán nem játszott. Ezt az eljáró bíróságok maguk is nyomatékosan kiemelték.

A Liga Szakszervezetek keddi közleménye szerint Párma Zsolt
ellen egy koncepciós pert indítottak. A szakszervezeti szövetség
álláspontja szerint Magyarországon gyakori, hogy így kívánják
elbocsátani a munkavállalók érdekében fellépő szakszervezeti
tisztségviselőt.

A cég emlékeztet arra, hogy a LIGA a Suzuki ellen eddig indított bírósági pereket többnyire elvesztette vagy azokban meghátrált, a Párma-ügy a LIGA első komoly pernyertes esete. Ez sem lezárt azonban, mert a cég felülvizsgálathoz folyamodik.

A társaság közleménye kiemeli: a történtek ellenére Párma Zsolt a közelmúltban újabb valótlan sajtónyilatkozatot tett, amiben ismét megsértette a Magyar Suzuki Zrt. jó hírét, nem törődve még a Tatabányai Munkaügyi Bíróság ítéletében rögzített tényekkel és bírói megállapításokkal sem. Ezért részére a vállalat a napokban újabb rendkívüli felmondást postáz.

A Liga Szakszervezetek kedden közleményben arról tájékoztatott, hogy Párma Zsolt jogerősen pert nyert a Magyar Suzuki Zrt. ellen. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítéletében jogerősen helyreállította a szakszervezeti tisztségviselő munkaviszonyát.

Párma Zsoltot 2006. február 6-án rendkívüli felmondással
bocsátották el az esztergomi gyárból, miután alkoholt találtak az
öltözőszekrényében, és ezt követően a gyár szerint a Suzuki jó hírét sértő kijelentést tett egy televíziós műsorban. A szakszervezeti vezető szerint az ellenőrzéskor fellelt bontatlan üvegeket egy olyan doboz mögött találták, melyet nem szokott elmozdítani. Egy televíziós műsorban pedig úgy fogalmazott, hogy az eset "olyan provokáció, mellyel fegyelmi vétség látszatát akarják kelteni", azonban a riporter következő kérdésére azt válaszolta, nincs elképzelése arról, ki törte fel a szekrényét, azonban ezt az adásból kivágták.  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter