Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

A Suzuki újabb felmondást postáz a szakszervezeti vezetőnek

A Magyar Suzuki Zrt. visszautasítja a LIGA valótlan állításait, és továbbra is fenntartja azon álláspontját, hogy a munkavállalók valótlan tényállítással nem csorbíthatják a munkáltatók jó hírnevét, még akkor sem, ha szakszervezeti tisztséget töltenek be.

A társaság MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint Párma Zsoltnak, az Esztergomi Gépkocsigyártók Független Szakszervezete elnöke munkaviszonya korábbi megszüntetésének a munkáltató jó hírének megsértése volt az oka, a szakszervezeti tisztségviselés abban szerepet egyáltalán nem játszott. Ezt az eljáró bíróságok maguk is nyomatékosan kiemelték.

A Liga Szakszervezetek keddi közleménye szerint Párma Zsolt
ellen egy koncepciós pert indítottak. A szakszervezeti szövetség
álláspontja szerint Magyarországon gyakori, hogy így kívánják
elbocsátani a munkavállalók érdekében fellépő szakszervezeti
tisztségviselőt.

A cég emlékeztet arra, hogy a LIGA a Suzuki ellen eddig indított bírósági pereket többnyire elvesztette vagy azokban meghátrált, a Párma-ügy a LIGA első komoly pernyertes esete. Ez sem lezárt azonban, mert a cég felülvizsgálathoz folyamodik.

A társaság közleménye kiemeli: a történtek ellenére Párma Zsolt a közelmúltban újabb valótlan sajtónyilatkozatot tett, amiben ismét megsértette a Magyar Suzuki Zrt. jó hírét, nem törődve még a Tatabányai Munkaügyi Bíróság ítéletében rögzített tényekkel és bírói megállapításokkal sem. Ezért részére a vállalat a napokban újabb rendkívüli felmondást postáz.

A Liga Szakszervezetek kedden közleményben arról tájékoztatott, hogy Párma Zsolt jogerősen pert nyert a Magyar Suzuki Zrt. ellen. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítéletében jogerősen helyreállította a szakszervezeti tisztségviselő munkaviszonyát.

Párma Zsoltot 2006. február 6-án rendkívüli felmondással
bocsátották el az esztergomi gyárból, miután alkoholt találtak az
öltözőszekrényében, és ezt követően a gyár szerint a Suzuki jó hírét sértő kijelentést tett egy televíziós műsorban. A szakszervezeti vezető szerint az ellenőrzéskor fellelt bontatlan üvegeket egy olyan doboz mögött találták, melyet nem szokott elmozdítani. Egy televíziós műsorban pedig úgy fogalmazott, hogy az eset "olyan provokáció, mellyel fegyelmi vétség látszatát akarják kelteni", azonban a riporter következő kérdésére azt válaszolta, nincs elképzelése arról, ki törte fel a szekrényét, azonban ezt az adásból kivágták.  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter