Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

A szellemi munka megelőzheti a demenciát

A Dél-Floridai Egyetem öregedéstudományi tanszékén végzett tanulmány szerint, akinek az átlagosnál összetettebb a munkája, annak kisebb az esélye Alzheimer-kórra és demenciára - írja a webbeteg.hu

images

A Medbroadcast egészségügyi portál számolt be a tanulmányról, melyből kiderül, hogy azok a foglalkozások, melyek nagy szellemi kapacitást igényelnek, ez segíti a gondolkodást még idős korban is - írja az oldal.

A vizsgálatban, melyben a munkahelyi kihívások hatását vizsgálták a mentális egészségre több, mint tízezer 40 év feletti ikerpárt néztek meg. Az ikrek vizsgálata jó módszer a különböző környezeti és életmódbeli hatások tanulmányozására, hiszen a kutatók így figyelembe vehetik a genetikai adottságokat is.

A résztvevők közül 225 embernek volt diagnosztizált demenciája, a legtöbbjüknek Alzheimer-kór miatt.

A vizsgálat során figyelembe vették a nemi, oktatásbeli és életkorbeli különbségeket, a tudósok megállapították, hogy azok között, akiknek a munkája összetettebb, az emberekkel való több és rendszeres kapcsolatot valamint vitát követel, az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata jelentősen kisebb. Különösen szembeötlő volt ez azoknál az ikerpároknál, ahol csak egyikük szenvedett demenciában.

webbeteg.hu

Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár