Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

"A szociális munka hatalmas társadalmi érték"

A szociális munka az emberi jogok, a társadalmi igazságosság és az esélyegyenlőség elveire épül, hatalmas társadalmi érték, amely az egyenlőség és az emberi méltóság tiszteletén alapul - jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken Budapesten.

"Az elesettek visszavezetése a társadalomba szakértelmet kívánó, hosszú feladat" - mondta a tárcavezető a szociális munka napja alkalmából tartott rendezvényen. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által A nyomorúság arcai címmel megrendezett szakmai napon Réthelyi Miklós hangsúlyozta, "összetett feladat vár a szociális munkára és munkásra, aki elősegíti a társadalom jobbá válását, az egyének és a közösségek működésének javítását, a problémák megoldását".

Böjte Csaba ferences szerzetes szavait idézve azt mondta: "a szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom, nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá. Nemcsak annak kell szeretet adni, aki közel van hozzánk, hanem annak is aki távol van tőlünk."

Réthelyi Miklós azt mondta, a külvilágot "nem mi építjük föl", az adott, viszont formálhatjuk, jobbá tehetjük. Úgy tehetjük jobbá, ha a problémákkal szembenézünk, megoldásukra törekszünk. Így nemcsak a világot tehetjük jobbá, hanem magunkat is - fogalmazott.

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke a szakmai nap címét megmagyarázva arról beszélt: a szeretetszolgálat egyik missziója az, hogy különbséget tegyenek az emberek a szegénység és a nyomor között. "A nyomor annyiban különbözik a szegénységtől, hogy míg a szegénységben a hiány összeköti az embereket (...) a nyomorban minden erőfeszítés ellenére sem születik meg a holnap. Amit a szegénység felépített a nyomor szétmarja" - fogalmazott. Vecsei Miklós azt mondta: meglátásuk szerint az elmúlt húsz évben néhány százezer ember "leszakadt Magyarország egészséges testéről".
A szociális munka napjának előzménye, hogy az 1990-es években a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége egy Európai Unió által finanszírozott kutatási programra vállalkozott. A szervezet 1997-ben összegezte az európai munkások társadalmi kirekesztettségével kapcsolatos kutatások eredményeit, majd november 12-ét a szociális akció nemzetközi napjává nyilvánította. Magyarországon először 1998-ban Salgótarjánban ünnepelték meg a szociális munka napját, később ezt országossá nyilvánították. E napon köszönetet mondanak azoknak, akik vállalják embertársaik segítését, képesek másokért, mások emberi méltóságáért dolgozni.


Győri Péter, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek szakmai igazgatója előadásában arról beszélt, a hajléktalan emberek körében zajlik az "elnyomorosodás". Egy felmérés szerint míg négy évvel ezelőtt az otthontalan emberek közül minden másodiknak volt valamilyen munkája, addig mára már csak minden negyedik dolgozik. A hajléktalan emberek háromnegyede végez "jövedelemszerző tevékenységet": guberál, koldul - mondta.

Kitért arra, hogy a hajléktalanok körében az ötvenes éveikben járó emberek csoportja a legnagyobb. Ennek egyik oldala, ami - mint mondta - jónak is nevezhető, hogy nem látni a fiatalok domináns beáramlását a hajléktalanok körébe. Elmondta azt is, hogy a hajléktalan emberek közül minden negyedik, a fiatal hajléktalan nők fele roma.

Vecsei Mikós közölte: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiad egy szakmai könyvet Jelenlét címmel, amely a cigánytelepeken végzett szociális munka gyakorlati tapasztalatait összegzi. A könyv huszonkét szerző közös munkája, húszan közülük az ország különböző nyomortelepein dolgozó szociális munkások.

Réthelyi Miklós a szociális munka napja alkalmából szakmai elismeréseket - Szociális Munkáért, Pro Caritate és Pro Familiis díjat - adott át, többen miniszteri dicséretben részesültek, mások miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter