Megjelent: 6 éve

Akikre nem vonatkozik a vasárnapi zárva tartás

Ezek az ötödik kerületi üzletek akár éjjel-nappal nyitva tarthatnak. Így az a furcsa helyzet jöhet létre, hogy a kiskörút egyik oldalán lévő üzlet, ami az V. kerület fennhatósága alá tartozik még nyitva lehet, a vele szemben lévő ugyanolyan típusú üzlet már nem, vagy ha az egyéb feltételeknek megfelel, akkor abban az esetben, ha a tulajdonos működteti.

A helyzet oka az, hogy a jogszabály nem vonatkozik a világörökségi területen található üzletekre (ahogyan a piacokra sem). Azonban azt, hogy a kormány mit is tekint világörökségi területnek nem részletezi a végrehajtásról szóló, készülő rendelet sem.

A világörökségi terület fogalmát a világörökségről szóló törvény írja le: nem csak az UNESCO jegyzékébe felvett terület minősül ilyennek, hanem annak védőövezete is. Ez utóbbit viszont a kormányzati szervek állapítják meg.

A kormány tegnap arról is döntött, hogy nem bővítik a kivételek körét. A jogalkotásra adott felhatalmazás a jogalkotó számára nemcsak jog, hanem a kötelezettség is - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormányülés után. A kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a törvényben foglalt kivételi okok bővítését kormányrendeleti szinten indokolja.

Emiatt a kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely az idegenforgalom kiszolgálásának igényére, a vásárlási szokásokra, a foglalkoztatottak számára és a lakókörnyezet érdekeire tekintettel nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére - közölte a kormányszóvivő.

Világgazdaság/MTI
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter