Megjelent: 5 éve

Akikre nem vonatkozik a vasárnapi zárva tartás

Ezek az ötödik kerületi üzletek akár éjjel-nappal nyitva tarthatnak. Így az a furcsa helyzet jöhet létre, hogy a kiskörút egyik oldalán lévő üzlet, ami az V. kerület fennhatósága alá tartozik még nyitva lehet, a vele szemben lévő ugyanolyan típusú üzlet már nem, vagy ha az egyéb feltételeknek megfelel, akkor abban az esetben, ha a tulajdonos működteti.

A helyzet oka az, hogy a jogszabály nem vonatkozik a világörökségi területen található üzletekre (ahogyan a piacokra sem). Azonban azt, hogy a kormány mit is tekint világörökségi területnek nem részletezi a végrehajtásról szóló, készülő rendelet sem.

A világörökségi terület fogalmát a világörökségről szóló törvény írja le: nem csak az UNESCO jegyzékébe felvett terület minősül ilyennek, hanem annak védőövezete is. Ez utóbbit viszont a kormányzati szervek állapítják meg.

A kormány tegnap arról is döntött, hogy nem bővítik a kivételek körét. A jogalkotásra adott felhatalmazás a jogalkotó számára nemcsak jog, hanem a kötelezettség is - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormányülés után. A kormány jelenleg nem lát olyan okot, amely a törvényben foglalt kivételi okok bővítését kormányrendeleti szinten indokolja.

Emiatt a kabinet egyelőre olyan rendeletet alkot, amely az idegenforgalom kiszolgálásának igényére, a vásárlási szokásokra, a foglalkoztatottak számára és a lakókörnyezet érdekeire tekintettel nem ad lehetőséget a főszabálytól eltérő nyitvatartási szabályok rögzítésére - közölte a kormányszóvivő.

Világgazdaság/MTI
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter