Megjelent: 14 éve

Arcképcsarnok nyílik a szociális szakma nagyjainak

A Szociális Szakma Arcképcsarnoka címmel nyílik kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának Kisgalériájában november 29-én 18 órakor. A tárlathoz kapcsolódóan válogatás látható a Mai Manó Ház által készített Társadalmi szolidaritás az esélyegyenlőségért Magyarországon című szociofotó-kiállítás képeiből is.

A Szociális Szakma Arcképcsarnoka című kiállítás anyagában azoknak az életművét dokumentálják és mutatják be, akik a szociális szakma rendszerváltás körüli éveinek történetében jelentős szerepet töltöttek be; akiknek az életműve például és tanulságul szolgálhat mindannyiunk és különösen a következő generációk számára; s akik sajnos már nincsenek közöttünk, mint például Diósi Ágnes, Solt Ottilia, Csalog Zsolt és Dizseri Tamás - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A kiállításhoz kapcsolódóan válogatás látható a Mai Manó Ház által készített Társadalmi szolidaritás az esélyegyenlőségért Magyarországon című szociofotó-kiállítás képeiből is, amely témájában és hangulatában erősen kapcsolódik a szociális munka témaköréhez, ezért ezúttal háttéranyagként, illusztrációként szolgál a Szociális Arcképcsarnok kiállításhoz. A képek olyan európai értékeket közvetítenek, mint az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia az egyenlőség és a jogállamiság eszméje.

A kiállítás mellett létrejött a Szociális Szakma Archívuma című elektronikus gyűjtemény, melyet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjteményének munkatársai alakítottak ki.

Az archívum tartalmazza a kiállítás anyagát elektronikus formában, illetve az arcképcsarnok személyeiről fotók, publikációs jegyzékek és e-könyvtár található. Az elektronikus adatbázis kétféle célt is szolgál: egyrészt lehetővé teszi a szociális szakma úttörőinek mélyebb megismerését a legszélesebb nyilvánosság előtt, másrészt pedig hasznos oktatási eszköz a szociális munkás képzésben - magyarázza a sajtóanyag.

A tárlat a Szociális Innováció Alapítvány, a Szociális Szakmai Szövetség, a Mai Manó Ház és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közreműködésével jött létre.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter