Megjelent: 12 éve

Arcképcsarnok nyílik a szociális szakma nagyjainak

A Szociális Szakma Arcképcsarnoka címmel nyílik kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának Kisgalériájában november 29-én 18 órakor. A tárlathoz kapcsolódóan válogatás látható a Mai Manó Ház által készített Társadalmi szolidaritás az esélyegyenlőségért Magyarországon című szociofotó-kiállítás képeiből is.

A Szociális Szakma Arcképcsarnoka című kiállítás anyagában azoknak az életművét dokumentálják és mutatják be, akik a szociális szakma rendszerváltás körüli éveinek történetében jelentős szerepet töltöttek be; akiknek az életműve például és tanulságul szolgálhat mindannyiunk és különösen a következő generációk számára; s akik sajnos már nincsenek közöttünk, mint például Diósi Ágnes, Solt Ottilia, Csalog Zsolt és Dizseri Tamás - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A kiállításhoz kapcsolódóan válogatás látható a Mai Manó Ház által készített Társadalmi szolidaritás az esélyegyenlőségért Magyarországon című szociofotó-kiállítás képeiből is, amely témájában és hangulatában erősen kapcsolódik a szociális munka témaköréhez, ezért ezúttal háttéranyagként, illusztrációként szolgál a Szociális Arcképcsarnok kiállításhoz. A képek olyan európai értékeket közvetítenek, mint az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia az egyenlőség és a jogállamiság eszméje.

A kiállítás mellett létrejött a Szociális Szakma Archívuma című elektronikus gyűjtemény, melyet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjteményének munkatársai alakítottak ki.

Az archívum tartalmazza a kiállítás anyagát elektronikus formában, illetve az arcképcsarnok személyeiről fotók, publikációs jegyzékek és e-könyvtár található. Az elektronikus adatbázis kétféle célt is szolgál: egyrészt lehetővé teszi a szociális szakma úttörőinek mélyebb megismerését a legszélesebb nyilvánosság előtt, másrészt pedig hasznos oktatási eszköz a szociális munkás képzésben - magyarázza a sajtóanyag.

A tárlat a Szociális Innováció Alapítvány, a Szociális Szakmai Szövetség, a Mai Manó Ház és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közreműködésével jött létre.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter