kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Bányai Tibor, az Apollo Tyres humánerőforrás igazgatója

Bányai Tibor több mint húsz évet szolgált a Magyar Honvédségnél, ahol katonai vezetőként több ezer fős szervezeteket vezetett. Később úgy döntött, hogy az üzleti világban keres új kihívásokat. Japán, holland, amerikai és koreai nemzetközi vállalatok zöldmezős beruházásait segítette sikerre. E különleges tapasztalatot 2014 óta az Apollo Tyres Hungarynél kamatoztatja.

Villám kérdés-válasz

- Belső vagy külső tréning?

Bányai Tibor: Külső tréning.

Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?

B.T.: Motiválás jó fizetéssel.

- HR BP vagy sem?
B.T.: Inkább nem.

- Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?
B.T.: Konferenciabeszélgetés.

- Irodai munka ülve vagy állva?
B.T.:: Állva.

- Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?

B.T.:: Kiszervezés.

- Belső toborzás vagy külső toborzás?
B.T.: Külső toborzás.

- Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?
B.T.:Csapatmunka.

- Főzés vagy étterem?
B.T.: Főzés.

- Konditerem vagy kerti munka?
B.T.: Kerti munka.

- Könyv vagy e-book?
B.T.: Könyv.
Az Indiában piacvezető nemzetközi gumiabroncs-gyártó cég óriási, 475 millió eurós zöldmezős beruházást hajt végre Magyarországon. Bányai Tibor feladata a cég több száz fősre tervezett csapatának felépítése.

Bányai Tibor 1956. szeptember 30-án született. A Nemzetvédelmi Egyetemen szerzett katonai vezetői és pedagógia tanári képesítést. Később a Lengyel Nemzetvédelmi Egyetemen is tanult, ahol katonai vezetői oklevelet kapott. 1979 és 1998 között a Magyar Honvédségnél szolgált, katonai vezetői pályafutását dandárparancsnokként fejezte be. Szerepe volt nagy létszámú, több ezer fős szervezetek működtetésének kialakításában, megszervezésében, de a jugoszláv válsághelyzet kezelésében is részt vett.

180 fokos fordulatot hozott életében, amikor úgy döntött, hogy a civil életben, az üzleti szférában is kipróbálja magát. 1999-től 2002-ig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közgazdász (Master of Business Administration) képzésében vett részt. Tanulmányai fókuszában a gazdasági és megbízhatósági elemzések, a vállalati és makrogazdasági pénzügy, a vállalkozás-gazdaságtan, a humán erőforrás, termelés, minőség és stratégiai menedzsment álltak.

1998 és 2000 között a TDK humán erőforrás és adminisztratív igazgatói székébe került. A világhírű japán gyár mintegy ezer főt foglalkoztató magyarországi gyárában a humán erőforrás teljes vertikumát felölelő tevékenységén belül is megkülönböztetett szerepet kapott a munkaerő utánpótlás biztosítása, a társaság imázsának javítása, az alkalmazottak képzése és a személyzeti adminisztráció. Ugyancsak e munkakör feladataihoz tartozott a nem termelő szféra költségelemzése, a munkavédelem irányítása, a biztonság, valamint a fenntartás és üzemeltetés biztosítása.

2000-től 2003-ig a Royal Ten Cate, majd 2003 és 2005 között a General Electric humán erőforrás menedzsereként dolgozott. 2006 májusától a Hankook Tire humán erőforrás igazgatójává nevezték ki. A gumiabroncsgyártó vállalatnál Bányai Tibor neve fémjelezte a munkaszervezet kialakítását és feltöltését, a HR rendszerek megteremtését, kiépítését és működtetését.

Legfrissebb feladata az Apollo Tyres óriási, 475 millió euró értékű zöldmezős beruházásához kapcsolódik. HR igazgatóként egy több száz fős szervezet felépítése a feladata, a nulláról indulva hoz létre egy működő rendszert. Emellett ő felel a kormányzati kapcsolatokért, a kommunikációért, a CSR-ért valamint az általános ügyekért is.

Sokoldalú vezetői pályafutása során kizárólag csapatban dolgozott, így nem meglepő, hogy ez az egyik fő erőssége, ahogy kiváló kommunikációs készsége is, ami különböző beosztotti és vezetői munkakörök betöltése során vált egyre hatékonyabb eszközzé kezében. Külföldi tanulmányai és munkái által a multikulturális környezethez is megtanult alkalmazkodni.

Bányai Tibor hitvallása szerint a HR vezetőt kezdeményezőkészség és határozottság, empátia, tolerancia és segítőkészség jellemzi. Elmondása szerint HR menedzseri, vezetői munkájának hatékony eleme az udvariasság, valamint mások motiválásának képessége. Erősségének tartja az elkötelezettséget, a felelősségtudatot, az önfegyelmet, a stressztűrő képességet, a terhelhetőséget, a kitartást.

Kitűnő szervezőkészségére támaszkodott a kis és nagy, vagy akár több ezer fős csoportok tevékenységének megtervezése, működtetése során. Jó problémamegoldó képessége és rugalmas munkastílusa rendkívül hasznosnak bizonyult minden beosztásban, ezen belül különösen a japán, holland, amerikai, koreai, indiai, különböző kultúrákat ötvöző környezetekben.

A HR funkciók teljes keresztmetszetét felölelő tréningeken folyamatosan képzi magát. LEAN oktatáson szerzett végzettsége segítségével például rálát a legmodernebb gyártási folyamatokra is, de a HR tevékenységek six sigma módszerekkel történő vizsgálatában is jártas. A környezet-, egészség- és munkavédelem területén szerzett ismeretekre a japán, holland, koreai, indiai cégeknél végzett irányítói tevékenysége során tett szert.

A kiapadhatatlan energiájú HR igazgató több sportegyesületet is alapított. Korábban elnöke volt egy NB-I-es kosárlabda csapatot is működtető egyesületnek. Jelenleg a magyar bajnokokat, érmeseket és helyezetteket is magáénak mondható, de mindenekelőtt utánpótlás-neveléssel foglalkozó cselgáncs klub tiszteletbeli elnöke.

Tibor folyékonyan beszél lengyelül és tárgyalási szinten angolul.

Szabadidejében vadászati szenvedélyének hódol, szereti a komolyzenét, de a kertészkedés, az utazás is közel áll szívéhez.

Négy gyermekének (két fiú és két lány) valamint két unokájának boldog édes-, illetve nagyapja.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk