Megjelent: 3 éve

Barcelona, Utrecht és Helsinki is kipróbálja az alapjövedelmet

A fenti városokban 1000 család fog két évig alapjövedelmet kapni, európai kísérleti program keretében, írja az Independent.

Az innovatív és kreatív megoldást kereső kísérleti programhoz az Európai Unió ad támogatást mindhárom városban. Mindegyik terület 13 millió eurót kap, amelyből ezer, véletlenszerűen kiválasztott, alacsony jövedelemmel rendelkező családot támogathatnak két évig.

A családok havonta 400 és 525 euró közötti támogatásban részesülnek, írja a lap. A támogatottakat arra biztatják, hogy olyan programokban vegyenek részt, amelyek segítik őket, hogy tartós munkalehetőséget találjanak, illetve a társadalmi beilleszkedésüket segítik.

Egy barcelonai illetékes szerint szeretnék megfigyelni a hatást, ha egyszer a lakhatás már garantált. Illetve különböző formában juttatnák a támogatást az érintetteknek, hogy kiderüljön melyik a leghatékonyabb módszere a kifizetésnek. Az anyagi segítségen túl fontos, hogy milyen szerepe lehet a szegénység csökkentésében, ha a lakhatási, oktatási, és társadalmi támogatást is megadják az erre rászorulóknak.

Legutóbb - múlt csütörtökön, a Harvardon tartott beszédében - Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-tulajdonosa is kiállt az alapjövedelem mellett, amellyel mindenkinek egy olyan alapot lehetne teremteni, amivel új ötleteket próbálhatnak ki, valósíthatnak meg.

Independent
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter