Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 15 éve

Brüsszeli újítás - eljárt az idő a 8 órás munka felett

images

A luxemburgi uniós bíróság, illetve az Európai Unió Bizottsága a napokban kezdte megtárgyalni azt a komplex munkaidő-szabályozást, melynek keretében várhatóan sokkal flexibilisebb munkaidő-rendszert vezetnek be egy év múlva.

A tárgyalásokra a csatlakozó államok munkaidő beosztása, illetve a jelenlegi -és főképp a luxemburgi bíróság döntése kapcsán bizonyos szabadságjogokkal rendelkező- tagállamok munkarendjének egyeztetése miatt volt szükség. Az eddigi rendszabályozás szerint egyes régebbi tagállamok, mint Nagy-Brittannia, Ciprus és Málta mentesültek a 48 órás maximalizált munkahét körülbelüli betartása alól a luxemburgi döntés nyomán. Ennek köszönhető, hogy minden hatodik brit ennél többet, míg minden harmadik brit jóval kevesebbet dolgozik a 48 óra helyett heti viszonylatban. A munkaidő uniós szabályozásának hiánya jól mutatkozik az országok közötti nagyarányú eltérésekben: példának okáért míg nálunk 40 órás a munkahét, addig Franciaországban 35 órás, de vannak ennél nagyobb eltérések is.

A munkaidő flexibilisebb körülhatárolása mellett az Unió elsődleges rendszabályozási kérdésköre lesz a készenléti ügyelet. Míg a jelenlegi gyakorlat szerint az ügyeleti rendszerben dolgozók teljes munkaidejébe beletartozott az ügyelet, tehát a készenlét ideje is, addig a tervezett módosítások szerint ez már hivatalosan nem a munkaidő része lenne, hanem arról a munkaadónak és a munkavállalónak közös megegyezés nyomán kéne rendelkeznie. Ez a változtatás várhatóan nagy visszhangot fog kiváltani a sürgősségi ellátásban és az egészségügyben, hiszen egyes esetekben sértheti a munkavállalók vagy a munkáltatók érdekeit.

További fő változtatásként jöhet szóba annak a jelenlegi gyakorlatnak a megreformálása, mely szerint négy hónapos intervallumra kell kiszámítani a 48 órás munkahetet. A módosítási tervezet szerint ezt a négy hónapot a későbbiekben egy évre húznák ki, tehát egy évre előre kéne munkáltatói tervezetet készíteni. Ez a változtatás a szakszervezetek szerint a szezonális munkakörökben dolgozókat súlytaná a leginkább, hiszen a főidőszakban az egész évre leosztott munkát kéne ledolgozniuk.
A szakszervezetek véleménye szerint a jelenlegi munkaidő-rendszerhez nem szabadna hozzányúlni, mivel bárminemű módosítás a munkaadói vagy a munkáltatói oldal jogainak csorbítását vonhatja maga után.

Brüsszel javaslata várhatóan kemény visszhangra talál majd, mivel a jelenlegi tervezetet már nem csupán a szakszervezetek, de az Európai Parlament baloldala is keményen bírálja.


A NOL jelentése nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Theresa May június 7-én távozik

Theresa May brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt éléről. Ez miniszterelnöki... Teljes cikk

Jamie Oliver éttermei és az egyik legnagyobb brit acélgyár csődbe ment a Brexit miatt

Csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata és az... Teljes cikk

Fokozódó kihívásokkal néznek szembe az európai cégek Kínában

Egyre komolyabb kihívásokkal néznek szembe az európai cégek Kínában a távol-keleti ország gazdasági növekedésének lassulása, az amerikai-kínai... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár