Megjelent: 10 éve

Cáfolja a 25 ezer forintos óradíjat a Metróber

A Metróber Kft. sajtóközleményben cáfolja azt a portálunkon is megjelent híradást, miszerint a négyes metró építése során a "Metróber Kft. napi 16 órában nettó 25 ezer forintos óradíjjal dolgozott, miközben a Számvevőszék szerint az elvégzett feladat tartalma és színvonala ezt a kifizetést nem indokolta."

A Metróber Kft. közleménye szerint a tegnap megjelent sajtó híradások a még hivatalosan közzé nem tett Állami Számvevőszék által készített vizsgálati anyagra hivatkoznak.

A híradás szövegkörnyezete azt a hamis látszatott kelti, mely szerint a 4-es metró beruházása során 2010. április 30-ig szakértőkre és tanácsadókra kifizetett összegből a Metróber Kft. kiemelkedően részesült. A Metróber Kft. a Budapesten működő valamennyi metróvonal kiépítésében részt vett, azonban a négyes metró megvalósítása során nem juthatott szerephez - áll a cég közleményében.

Hangsúlyozzák: 2008. januárjában - a Fővám téri metróállomás és alagútépítés kapcsán felszínre került organizációs problémák miatt - a BKV Zrt. és a Metróber Kft. között megbízási keretszerződés jött létre. A Metróber a szerződés teljesítése során a sajtóban megjelent állítással ellentétben összesen 16 mérnökórát számolt el, melyért összesen 400.000 forint (+ÁFA) díjban részesült, majd a szerződés megszűnt. Tehát valótlan az az állítás, mely szerint a Metróber Kft. folyamatosan naponta 16 órát dolgozott - szögezi le a közlemény.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter