Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Csökkent vagy nőtt a foglalkoztatottság? - így kell nézni az adatokat

Ahogy a HR Portal is hírül adta, a KSH tegnap közölt adatai szerint 2012 első tíz hónapjában csökkent az alkalmazásban állók száma az előző évi adatokhoz képest. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye viszont épp az ellenkezőjét állítja.

"Összességében a nemzetgazdaságban az 5 fő feletti vállalkozásokban, a költségvetési szférában (a közfoglalkoztatottakkal együtt), valamint a megvizsgált nonprofit szervezeteknél 2 millió 674 ezer fő állt alkalmazásban, 18,8 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban" - adta hírül a KSH.

"A legutóbbi adatok szerint 2012. augusztus-októberben 3 millió 935 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 71 ezerrel több, mint egy évvel korábban, és 160 ezerrel több, mint a kormányváltáskor" - ismerteti az adatokat keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tárca kiemeli: Magyarországon a kedvezőtlen világgazdasági környezet ellenére több mint két éve folyamatosan növekszik a foglalkoztatás. Míg az Eurostat legutóbbi adatai szerint az euróövezetben egy év alatt 0,7 százalékkal csökkent, és ezzel 2012 harmadik negyedévében hatéves mélypontra került a foglalkoztatottság, addig Magyarországon ugyanebben az időszakban 2,1 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma.

A 2013-ban hatályba lépő munkavédelmi akcióterv minden bizonnyal tovább javítja majd az európai trendekkel szemben növekvő pályán levő hazai foglalkoztatási adatokat - írja az NGM. A tárca hozzáteszi: a KSH statisztikái közül a foglalkoztatottság mérésére a munkaerő-piaci felmérés adatai tekinthetők irányadónak, nemzetközi összehasonlításra is ez használatos.

A KSH kedden kiadott, úgynevezett intézményi statisztikája csak a versenyszféra legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásait, a civil szektort és a közszférát méri fel. Nem méri az 5 fő alatti vállalkozásokat, pedig ez a szektor több mint egymillió embert foglalkoztat. Célja alapvetően nem a foglalkoztatottság mérése, hanem a bruttó átlagkereset alakulásának megfigyelése.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál

A döntés értelmében a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre. Teljes cikk

Koronavírus: sokkal nagyobb veszélyben vannak a szociális területen dolgozó szakemberek

A szociális területen dolgozók közül 24 ezer embert teszteltek koronavírusra, 911-en pozitív mintát produkáltak. Teljes cikk

Kata: fontos változásra figyelmeztet a NAV!

A kisadózó december 31-ig döntheti el, hogy melyik kisadózói jogviszonyát szeretné fenntartani. Teljes cikk