Megjelent: 9 éve

Dr. Tompos Dóra, az SAP Hungary Kft. HR igazgatója

Tompos Dóra 1975-ben született Kazincbarcikán, és egy kis faluban nőtt fel. 18 évesen került Debrecenbe, ahol a Tanítóképző Főiskolán szerzett angol-nyelvoktató tanító diplomát. "Akkoriban nem tudtam még, mivel szeretnék foglalkozni, a debreceni diákévek azonban sokat jelentettek számomra" - mondja. A főiskolai évek alatt többször szerencsét próbált külföldön, au-pairként dolgozott Londonban és Hollandiában is, majd a főiskola után másfél évet az USA-ban töltött. "Az amerikai utam sok mindenre megtanított, erősebb és magabiztosabb lettem, megtanultam minden helyzetben megállni a helyem" - fűzi hozzá önéletrajzához.

Innen hazatérve Dóra a Citibank külföldi felsővezetői mellett kezdte pályáját executive asszisztensként. "Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen profi menedzserek közvetlen közelében dolgozhattam. Ez az időszak nem volt könnyű, de minden napnak megvolt a tanulsága, és ennek köszönhetem, hogy elértem oda, ahol most tartok. Az utolsó amerikai banki menedzserem tudta, hogy én HR-es szeretnék lenni, így bíztatásként naponta elmondta nekem, hogy minden asszisztenséből HR igazgató lett. A lényeg, hogy bízzak magamban és soha ne adjam fel az álmaimat" - fejti ki Dóra, aki ekkor végezte el a Budapesti Államigazgatási és Közgazdasági Egyetem Vezetőképző Intézete által indított humánerőforrás-menedzsment szakot. 2003-ban szerzett újabb diplomát.

Dr. Tompos Dóra
Dóra 2002-ben került a Synergon Informatika Rt.-hez HR specialista pozícióba, ahol kezdetben a tréningekkel, a munkatársak fejlesztésével foglalkozott, majd a Synergon egy dinamikusan növekvő időszakában a toborzás-kiválasztásért lett felelős. A szakember úgy gondolja, ez a munkakör lehetőséget biztosított számára ahhoz, hogy nagyon mély tudást szerezzen az IT szektorról, a kapcsolatokról. A cég sokszínű portfóliója pedig megtanította minden olyan információra, amelyet az informatikában egy HR-esnek érdemes tudnia. "Több száz interjún keresztül megismertem a magyar IT piacot, és rájöttem, hogy ebben a szektorban mennyire sok lehetőség rejlik az emberek tudásában" - teszi hozzá. A cégnél töltött utolsó időszakban HR menedzserként a HR osztályt vezette, ám ezzel egy időben már kereste a következő lehetőséget.

2005-ben több érdekes ajánlat ellenére is a szektorban való maradás mellett döntött, ekkor csatlakozott az SAP szervezetéhez HR menedzserként a Labs fejlesztőközpont kiépítésének küldetésével. Csatlakozása után alig másfél hónappal belépett az első 60 munkatárs, majd 150 főt vettek föl még abban az évben a szervezethez, ahol ma már közel 250 fő dolgozik. Dóra hamar HR csapatot építhetett, a fő feladata a teljes munkaerő-állomány megtalálása volt. A legjobb fejlesztő szakembereket kellett bevonzani a céghez és számukra teljes mértékben kiépíteni a HR infrastruktúrát, beleértve a globális és a helyi HR folyamatok kiépítését is. Akkoriban bejárta a világ számos fejlesztőközpontját, hogy az ottani legjobb gyakorlatokat Magyarországra tudja hozni. Szakmailag ez az időszak a legintenzívebb és a legeredményesebb időszak volt számára. A fejlesztőközpontok akkoriban egyedi és testreszabott HR folyamatokkal rendelkeztek, így a már jelenlévő HR folyamatok mellett a hangsúly inkább a központi elvek irányvonalai felé tolódott.

2005 más területen is fontos év volt, ekkor kezdte el tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán, ahol 2009-ben sikeresen végzett jogászként. A HR szakmát azonban nem tervezte elhagyni. Szakdolgozatát a várandós és kisgyermekes nők szociális és munkajogi védelméről írta. A HR vezető a helyi fejlesztőközpont felépítése és a HR folyamatok kiépítése kapcsán dolgozta ki, és sok türelemmel, odafigyeléssel évről évre ápolta a Kismama programot a cégnél, amely mára minden szervezet működésébe beépült.

Gyakran, mint a legjobb gyakorlat kiépítőjét kérték meg Dórát a cégen belül más országok vagy a globális program részeként arra, hogy mutassa be a befogadáshoz vezető folyamatot. A Magyarországi Személyzeti Tanácsadók Országos Szövetsége által ennek a témának a felkarolásáért a szakember "HR Oscar" díjat kapott, és megválaszozták 2011. legjobb HR szakemberének. 2009-ben az SAP Hungary Kft. elnyerte a Legjobb Női Munkahely díjat, amelynek gyökerei szintén abban rejlenek, hogyan becsülik meg a női munkavállalókat a cégnél.

Dóra tanított is néhány egyetemen óraadóként HR szakmai tantárgyat. Elmondása szerint tudásának, élményeinek megosztásával szeretett volna hozzájárulni a magyar HR szakma fejlesztéséhez.

2010-ben Dóra felelősségi köre bővült: a HR szervezet egységesítése kapcsán bízták meg a teljes magyar HR szervezet vezetésével, és léptették elő Country HR Managerré a vállalatnál. Az elmúlt három évben a szervezet jelentősen növelte létszámát, mára 500 főt számlálnak a cégnél. Idén a vállalat elnyerte a "Levonzóbb Munkáltató 2012" díjat. A belső elkötelezettségi index minden szervezetnél az eddigi legmagasabb eredményt mutatta. Számos HR folyamat bevezetése mellett a HR vezető odafigyelt a cég szociális identitására is, és neki köszönhetően hazánkban is megrendezték a Sokszínűségi világnapokat, amelyen több száz kolléga vett részt. Dóra emellett aktívan közreműködik a Hungarian Business Leaders Fórum sokszínűségi munkacsoportjában.

2011-ben megszervezte az SAP-nál Európában elsőként a "Hozd a gyermeked munkába" napot, ahol kisiskolás vagy óvodás gyerekeknek mutatták be a céget, játékos módon a kollégákkal. Dóra fontosnak tartja, hogy a Magyarországon dolgozó három nagy szervezet munkatársai megismerjék egymást, és - habár külön menedzsment struktúra alatt dolgoznak - érezzék az SAP identitását és, hogy egy közösséghez tartoznak. Ennek érdekében például évek óta HR menedzserként belső szponzora a CSR csapatnak.

Dóra jelenlegi munkakörében a vezető felel minden magyar HR szolgáltatás színvonaláért. A HR vezető tartja a kapcsolatot a globális HR területekkel, részt vesz regionális HR munkacsoportokban a helyi menedzsment boardok munkájában, valamint együtt dolgozik a vezetőkkel klasszikus HR üzleti partneri feladatokon át. A vezető mindezen túl a magyar HR csapat munkáját is koordinálja, velük együtt számos globális rendszer bevezetésén, testre szabásán dolgozik.

A szakember számára fontos a feltöltődés és a harmónia megteremtése, ezért sokat foglakozik önismerettel, rendszeresen alkalmazza az autogén tréninget. 2008 óta vesz részt a Kreatív Valóságteremtés tréningeken és 2011 óta a School of Creative Coaching képzés hallgatója. Dóra évek óta hódol hobbijának, a spinningnek, számos magyar és külföldi spinning maraton lelkes résztvevője. "Számomra a spinningben minden benne van, amit szeretek: ez a sport mindenkié, egyszerre kikapcsol és felpörget. Itt nincsenek erősek és gyengébbek, mindenki úgy jó, ahogy van. Ebben a sportban minden csak rajtad múlik és tőled függ, te irányítod önmagad, döntesz arról, milyen fokozatot használsz. Mindeközben része vagy egy csapatnak, ahol mindenki jókedvű és szereti az életét" - mondja kedvenc sportjáról a HR vezető.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk