Megjelent: 5 éve

Dugulás a konyhában: a flexibilis lefolyócső is lehet a ludas

Aki időnként szokott kézzel mosogatni, az szinte biztosan megélt legalább egy konyhai dugulást élete során. A mosogató lefolyójának hibája az egyik leggyakoribb háztartási probléma, ráadásul ha használjuk a konyhát, szinte lehetetlen elkerülni. A gondok oka sokszor nem más, mint a flexibilis mosogatócső. Lássuk, mi a bűne?

Olcsó, könnyű, eldugul

A flexibilis mosogatócsövet a hagyományos, szifonos megoldások alternatívájaként fejlesztették ki. A flexibilis mosogatócső lényegesen olcsóbb, mint a fix kiadás, ráadásul körülbelül negyedannyi helyet foglal. Ezeket a csöveket szívesen alkalmazzák olyan helyeken, ahová másképpen nehéz lenne szifont betenni: főzőfülkékben, mini konyhákban, fürdőszobai kézmosóknál találkozhatunk ezzel a megoldással.

Sajnos néha arra is van példa, hogy csak azért használják a csövet, mert szeretnének pénzt megtakarítani. Főleg a lakóparkokban, igénytelenül kivitelezett, új építésű házaknál probléma, hogy ezzel a megoldással szeretnének faragni a költségeken.

Normál használat mellett azonban a flexibilis cső könnyen eldugul, sőt, meg is sérülhet. Az olcsó és helytakarékos megoldás bizonyos esetekben tökéletes, máskor azonban csak gondot okoz.

Mit lehet tenni, ha eldugul a flexibilis cső?

Mivel a flexibilis cső felülete bordás, emiatt szinte lehetetlen tisztítani, a dugulás viszonylag gyakran előfordul. Ezeknél a csöveknél érdemes valamilyen lefolyótisztító szert vagy víz és szódabikarbóna keverékét használni. A flexibilis cső esetében a forró vizes praktikák nem működnek, mert ezek károsíthatják a műanyagot.

Ha semmi sem segít, érdemes fix áras duguláselhárító céget hívni, ezzel
elkerülhetjük a titkos költségeket. A Duguláselhárítás fix áron cég szakemberei jól fel tudják mérni a munka mennyiségét, ezért tudnak megfizethető áron dolgozni, de ugyanakkor magas szakmai színvonalon ellátni a feladatot.

Rossz döntés?

A flexibilis mosogatócső a fentiek ellenére nem feltétlenül rossz döntés. A kis konyhákban gyakran ez az egyetlen megoldás. Használjuk bátran, ha:

  • helyhiány miatt nem tudunk más csövet használni,
  • ritkán és nem intenzíven használjuk a mosogatót (például mosogatógép van, vagy csak teakonyhát üzemeltetünk),
  • nem kell nagy szennyeződésektől tartanunk (pl. a WC-ben található kézmosóba ritkán kerül rizs, krumplihéj),
  • ideiglenes megoldásra van szükségünk.

Ha nem engedünk közvetlenül forró vizet, nem mosunk a lefolyóba darabos dolgokat, vagy nem kell makacs szennyeződéssel küzdeni, a flexibilis mosogatócső alkalmazása sem rossz megoldás. Kellő körültekintéssel ez a rendszer is használható, bár idővel érdemesebb fix csőre váltani.
  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Népszava: több munkaügyi központban is leálltak az álláskeresőknek hirdetett tanfolyamok

Több megyei munkaügyi központban is azt mondták, hogy jelenleg nincsenek szakmát adó képzések és ősszel sem indul több tanfolyam. Teljes cikk

75 milliárd forintnyi adót igényeltek vissza a gyermeket nevelők

Eddig több mint 300 ezer adták le bevallásukat, akik jogosultak a visszatérítésre. Teljes cikk

Szakszervezetek: ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát!

Öt szakszervezet a javaslat azonnali visszavonását követeli. Teljes cikk