kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Dugulás a konyhában: a flexibilis lefolyócső is lehet a ludas

Aki időnként szokott kézzel mosogatni, az szinte biztosan megélt legalább egy konyhai dugulást élete során. A mosogató lefolyójának hibája az egyik leggyakoribb háztartási probléma, ráadásul ha használjuk a konyhát, szinte lehetetlen elkerülni. A gondok oka sokszor nem más, mint a flexibilis mosogatócső. Lássuk, mi a bűne?

Olcsó, könnyű, eldugul

A flexibilis mosogatócsövet a hagyományos, szifonos megoldások alternatívájaként fejlesztették ki. A flexibilis mosogatócső lényegesen olcsóbb, mint a fix kiadás, ráadásul körülbelül negyedannyi helyet foglal. Ezeket a csöveket szívesen alkalmazzák olyan helyeken, ahová másképpen nehéz lenne szifont betenni: főzőfülkékben, mini konyhákban, fürdőszobai kézmosóknál találkozhatunk ezzel a megoldással.

Sajnos néha arra is van példa, hogy csak azért használják a csövet, mert szeretnének pénzt megtakarítani. Főleg a lakóparkokban, igénytelenül kivitelezett, új építésű házaknál probléma, hogy ezzel a megoldással szeretnének faragni a költségeken.

Normál használat mellett azonban a flexibilis cső könnyen eldugul, sőt, meg is sérülhet. Az olcsó és helytakarékos megoldás bizonyos esetekben tökéletes, máskor azonban csak gondot okoz.

Mit lehet tenni, ha eldugul a flexibilis cső?

Mivel a flexibilis cső felülete bordás, emiatt szinte lehetetlen tisztítani, a dugulás viszonylag gyakran előfordul. Ezeknél a csöveknél érdemes valamilyen lefolyótisztító szert vagy víz és szódabikarbóna keverékét használni. A flexibilis cső esetében a forró vizes praktikák nem működnek, mert ezek károsíthatják a műanyagot.

Ha semmi sem segít, érdemes fix áras duguláselhárító céget hívni, ezzel
elkerülhetjük a titkos költségeket. A Duguláselhárítás fix áron cég szakemberei jól fel tudják mérni a munka mennyiségét, ezért tudnak megfizethető áron dolgozni, de ugyanakkor magas szakmai színvonalon ellátni a feladatot.

Rossz döntés?

A flexibilis mosogatócső a fentiek ellenére nem feltétlenül rossz döntés. A kis konyhákban gyakran ez az egyetlen megoldás. Használjuk bátran, ha:

  • helyhiány miatt nem tudunk más csövet használni,
  • ritkán és nem intenzíven használjuk a mosogatót (például mosogatógép van, vagy csak teakonyhát üzemeltetünk),
  • nem kell nagy szennyeződésektől tartanunk (pl. a WC-ben található kézmosóba ritkán kerül rizs, krumplihéj),
  • ideiglenes megoldásra van szükségünk.

Ha nem engedünk közvetlenül forró vizet, nem mosunk a lefolyóba darabos dolgokat, vagy nem kell makacs szennyeződéssel küzdeni, a flexibilis mosogatócső alkalmazása sem rossz megoldás. Kellő körültekintéssel ez a rendszer is használható, bár idővel érdemesebb fix csőre váltani.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár