>
Megjelent: 6 éve

Egyedülálló szoftver, amely még a dolgozók egyedi igényeit is figyelembe veszi a beosztástervezésnél

A vállalati beosztástervezés tevékenység jóval összetettebb feladat, mint egyszerű munkarendek tervezése. Beosztás-, szabadság tervezés és tény munkaidő adatrögzítés az L-SOFT Zrt. PIRAMIS™ rendszerében.

A beosztástervezésnél figyelembe kell venni egy-egy terület munkaerőigényének megtervezésénél a fix feladatokat, a várható forgalmat, vagy megrendelés-állományt, a vonatkozó jogszabályokat, sőt, a dolgozók egyedi igényeit is.

A szoftveres megoldás erre az adminisztrációs problémára már megtalálható a hazai informatikai piacon, az L-SOFT Zrt. PIRAMIS™ Beosztás- és szabadságtervezés és tény munkaidő-rögzítés programja támogatja akár több tízezer munkavállaló beosztás, és szabadságtervezését, tény munkaidő rögzítését.

Melyek azok a szoftverjellemzők, melyek szerintünk egyedülállóvá teszik a hazai piacon a PIRAMIS™ Beosztás- és Szabadságtervezést?


A beosztástervezés program alkalmazásával a beosztást tervező személy képessé válik a feladatát úgy elvégezni, hogy a Munka Törvénykönyve szabályozásaival ellentmondó tervet nem készíthet.

Aktivitások és tervezés

A szükséges létszámot az adott időszakra

(napra, hónapra) tervezett bevételi terv, rendelésállomány, forgalom, a fix feladatok (például forgalomtól független napi, heti rendszerességű feladatok) és a különböző olyan tevékenységek (aktivitások) határozzák meg, melyek befolyásolják a létszámigényt, például leltár, akcióváltás, belső képzések, fizetésnapok, ünnepnapok.

A tervező felületen megjelennek az aktivitások az időtartamukkal együtt, valamit egy grafikonon a forgalmi terv, a fix feladatok, és a tervezett létszám görbéje. Így a tervező vizuálisan ábrázolva is láthatja a tervezés során, hogy a forgalmi terv görbe, a fix feladatok görbe és a létszámgörbe mennyire felel meg egymásnak.

A dolgozók egyedi igényei
A beosztástervezésnél figyelembe vehetők a dolgozók által megadott egyedi igények (például a hónap egy bizonyos napjának reggeli műszakjába nem tervezhető egyéb elfoglaltság miatt)

Egyenletes műszakterhelés figyelése
A tervezés biztosítja a dolgozók egyenletes műszakterhelését - a szoftver figyelembe veszi a tervezés során, hogy az adott tervezési időszakban a dolgozók egymáshoz viszonyítva hasonló alkalommal legyenek például nappali, éjszakai műszakokban beosztva.

Eltérő tervezési paraméterek egységenként
Például egy hipermarketen belül a csemegepult esetében az itt figyelembe vehető külön forgalmi tervvel, nyitva-tartással lehet az ide rendelt munkavállalói kör beosztását megtervezni.

Szabadságtervezés az aktivitások figyelembevételével
Az éves szabadságterv a beosztástervezés egyik kiinduló adata lesz. Rendelkezésre áll egy külön felület a munkavállalók szabadságterv adatainak rögzítésére, ezek megjelennek a beosztástervezőben.

Amennyiben nem a terv szerint történik a szabadság kivétele, akkor a tény szabadság adatok felülírják a terv szabadság adatokat.
A beosztástervezés közben is rögzíthetőek/módosíthatóak a szabadságterv adatok, ezek a változások a szabadságtervezésben is megjelennek.

Vizuális megoldások és kimutatások
A tervezés, tény munkaidő-rögzítés és riportolás során grafikonos kimutatások segítik a felhasználók számára az adatok egymáshoz viszonyított könnyebb áttekinthetőségét.

Például forgalmi terv görbe, fix feladatok görbe és a létszámgörbe összehasonlítása – a tervezésben mennyire áll összhangban a várt fogalom, a fix feladatok és a tervezett létszám? Egy pillantással felmérhető, ellenőrizhető.

A lekérdezésekben tetszőlegesen kiválasztható vállalati területre, egységre, időszakra, naponkénti/óránkénti/félóránkénti megbontásban lekérdezhető létszámadatok táblázatos, illetve diagrammos megjelenítésben.

Grafikonos megjelenítéssel támogatott karbantartás, riportolás
Képernyőkép: a beosztástervező felület

Képernyőkép: a szabadságtervezés

Képernyőkép: grafikus kimutatások

Képernyőkép: idősoros és grafikus kimutatásTerv és tényadatok kezelése, és egyetlen felületen való megjelenítése
A program lehetőséget nyújt a tény munkaidő adatrögzítésre, és ezek a megvalósult jelenléti adatok megjeleníthetőek a beosztástervezés rögzítésében, egy karbantartó képernyőn. A megoldás előnye, hogy például az elmúlt hónap terv/tény adat összefüggései – nem biztos, hogy a tervezésnek megfelelően valósult meg a tény beosztás - figyelembe vehetőek a következő hónap beosztástervezésénél.

A tény munkaidő adatok feladhatók a bérszámfejtés felé, a heti beosztásterv kinyomtatható.


Hogyan alakul a jövő havi bérköltség? Szeretnénk a belső és az igényelt külső munkaerő jövő havi együttes költségét is látni?A tervezett bérköltségek kimutatására, bázis évvel összehasonlító elemzésére is lehetőséget biztosít a program, így kimutatható a beosztástervezésben megadott munkaidőadatok alapján a belső, illetve külső munkavállalók teljes költsége.

Ezzel még a bérszámfejtést megelőzően előre lehet kalkulálni a kifizetendő béreket és azok járulékos költségeit. Természetesen ez a funkció nem tartalmazhatja a bérszámfejtés tényszerű pontosságát, hiszen a számfejtett értékek ott jelenhetnek meg, de például a külső munkaerő tervezett igénylése esetén az előzetes kalkulációk jelentősége nélkülözhetetlen a döntés-előkészítésben.

A PIRAMIS™ Beosztás-, szabadság tervezés és tény munkaidő adatrögzítés bevezetésével elérhető előnyök

Miért lesz elégedettebb a munkavállaló?
 • az egyedi igényeit is jelezheti a tervezés előtt
 • ügyféltapasztalatok szerint a már megtervezett beosztást kevesebbet kell módosítani, a dolgozó biztosabban tervezhet előre a szabadidejével
 • a vonatkozó MT szabályok ellenőrzésével készült a beosztása

  Miért lesznek elégedettebbek a beosztástervezésért felelős vezetők?
 • könnyen áttekinthető felületen ellenőrizheti a szabadság és beosztásterveket, a munkajogi kontrollt elvégzi helyette a szoftver

  Miért lesznek elégedettebbek a terület döntéshozói?
 • naprakész információval rendelkeznek
 • ütemezetté válik a szabadság kiadás
 • lényegesen egyszerűbbé, és pontosabbá válik a bérköltségtervezés
 • akár napi szinten kontrollálható a bérköltség

  További információ és termékvideó a PIRAMIS™ Beosztás és szabadságtervezés, tény munkaidő adatrögzítés megoldásról: www.lsoft.hu

  Tomkó Gyöngyvér
  L-SOFT Zrt.
  www.lsoft.hu
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Egyszerű, mint az egyszeregy: SimpleJob, ami új fejezetet nyit a toborzásban

  A koronavírus-járvány második hulláma még jobban a digitális térbe terelte a teljes kiválasztási folyamatot. A toborzók postaládájába özönlő... Teljes cikk

  Milyen támogatást adhat egy szoftver a bérszámfejtés részére?

  Régen túlléptünk már azon a technikai korszakon, hogy a HR-hez vagy a bérszámfejtéshez kapcsolódó feladatokat részben vagy egészben papíralapon... Teljes cikk

  Az outsourcing hatékonysága - hogyan segítheti cégünknek a bérszámfejtés kiszervezése a pandémiás időszakban?

  A Covid 19 új irányba terelte a cégek gondolkodását a munkaerő szervezését illetően. Sok esetben szükséges lépésként reorganizálásra kerültek... Teljes cikk