Megjelent: 9 éve

Elutasította a munkaszüneti napok bevezetését az Ab

Nem lesz munkaszüneti nap sem a víz, sem a béke, sem az emberi jogok, sem a föld világnapja, miután az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította az erre irányuló népszavazási kérdéseket megfogalmazó beadványokat - adja hírül a Népszabadság.

Megtagadta az Alkotmánybíróság azoknak a magánszemélyek által beadott népi kezdeményezések aláírásgyűjtő íveinek hitelesítését, amelyben az a kérdés szerepelt: "Kezdeményezzük, hogy március 22., a víz világnapja munkaszüneti nap legyen". De ugyanilyen beadványt csatoltak szeptember 21. a béke; december 10. az emberi jogok; és április 22., a föld nemzetközi világnapjával kapcsolatban is külön-külön.

Az Alkotmánybíróság szerint a kérdések nem voltak elég egyértelműek és pontosak, inkább azt a látszatot keltették, mintha az aláírással népszavazási kezdeményezést támogatnának. Stumpf István alkotmánybíró ellenben különvéleményt csatolt a döntéshez, amelyben többek között leszögezi: az Alkotmánybíróság eddigi joggyakorlata is azt mutatja, hogy nem kizárt, hogy a népi kezdeményezés kifejezetten törvényalkotásra - vagy akár az Alkotmány módosítására - irányuljon.

Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter