Megjelent: 12 éve

Feketemunkások buktak le a Balatonnál

A hétvégén 83 feketemunkást buktattak le a munkaügyi ellenőrök a Balaton déli partján. A revizorok kiszűrtek egy komplett szlovák gyümölcsszedő brigádot is, amelynek tagjait szintén illegálisan alkalmazták - írja a Somogyi Hírlap.

A magyar gyümölcsszedők alkalmi munkavállalói kiskönyvvel szabályosan szedték a gyümölcsöt, ám a szlovák nőket és férfiakat feketén alkalmazták - közölte Papp Gábor, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség dél-dunántúli munkaügyi felügyelőségének igazgatója.

Somogyban a hétvégén 105 munkáltatót ellenőriztek, 77-nél adódtak problémák. A 369 dolgozóból 188-at érintett a munkaügyi szabálytalanság; közülük 83-at feketén alkalmaztak - olvasható a megyei napilapban.

Somogyi Hírlap/Magyar Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter