Megjelent: 4 éve

Finomhangolni kell a tanfelügyeleti és a pedagógus önértékelési rendszert

Megállapodás született a tanfelügyeleti és intézményi önértékelési rendszer egyszerűsítéséről és az adminisztráció-csökkentésről, derül ki a Köznevelésért Felelős Államtitkárság kormány.hu-n közzétett nyilatkozatából. Így a rendszer kevesebb teherrel fog járni a pedagógusok, intézményvezetők és mesterpedagógus szakértők számára, írják.

Többek között megállapodás született a felek között arról, hogy az önértékelési rendszer bevezetésének tapasztalatai alapján szükséges a rendszer finomhangolása annak érdekében, hogy az önértékelés és a tanfelügyelet ne járjon túlságosan sok adminisztrációval, ne jelentsen jelentős többletmunkát a pedagógusok, szakértők számára, de ne sérüljön semmiképp az egyszerűsítések következtében a tanfelügyeleti és önértékelési rendszer szakmai színvonala sem.

A szakmai szervezetekkel, szakszervezetekkel való egyeztetések eredményeképpen már döntés született arról, hogy a teljes körű intézményi önértékelést nem kettő, hanem öt éves időszakonként végzik el mind a pedagógusok, mind az intézményvezetők, mind pedig az intézmények. Döntés született arról is, hogy az önértékelés és a tanfelügyelet átmeneti ideig nem számít bele a pedagógusok minősítésébe.

A 2016. január 14-ei tárgyaláson a felek számos konkrét – eljárásrendbeli és eszközrendszert érintő – kérdésben megállapodtak. A megállapodások egy része már a 2016-os önértékelési, tanfelügyeleti és minősítési eljárások során is érvényesíthető, míg a nagyobb horderejű változások a 2017. évi eljárások megkezdésével lépnek hatályba.

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság 2016. január 12-én a Pedagógusok Szakszervezetével, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel és az Oktatási Vezetők Szakszervezetével tárgyalt, majd 2016. január 14-én a Nemzeti Pedagógus Kar és a Közoktatási Szakértők Országos Egyesületének tárgyalódelegációjával – közte számos intézményvezetővel, tanfelügyelő, minősítő szakértővel – folytatta a szakmai egyeztetést.

kormany.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megkéseltek egy tanárt egy győri iskolában

Az 51 éves tanárnőt kórházba szállították, a 17 éves elkövetőt elfogták. Teljes cikk

Meghirdették az idei Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Azokat a vállalkozásokat keresik, amelyek bemutatható, tényleges innovációs tevékenységet végeznek. Teljes cikk